Folli Follie σκάνδαλο: Παραπομπές για Κουτσολιουτσο και πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Folli Follie

Folli Follie σκάνδαλο : Σε δίκη παραπέμπονται ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie.

Ο εισαγγελέας ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση που άρχισε μετά την αποκάλυψη των email μεταξύ του Τζωρτζη Κουτσολιούτσου και του υπαλλήλου του και άσκησε ποινική δίωξη στους δυο για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και στον Χαράλαμπο Γκότση για παράβαση καθήκοντος. Με κλητήριο θέσπισμα τους παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Νίκος Σάκκος: Ο μάρτυρας “κλειδί” στην υπόθεση της Folli Follie μιλά στον Πέτρο Κουσουλό

Ο Νίκος Σάκκος, μάρτυρας-κλειδί στο πολιτικό θρίλερ της Folli-Follie για όλους και για όλα στον Πέτρο Κουσουλό! Τι λέει για τις συναντήσεις με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, τις δωρεές, τα 80.000 ευρώ και του πρώην υπουργούς, Αλέκο Φλαμπουράρη, Αλέξη Χαρίτση και Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο πρωταγωνιστής του πολιτικού-δικαστικού θρίλερ που ξέσπασε μετά την αποκάλυψη της έκθεσης της PwC, άοκνος υπηρέτης των συμφερόντων της εταιρείας και προσωπική «σκιά», μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, των προφυλακισμένων πρώην ηγητόρων του Ομίλου, ∆ημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, δηλώνει ότι νιώθει, όπως ένιωσε στις 4 Μαϊου 2018. Τότε που το fund QCM απέδειξε πως «ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός».

Συνέντευξη στον ΠΕΤΡΟ ΚΟΥΣΟΥΛΟ

∆ύο ημέρες αργότερα η εντολή που έλαβαν από τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο ήταν σαφής: «∆εχόμαστε πόλεμο από ομάδα κερδοσκόπων και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποτρέψουμε και να αποκατασταθεί η αλήθεια!». Ο Νίκος Σάκκος, λοιπόν, έπραξε αυτό που θεωρούσε εκείνη τη στιγμή αυτονόητο.
Πήγε, όπως λέει, και συνάντησε τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, τον οποίο γνώρισε τον ∆εκέμβριο του 2017 όταν για πρώτη φορά έστειλε στην Folli-Follie έναν κατάλογο με ανάγκες που είχε η εκλογική του Περιφέρεια.

Ο Σάκκος ισχυρίζεται ότι τα περισσότερα από όσα γράφει στα emails, του τα μετέφερε ο κ. Μπαλαούρας. Επισημαίνει ότι δεν γνώριζε και δεν γνώρισε ποτέ τους κ.κ. Φλαμπουράρη, Αραχωβίτη και Χαρίτση, ούτε κάποιον από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά όσα γράφει στα email του και οι αναφορές στα ονόματα των πρώην υπουργών προκύπτουν από όσα του είπε ο πρώην βουλευτής!

Ισχυρίζεται ότι η διαβόητη αναφορά στα 80.000 ευρώ αφορούσε δωρεά για νοσοκομείο της περιφέρειας του βουλευτή. Μια από τις πολλές δωρεές που έγιναν, όπως λέει, στην εκλογική περιφέρεια του πρώην βουλευτή και είχαν αρχίσει να «τρέχουν» ήδη από τον Μάρτιο του 2017.

Εκείνη τη στιγμή, εν μέσω «πολέμου», ο διευθυντής Ασφαλείας του Ομίλου, Νίκος Σάκκος, θεώρησε ότι για να προωθηθούν τα «δίκαια αιτήματα», όπως νόμιζε τότε, της εταιρείας στις Αρχές θα έπρεπε να «ξεπαγώσουν» οι χορηγίες στην Ηλεία, στη λογική ίσως του ένα χέρι νίβει το άλλο. Και αυτό μετέφερε, με υπερβολικό τρόπο, όπως λέει, στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, έχοντας ζήσει όλη την εικόνα του σκανδάλου δηλώνει μετανιωμένος. Για τις εντολές που εκτέλεσε και τον νέο Γολγοθά που καλείται να ανέβει…

Δείτε δύο αποσπάσματα από την αποκλειστική συνέντευξη – ποταμό που έδωσε στον Πέτρο Κουσουλό, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας δημοσιεύθηκε στην “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”.

Στο δέυτερο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης δείτε τι λέει ο Νίκος Σάκκος για την απομάκρυνση του από τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και την πικρία του για τη στοχοποίηση που δέχτηκε : “Με κρέμασαν στα μανταλάκια αντί γι αυτούς που τα έκαναν όλα αυτά!”

Επιμέλεια-βίντεο: Νίκος Νικολετάκης 

Δικηγόρος Νίκου Σάκκου: “Ο εντολέας μου θα σκυλευθεί από ένθεν κακείθεν δυνάμεις”
Μιλώντας στη «ΜΠΑΜ» και στο ereportaz.gr ο δικηγόρος του Νίκου Σάκκου, γνωστός ποινικολόγος, Στάθης Καρυδομάτης, επεσήμανε: «Πρόκειται για ένα πολιτικό- δικαστικό θρίλερ το οποίο τώρα ξεκινάει να εξελίσσεται.
Θεωρώ, λοιπόν, ό,τι ειπώθηκε και γράφτηκε από τον εντολέα μου έγινε σε μία δική του φιλότιμη προσπάθεια – γιατί πρόκειται περί ενός τίμιου και φιλότιμου ανθρώπου – να μπορέσει να βοηθήσει την εταιρεία για την οποία πίστευε πραγματικά ότι απειλείται από εξωτερικούς οικονομικούς και εμπορικούς παράγοντες.
Αυτή ήταν η γνώση που είχε από τα στελέχη και τους διευθύνοντες της εταιρίας. Τα πράγματα αποδείχθηκαν ότι είναι διαφορετικά.
Σεβόμενοι, λοιπόν, εμείς την ελληνική δικαιοσύνη είμαστε στη διάθεσή της, αλλά πρέπει να πούμε ότι αυτό που ειπώθηκε και αυτό που γράφτηκε ήταν μία δική του προσπάθεια, φιλότιμη ή αν θέλετε υπερβολική, να παρουσιάσει κάποια πράγματα ως δεδομένα προκειμένου να επισπεύσει την εκταμίευση των χρημάτων για τη χορηγία των ιατρικών μηχανημάτων στα νοσοκομεία. Δεν υπήρχε περίπτωση ούτε να επηρεάσει κάτι την υπόθεση.
Αυτό που έγινε ήταν μία δική του προσπάθεια,το αίτημα του βουλευτού να ικανοποιηθεί.
Πήρε τη δημοσιότητα που έπρεπε να πάρει, αναρτήθηκε στη «Διαφάνεια», έγιναν τα πράγματα όπως έπρεπε να γίνουν, γιατί αφορούσε χορήγηση από την εταιρεία ιατρικών μηχανημάτων στα νοσοκομεία του νομού Ηλείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηλεκτρονικά η εγγραφή των νέων Δικηγόρων στον e-ΕΦΚΑ

Πώς δρούσε η… dream team του ενός εκατομμυρίου – Ολόκληρη η δικογραφία για την…

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις