Γηροκομείο Αθηνών: Απόφαση κόλαφος κατά του Μπούμπα και των δυο άλλων μελών της διοίκησης – Δικαίωση του e-reportaz

Γηροκομείο Αθηνών

Με μια απόφαση κόλαφος κατά του άλλοτε ισχυρού προέδρου Προκόπιου Μπούμπα και των δυο άλλων μελών της διοίκησής του ολοκληρώθηκε η πολύκροτη δίκη του Γηροκομείου Αθηνών. Πρόκειται για δικαίωση του ereportaz.gr  καθώς είχε αποκαλύψει εν έτη 2015 τις εικόνες ντροπής στο Γηροκομείο Αθηνών μέσα από ένα οδοιπορικό στο άλλοτε εύρωστο Ίδρυμα που κάποιοι κατάφεραν να εξαθλιώσουν.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ακριβώς όπως κατηγορούνταν και όπως αναμενόταν μετά τα στοιχεία που αναδείχθηκαν κατά τη δίχρονη ακροαματική διαδικασία. Ζήτησαν να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Την απόφαση έλαβαν η πρόεδρος Χριστίνα Τζίμα και τα μέλη Αμαλία Βασιλοπούλου και Σουλτάνα Κρυστάλλη.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Αναμένεται σε λίγο η απόφαση επί των ποινών. Θυμίζουμε πως και η πρόταση της εισαγγελέας της έδρας, Ε. Βασιλειάδου ήταν καταπέλτης. Κατακεραύνωσε τα πεπραγμένα του «αμαρτωλού» αρχιμανδρίτη τα οποία έφεραν στο τραγικό σημείο που βρίσκεται ακόμη και σήμερα το Γηροκομείο.

Προκάλεσαν μεταξύ άλλων ζημιά εκατομμυρίων ευρώ δημιουργώντας μια τεράστια μαύρη τρύπα με χρέη σε δημόσιο, εργαζομένους και ιδιώτες. Η εισαγγελέας είχε αναφέρει επίσης πως η ζημία στην περιουσία του Γηροκομείου ήταν εν γνώσει και των τριών τους ενώ είχε επισημάνει πως υπήρχε σχέδιο για την κατασπατάλησή της. Όπως είπε, όλες οι ενέργειές τους συνιστούν απιστία.

Η εισαγγελέας

Την ενοχή των κατηγορουμένων είχε προτείνει και η εισαγγελέας Ελένη Βασιλειάδου, η οποία στην αγόρευσή της είχε αναδείξει όλες τις πτυχές της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης της περιουσίας του Γηροκομείου και των κληροδοτημάτων που έφεραν το ιστορικό σωματείο στη σημερινή οικτρή κατάσταση.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της εισαγγελέως στο θάρρος της βασικής μάρτυρα κατηγορητηρίου, Ένης Πραστάκου, παρά τις σφοδρές επιθέσεις του Πρ. Μπούμπα εναντίον της. Ο Πρ. Μπούμπας, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ακολούθησε πρακτικές εναντίον των μαρτύρων που δεν συνάδουν με την ιδιότητά του ως ιερέα.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε αναφερθεί διεξοδικά στην πλήρη απαξίωση των ακινήτων «που μισθώνονταν κατά βούληση του Μπούμπα» και είχε τονίσει τη σύμπνοια και τις κοινές γραμμές που είχαν οι τρεις κατηγορούμενοι όσον αφορά τη διαχείριση των ακινήτων. «Είχαν προαποφασίσει και συνεννοηθεί να μη γίνει καμία εκμετάλλευση ακινήτων», ενώ «όλες οι ενέργειες έγιναν μετά τις καταγγελίες της Πολυξένης Πραστάκου», είχε υποστηρίξει.

Επέκταση της δίωξης

Πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. το επίμαχο διάστημα καθώς η έδρα έχει αναφέρει ότι προτίθεται τα πρακτικά της δίκης να αποσταλούν προς διερεύνηση σε εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Στο ΣτΕ η απαγόρευση συναθροίσεων

Κούστας-Γιαννικοπούλου: Ανατρεπτική απόφαση από τον Άρειο Πάγο!

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις