Μάτι: Νέα αναβολή στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά

Greek Mafia

Για τις 16 Νοεμβρίου διέκοψε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, που στοίχιζε τη ζωή σε 103 ανθρώπους.

Στη σημερινή συνεδρίαση, που διεξήχθη στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ακόμη 100 συγγενείς νεκρών, τραυματίες και πυρόπληκτοι. Οι υπόλοιποι 63 θα νομιμοποιηθούν στην επόμενη συνεδρίαση.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν ξανά πολλοί συγγενείς θυμάτων, όπως είχε συμβεί και μερικές ημέρες νωρίτερα όταν και πάλι υπήρξε διακοπή της δίκης.

Σημειώνεται ότι στις 7 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 η δίκη του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου σχετικά με τις καταγγελίες του πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσου περί παρέμβάσεων του και οχλήσεων του με σκοπό τη κάλυψη των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά.

«Έχουμε την αξιοπρέπεια να έρθουμε εδώ σε αντίθεση με κάποιους άλλους. Περήφανο τέκνο του Φιλίππου και της Σοφιας, περήφανος γονιός της Βασιλικής και της Σοφίας», ανέφερε σε έντονο ύφος ο Γιαννης Φιλιππόπουλος, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που χάθηκαν στο Μάτι.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις