Μιωνής: Κατέθεσε αποκαλυπτικούς διαλόγους με Μαντζουράνη: “Μου είπε ότι ο Παπαγγελόπουλος σας γ@@@”

Μιωνής

Τον γνωστό ποινικολόγο, Γιάννη Μαντζουράνη, κατονόμασε ως το πρόσωπο που επιβεβαίωσε τον εκβιασμό που φέρεται να υπέστη από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο Σάμπυ Μιωνής! Ολοκληρώνοντας σήμερα την κατάθεσή του ενώπιον της ανακρίτριας, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ο επιχειρηματίας κατέθεσε τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που είχε με τον δικηγόρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε. Σε αυτούς ο κ. Μαντζουράνης, ο οποίος πιθανότατα πλέον θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, εμφανίζεται να επιβεβαιώνει ότι οι διώξεις σε βάρος Μιωνή-Παπασταύρου και Μεταξά ήταν καθοδηγούμενες από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Οι διάλογοι έχουν ως εξής:

«Σάμπυ Μιωνής: Ο Παπαγγελόπουλος γιατί το έκανε;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Γιατί ήταν φίλος του Φιλιππάκη, κολλητός.

Σάμπυ Μιωνής: Τι σου έχει πει; Εγώ επειδή είμαι φίλος με τον Φιλιππάκη…

Ιωάννης Μαντζουράνης: Ναι, ναι.

Σάμπυ Μιωνής: Αυτό σου είπε;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Κολλητός, αυτό ήτανε.

Σάμπυ Μιωνής: Μισό λεπτάκι κάθισε και σε κοίταξε στα μάτια, που σε ξέρει τόσα χρόνια, και σου είπε επειδή είμαι φίλος του Φιλιππάκη και γάμησε τον Μεταξά;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Ναι, ναι γάμησε τον τέτοιον γιατί, (όχι τον Μεταξά), εσένα, και να γαμήσουμε και τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Να μιλάμε ανοιχτά τώρα.

Σάμπυ Μιωνής: Και γι’ αυτό τον λόγο γαμάμε τον Μεταξά σου είπε;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Τον πήρε σβάρνα τον Μεταξά, τον πήρε η μπάλα τον άνθρωπο, είναι παράπλευρη απώλεια.

Σάμπυ Μιωνής: Βρέθηκε στη λάθος στιγμή.

Ιωάννης Μαντζουράνης: Είναι στο λάθος σημείο με τον λάθος άνθρωπο, εσένα δηλαδή.

Σάμπυ Μιωνής: Σε κοίταξε στα μάτια και σου ’πε τέτοιο πράγμα;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Ναι, ναι, ναι γιατί όχι;

Σάμπυ Μιωνής: Δεν ντράπηκε;

Ιωάννης Μαντζουράνης: Τώρα, έχει σημασία αυτό; Εμένα μου ορκίστηκε στα παιδιά του ότι δεν ασχολείται τώρα και δεν κυνηγάει.

Σάμπυ Μιωνής: Αλλά σου ’πε ότι το έκανε πριν.

Ιωάννης Μαντζουράνης: Το ’κανε πριν, ναι μωρέ, το έκανε πριν.»

Σύμφωνα με την πλευρά του επιχειρηματία η συγκεκριμένη συνομιλία αποδεικνύει ότι ο κατηγορούμενος, πρώην υπουργός:

  1. «Γάμ….σε» το Μιωνή επειδή ο Παπαγγελόπουλος ήταν κολλητός του Φιλιππάκη.
  2. «Να γαμή….με» τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους,
  3. Ο Μεταξάς είναι παράπλευρη απώλεια καθώς ήταν στο λάθος σημείο, με το λάθος άνθρωπο!

Νέα στοιχεία 

Παράλληλα ο Σάμπυ Μιωνής προσκόμισε, σήμερα, σειρά επιπλέον αποκαλυπτικών νέων στοιχείων που -σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται- δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τη λειτουργία της εγκληματικής συμμορίας που στοχοποίησε εκείνον και τον Άγγελο Μεταξά για λόγους εκβίασης, για να τους πάρουν 350.000 ευρώ και τον Σταύρο Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους, λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Βάσει όσων κατέθεσε η “εγκληματική συμμορία” πουλούσε εκδούλευση στην κυβέρνηση με την πολιτική αξιοποίηση του θέματος Παπασταύρου σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά ώστε να μπορεί συνεχίσει τη λειτουργία της η συμμορία με στόχο να βγάζει «χρήματα».

Εισαγγελείς Διαφθοράς 

Στη σημερινή του κατάθεση, ο Μιωνής έβαλε για πρώτη φορά έβαλε στο κάδρο της συνομωσίας σε βάρος του και σε βάρος του συνεταίρου του, Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου τους τρεις Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ειδικότερα υπέβαλε συμπληρωματικά στοιχεία που αναδεικνύουν πιθανή διασύνδεση των Εισαγγελέων της Διαφθοράς με την εγκληματική συμμορία που είχε ως επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Παρέθεσε σωρεία εισαγγελικών ατοπημάτων τα οποία οδήγησαν στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του Άγγελου Μεταξά (τα οποία ακυρώθηκαν) και παράνομου φορολογικού προστίμου 3,5 εκατομμυρίων σε βάρος του Σταύρου Παπασταύρου προκειμένου να τον προφυλακίσουν και να τύχει το θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης σε βάρος ΝΔ (πρόστιμο το οποίο επίσης ακυρώθηκε από τα φορολογικά δικαστήρια).

Επικεντρώθηκε στην απόκρυψη αθωωτικού εγγράφου από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, (απόκρυψη) η οποία οδήγησε σε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του και σε βάρος του Σταύρου Παπασταύρου με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί Καταχραστών του Δημοσίου, που προέβλεπαν ακόμη και ισόβια κάθειρξη. Μίλησε για «θάψιμο» αθωωτικού εγγράφου το οποίο όταν τελικά ανακαλύφθηκε από την αρμόδια ανακρίτρια, οδήγησε στον τερματισμό της ποινικής δίωξης.

Μάλιστα ο επιχειρηματίας ζήτησε, με βάση τα στοιχεία που προσκόμισε, τη διερεύνηση του ρόλου των Εισαγγελέων Διαφθοράς και την ποινική αξιολόγηση των ατοπημάτων τους από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις