“Ινδιάνος”: Προσφεύγει στο αρμόδιο συμβούλιο μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του

Ινδιάνος

Με σημερινή του ανακοίνωση ο δικηγόρος του Ελληνοϊρακινού, του αποκαλούμενου από τις αρχές ως “Ινδιάνος” και είναι προσωρινά κρατούμενος για τα επεισόδια και τον τραυματισμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, Παύλος Σαράκης δήλωσε ότι θα προσφύγει άμεσα στο δικαστικό συμβούλιο εξ αιτίας της μη αποφυλάκισης του πελάτη με διάταξη της 13ης ανακρίτριας ανακρίτρια.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ο κ. Σαράκης αναφέρει ότι:

Η εισαγγελία που άσκησε την ποινική δίωξη, που πρότεινε την προσωρινή κράτηση μετά την απολογία του, έρχεται υπό το βάρος των όσων προέκυψαν κατά την ανακριτική διαδικασία και ζητεί την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας και μάλιστα άνευ περιοριστικών όρων, αφού αποδυναμώθηκαν πλήρως οι ενδείξεις εμπλοκής του στα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Η ανακρίτρια όμως συνεχίζει ανεξήγητα και νομικά αδικαιολόγητα να εμμένει στην προσωρινή κράτηση ενός αθώου συμπολίτη μας, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τη δικογραφική πραγματικότητα και την κοινή λογική. Θα προσβάλλουμε άμεσα τη διάταξή της στο Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποκαταστήσουμε αυτό το τραύμα της Δικαιοσύνης.

Το ιστορικό

Απορρίφθηκε με διάταξη της 13ης τακτικής ανακρίτριας, το αίτημα αποφυλάκισης του αποκαλούμενου από τις Αρχές «Ινδιάνου» ο οποίος κρατείται ως κατηγορούμενος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια της Ν. Σμύρνης (9/3/21).

Ενώ ο ίδιος επικαλέστηκε οπτικοακουστικό υλικό σύμφωνα με το οποίο, το διάστημα που εξετάζεται, βρισκόταν στην Ελευσίνα, δηλαδή αρκετά χιλιόμετρα από τον χώρο του συμβάντος, η αίτησή του δεν βρήκε ανταπόκριση. Επίσης, αναφέρθηκε στις αντιφατικές καταθέσεις του βασικού μάρτυρα εναντίον του και πρώην γαμπρού του ο οποίος ωστόσο πήρε πίσω, σε συμπληρωματική του κατάθεση στην ανακρίτρια, ότι είχε δεχθεί, όπως δήλωνε, πιέσεις από τους αστυνομικούς για να τον υποδείξει ως ένοχο.

Ο ίδιος ο μάρτυρας, επίσης, είχε καταδικαστεί πριν 7 χρόνια σε κάθειρξη 13 μηνών επειδή πραγματοποιούσε τηλεφωνικές «φάρσες» στην ΕΛ.ΑΣ για δήθεν επεισόδια μεταξύ αναρχικών- Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιωνής: Κατέθεσε αποκαλυπτικούς διαλόγους με Μαντζουράνη: “Μου είπε ότι ο Παπαγγελόπουλος σας γ@@@”

Γηροκομείο στα Χανιά: Τι λέει ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας για το πωλητήριο στον οίκο ευγηρίας και την αναφορά στον Άρειο Πάγο(βίντεο)

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις