Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: Επαναλειτουργεί σήμερα με νέους ιατροδικαστές

Πάτρας, Ιατροδικαστική Υπηρεσία

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας επαναλειτουργεί σήμερα 21 Ιουλίου με δύο νέους ιατροδικαστές.

Η εν λόγω υπηρεσία είχε τεθεί σε καθεστώς αναστολής με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη από τις 10 Ιουλίου, ενώ λίγες ημέρες αργότερα τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων ο Ανδρέας Γκότσης, ιατροδικαστής Πατρών, και ο προϊστάμενος Γραμματείας της ίδιας υπηρεσίας, Σταύρος Αρβανιτάκης.

Και οι δύο ήταν υπεύθυνοι για τη λειτουργία της υπηρεσίας, αλλά και σε ό,τι αφορά στην τήρηση των αρχείων των ιατροδικαστικών εκθέσεων, τα οποία βρέθηκαν ελλιπή κατά τον επιτόπιο αιφνιδιαστικό έλεγχο κλιμακίου διευθυντικών στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Γκότσης είχε διενεργήσει την αρχική-πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για δύο από τα βρέφη που ομολόγησε η Ειρήνη Μουρτζούκου ότι δολοφόνησε, καθώς και για τον μικρό Παναγιωτάκη, για τον οποίο αναμένεται το πόρισμα σχετικά με τα αίτια του θανάτου του. Και στις τρεις περιπτώσεις ο κ. Γκότσης είχε καταλήξει σε παθολογικά αίτια.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η έρευνα γύρω από φακέλους από το αρχείο της υπηρεσίας που έχουν μπει στο μικροσκόπιο του υπουργείου, αλλά και η έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Εφετών Πάτρας σχετικά με τυχόν λανθασμένες αποφάσεις σε ιατροδικαστικές πράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε επαναλειτουργία η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας με δύο νέους ιατροδικαστές

Ειρήνη Μουρτζούκου: Η μαρτυρία «κλειδί» της νοσοκόμας που ήταν παρούσα στο θάνατο του βρέφους μέσα στο νοσοκομείο

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις