Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Η απόφαση – σταθμός και η αισιοδοξία για τη συνέχεια

Αγγελίδης

Μια απόφαση-σταθμός για τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα ήταν αυτή που πήρε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας για την υπόθεση του γνωστού παρουσιαστή Κωνσταντίνου Αγγελίδη, καθώς καταρρίφθηκε ο κανόνας που θέλει τον οδηγό που πέφτει πίσω από ένα όχημα να ευθύνεται κατ’ αποκλειστικότητα για το αποτέλεσμα της σύγκρουσης.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση τροχαίου Κων. Αγγελίδη: Απόφαση ορόσημο για την ευθύνη του οδηγού που πέφτει πίσω από ένα όχημα


Από το τρακάρισμα που σημειώθηκε στις 06.30 το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου 2017 επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος της Βούλας και όταν ο παρουσιαστής έπεσε με τη μεγάλου κυβισμού μηχανή του πίσω από το λεωφορείο τύπου φυσαρμόνικα, το οποίο πραγματοποίησε επικίνδυνο ελιγμό από τη δεξιά στην αριστερή λωρίδα, ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα το ποσοστό της παραπληγίας του να αγγίζει σήμερα το 85%-90%. Για τον λόγο αυτό σε αγωγή που κατατέθηκε πριν από έναν χρόνο στο Μονομελές Πρωτοδικείο η πλευρά του παρουσιαστή αξίωνε το ποσό των 2.904.000 ευρώ.

Δικαίωση και αισιοδοξία

Τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο από την πλευρά του νομικού εκπροσώπου του παρουσιαστή, τα οποία προέκυψαν από τη χρήση των πιο σύγχρονων μέσων απεικόνισης κυκλοφορίας, δικαίωσαν τον Αγγελίδη υποχρεώνοντας τον οδηγό του λεωφορείου, την ΟΣΥ και την ασφαλιστική τους εταιρεία να καταβάλουν χρηματική αποζημίωση ως ικανοποίηση για την ηθική βλάβη.

Η πλευρα Αγγελίδη θεωρει ιδιαίτερα σημαντικο το γεγονός οτι ξεκαθαρίστηκε το ζήτημα της υπαιτιότητας. Αποδείχθηκε τελικά – μέσα από μια δύσκολη υπόθεση με σύνθετο αποδεικτικό υλικό – ότι το λεωφορείο έκανε ελιγμό από τα αριστερά προς τα δεξιά και του έκλεισε το δρόμο.

Στην οικογένεια του παρουσιαστή επικρατεί αισιοδοξία, αλλά και αναμονή για την τελική απόφαση. Η αισιοδοξία απορρέει από το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί το σκεπτικό της μέχρι τώρα απόφασης, σχετικά με την υπαιτιότητα και την καταβολή αποζημίωσης (η οποία δεν έχει μέχρι στιγμής προσδιοριστεί).

Στα χρόνια που μεσολάβησαν ο παρουσιαστής έχει υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, ενώ για αρκετό διάστημα ζούσε σε κέντρο αποκατάστασης. Μπορεί να κέρδισε τη μάχη και να κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, όμως έπρεπε να μάθει τα πάντα από την αρχή, με αποτέλεσμα συνεχώς να παλεύει για να κάνει ένα βήμα παραπάνω στον αγώνα για την αποθεραπεία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΣτΕ: Απορριπτέες οι αιτήσεις ακύρωσης αποφοίτων Γ΄ τάξης του Λυκείου κατά των πανελλαδικών εξετάσεων

Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Προθεσμία για την απολογία πήραν οι 8 κατηγορούμενοι

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις