Η Ολομέλεια ΣτΕ ακύρωσε την κατασκευή της “Δομής Μαλακάσας” στο στρατόπεδο Γερακίνη

φυσιοθεραπευτές

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 1532/2023 απόφασή της ακύρωσε ως αντισυνταγματικό τον διαγωνισμό για τη χωροθέτηση της κατασκευή της “Δομής Μαλακάσας” στο στρατόπεδο Γερακίνη του Δήμου Ωρωπού, όπως ακύρωσε παράλληλα και την περιβαλλοντική αδειοδότηση του όλου έργου.

Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος Ευαγγελία Νίκα και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Μαρία Σωτηροπούλου) ακύρωσε τις προσβαλλόμενες αποφάσεις κρίνοντας ότι:

Α) Η ίδρυση και κατασκευή δομής εντός αναδασωτέας έκτασης είναι συνταγματικώς ανεκτή υπό την προϋπόθεση ότι δεν εξευρίσκονται άλλες, μη αναδασωτέες και κατάλληλες προς τούτο, εκτάσεις, ενώ εν προκειμένω δεν προέκυπτε ότι η διοίκηση προέβη σε έρευνα περί της ύπαρξης άλλων κατάλληλων εκτάσεων, που δεν απολαύουν της προστασίας του άρθρου 117 παρ. 3 του Συντάγματος, και

Β) Παρά τα κριθέντα με προηγούμενη αναβλητική απόφαση [1287/2022] του Συμβουλίου της Επικρατείας, «δεν γνωμοδότησε η αρμόδια Δασική Αρχή πριν από την υπαγωγή του έργου σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στον Ασπρόπυργο

«Ρε, πάτε καλά, ρε; Επιπλέει …» – Blue Horizon: Το ηχητικό ντοκουμέντο με συνομιλίες καπετάνιου και ύπαρχου – Απολογούνται οι 3 από τους 4 συλληφθέντες

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις