Προφυλακίσθηκε ο Αλβανός για τον ξενοδόχο της Σαντορίνης

Αλβανός

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 20χρονος Αλβανός ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του γνωστού ξενοδόχου Νίκου Χάλαρη στη Σαντορίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τον επιχειρηματία, αλλά αντίθετα υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα καθώς ο 60χρονος ήταν εκείνος που του επιτέθηκε και αποπειράθηκε να τον χτυπήσει. «Απλά αμύνθηκα και στην προσπάθεια μου να αποκρούσω το χτύπημα τον έσπρωξα, εκείνος έπεσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του θανάσιμα», είπε.

Στη συνέχεια, υποστήριξε, ότι τα έχασε, σάστισε με αποτέλεσμα να αποφασίσει να κάψει το πτώμα. Σύμφωνα με όσα ισχυρίσθηκε ο κατηγορούμενος δεχόταν διαρκώς μπουλινγκ από τον επιχειρηματία ο οποίος αρνούνταν να του δώσει οφειλόμενα για εργασίες που είχε κάνει στο ξενοδοχείο του, απειλώντας ότι θα τον κατέδιδε στις Αρχές γιατί δεν είχε χαρτιά. Η οφειλή φέρεται να ξεπερνούσε τα 600 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαντορίνη – δολοφονία ξενοδόχου: Εξιχνιάστηκε το έγκλημα, συνελήφθη 20χρονος

Βγαίνει από τη φυλακή ο 46χρονος «Εσκομπάρ της Κρήτης»

 

Θεσσαλονίκη: Απολογία κατηγορούμενου μέσω… τηλεδιάσκεψης γιατί είναι θετικός στον κορωνοϊό

Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που γίνεται η κατάθεση με αυτό τον τρόπο

Απολογία μέσω … τηλεδιάσκεψης κατηγορούμενου λόγω κορωνοϊού. Ένας 35χρονος ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών δεν οδηγήθηκε ενώπιον της 1ης τακτικής ανακρίτριας και απολογήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης που έγινε με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτό έγινε επειδή διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας covid-19.

Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με όρους μετά την απολογία του.

Ο ίδιος, κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι προμηθεύτηκε τις ναρκωτικές ουσίες για δίκη του χρήση. Στη συνέχεια με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση των περιοριστικών μέτρων σχετικά με την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έκανε τεστ αντιγόνων και στις 26 Νοεμβρίου ενημερώθηκε μέσω email ότι βρέθηκε θετικός. Από την ιδιωτική κλινική, όπου εξετάστηκε του επισήμαναν ότι έχει υποχρέωση να ενημερώσει τον ΕΟΔΥ και να παραμείνει σε καραντίνα.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν ποσότητες χασίς και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

ΣτΕ: Νόμιμο το ΠΔ -Τι αλλάζει στην μοριοδότηση των υποψηφίων επαγγελματιών οπλιτών

μονάδες

Αλλάζουν τα δεδομένα των κριτηρίων επιλογής των υποψηφίων επαγγελματιών οπλιτών, με τις σχετικές αλλαγές να κρίνονται νόμιμες από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που τροποποιεί το Π.Δ. 292/2001 με το οποίο καθορίζονται σήμερα τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων επαγγελματιών οπλιτών.

Ειδικότερα, αλλάζει η μοριοδότηση στο κεφάλαιο των γραμματικών γνώσεων. Έτσι, μεταξύ των άλλων, η κατοχή:

– Πτυχίου ΑΕΙ και ΤΕΙ μοριοδοτείται με 460 μονάδες,

– Η αποφοίτηση από ΙΕΚ μοριοδοτείται με 350 μονάδες,

– Η σπουδές-φοίτηση σε ΙΕΚ μοριοδοτείται με 250 μονάδες,

– Η αποφοίτηση από Λύκειο μοριοδοτείται από το βαθμό αποφοίτησης Χ του συντελεστή 12,

– Η αποφοίτηση από Γυμνάσιο μοριοδοτείται από το βαθμό αποφοίτησης Χ του συντελεστή 4 και

– Η γνώση ξένης γλώσσας από 50 έως 150 μονάδες, ανάλογα με το βαθμό γνώσης της ξένης γλώσσας.

Παράλληλα, το σχέδιο διατάγματος προβλέπει ότι για χρονικό διάστημα προϋπηρεσίας μέχρι 3 μηνών η μοριοδότηση είναι 50 μονάδες και άνω των 3 και μέχρι 6 μηνών, η μοριοδότηση είναι 100 μονάδες καθώς και ότι οι υπηρετούντες ή υπηρετήσαντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) μοριοδοτούνται με 100 μονάδες. Επιπλέον, οι μόνιμοι κάτοικοι των παραμεθορίων περιοχών της Θράκης, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου οι οποίοι διαμένουν τα τελευταία πέντε χρόνια στις εν λόγω περιοχές, μοριοδοτούνται με 100 μόρια.

Τέλος, με 100 μονάδες μοριδοτούνται τα παιδιά πολυτέκνων, τα παιδιά ή τα αδέλφια αναπήρων που τραυματίστηκαν σε πολεμικές επιχειρήσεις, τα παιδιά των στρατιωτικών ειρηνικής περιόδου με αναπηρία 67% και άνω, εκείνων που συμμετείχαν: 1) από 20 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, 2) το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία της Κύπρου και 3) το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 206/2020 γνωμοδότησή του, έκρινε νόμιμο το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, επισημαίνοντας μόνο ότι το προβλεπόμενο κριτήριο της εντοπιότητας των μονίμων διαμενόντων στην Θράκη, κ.λπ., «έχει προδήλως την έννοια ότι οι επαγγελματίες οπλίτες προορίζονται, κατ΄ αρχήν, να υπηρετήσουν στις εν λόγω παραμεθόριες περιοχές και ως εκ τούτου δεν εισάγεται με την διάταξη αυτή αδικαιολόγητη διάκριση υπέρ ορισμένων προσώπων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτές είναι οι ταρίφες των «άεργων» ναρκεμπόρων με αρχηγό τον «Τσουτσουνάκη»

Θεσσαλονίκη: Επτά συλλήψεις και πρόστιμα σε συγκέντρωση σε σπίτι

Σφοδρή επίθεση με στοιχεία του Ν. Παρασκευόπουλου στον Μ. Χρυσοχοΐδη για τις φυλακές

φυλακές
Νικόλαος Παρασκευόπουλος Ομ. Καθηγητής Νομικής Α.Π.Θ. πρ. Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αυστηρή απάντηση με στοιχεία για θανάτους, αποδράσεις από τις φυλακές, έδωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αφορμή την τοποθέτηση του τελευταίου στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νομοσχέδιο περί σωφρονιστικής πολιτικής που εισάγει αυστηρότερους όρους για τις άδειες των κρατουμένων καθώς και τις προϋποθέσεις για έκτιση ποινής σε αγροτικές φυλακές.

Ειδικότερα ο κ. Παρασκευόπουλος διαψεύδει τα στοιχεία που επικαλέστηκε στη Βουλή ο κ. Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με τη δήλωση του πρώην υπουργού: “Αποτελεί ένα θλιβερό κατόρθωμα να καταφέρει ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος να χωρέσει τόσο πολλά μυθεύματα σε τόσο λίγες γραμμές. Ισχυρίστηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης στη Βουλή: «Πριν από δύο χρόνια κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα περίπου, είχαμε πολλές δολοφονίες στον Κορυδαλλό.., 7ή 8 από κρατούμενους σε κρατούμενους..», όταν κατά τα έτη 2015, 2016, 2017, 2018 δεν είχαμε καμία δολοφονία στη φυλακή και το 2019 δύο.

«Η φυλακή δεν έκλεινε τις ώρες που έπρεπε» ισχυρίστηκε παρακάτω, όταν τόσα χρόνια δεν είχαμε αποδράσεις. Καλό θα ήταν να θυμάται ο κ. Χρυσοχοΐδης τις δύο δολοφονίες που έγιναν επί των ημερών του, τις αυτοκτονίες, τα όπλα που βρέθηκαν στην Κέρκυρα, τις αιματηρές συμπλοκές, τους εμπρησμούς οχημάτων υπαλλήλων και άλλα πολλά. Αν τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ δεν λένε ούτε λέξη, δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται.

Αναφέρεται σε «νομοσχέδιο του κ. Παρασκευόπουλου» και προφανώς εννοεί το νόμο.

Αναφέρεται σε ομολογία αποτυχίας, τη στιγμή που σταθερά ο Σύριζα σταθερά υποστηρίζει ότι: Οι άθλιες συνθήκες υπερσυνωστισμού στις φυλακές τότε εξομαλύνθηκαν και έγιναν ανθρώπινες, οι σωρηδόν καταδίκες της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που ντρόπιαζαν και υποχρέωναν σε καταβολή τεράστιων προστίμων ελαχιστοποιήθηκαν, οι κρατούμενοι -πολύ λιγότεροι από τους αναφερόμενους- που απολύθηκαν ούτως ή άλλως θα απολύονταν (οι ρυθμίσεις δεν αφορούσαν ισοβίτες) με αποσυμφορητικές διατάξεις και η γενική εγκληματικότητα σε βαριά εγκλήματα όπως οι ανθρωποκτονίες και οι ληστείες μειώθηκε.

Πρώτη φορά ακούω πολιτικό που διαχειρίζεται βαριές ευθύνες να αναφέρεται σε θανάτους και συνθήκες κράτησης με τόση ελαφρότητα και μάλιστα σε μέρες πανδημίας και με τόσα κρούσματα μέσα στις φυλακές. Κρίμα!”

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστηρίζοντας τις προτεινόμενες νέες διατάξεις υποστήριξε μεταξύ άλλων : “«Από το 2015 μέχρι το 2019, υπήρξαν 24 αποδράσεις μόνο από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Συνολικά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έγιναν 200 αποδράσεις από φυλακές. Το ζήτημα των αποδράσεων, ιδιαίτερα από τις αγροτικές φυλακές, είναι κρίσιμο. Θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιοι θα πηγαίνουν και ποιοι θα υπηρετούν εκεί ώστε το σωφρονιστικό σύστημα να λειτουργεί με ασφάλεια, με προστασία των δικαιωμάτων, με τα πλεονεκτήματα που έχει κάποιος εργαζόμενος στις αγροτικές φυλακές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγαίνει από τη φυλακή ο 46χρονος «Εσκομπάρ της Κρήτης»

Δίκη Λεμπιδάκη: Αθώωση για 3 από τους 12 κατηγορούμενους για την απαγωγή

Για πρώτη φορά στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τα μέτρα για τον Covid-19!

Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων covid-19

Πολίτες που έχουν υποστεί προσωπικά ζημιά από ελλιπή μέτρα προστασίας των κρατών από τον Covid-19, ή, από μη επαρκή μέτρα υγειονομικής προστασίας μπορούν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ζητώντας αποζημίωση.
Το δικαστήριο του Στρασβούργου ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τον Covid-19 με αφορμή προσφυγή Γάλλου πολίτη ο οποίος στρεφόταν κατά της γαλλικής κυβέρνησης για παραλείψεις και ελλιπή χειρισμό της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας.

Ανοίγει ο δρόμος για προσφυγές πολιτών!
Το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του, όχι επί της ουσίας, αλλά επειδή ο ίδιος ο προσφεύγων δεν προσκόμισε στοιχεία που να συνδέουν την προσφυγή με δυσμενείς συνέπειες των ελλείψεων με τον ίδιο τον προσφεύγοντα.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου του Στρασβούργου ανοίγει τον δρόμο για προσφυγές πολιτών οι οποίοι ενδεχομένως έχουν προσωπικά πληγεί από ενέργειες ή παραλείψεις κρατών στη διαχείριση της πανδημίας.

Υποχρέωναν να εργάζονται αστυνομικούς με Covid-19!

Ακόμη και στην Ελλάδα, μπορούν να προκύψουν ζητήματα της διαχείρισης της πανδημίας, όπως αυτή προκύπτει από τα μέτρα που λαμβάνει ή δεν έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να διαφυλάξει την υγεία των πολιτών.
Νομικοί αναφέρουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την καταγγελία περί συνέχισης να εργάζονται στην υπηρεσία τους αστυνομικά όργανα που είχαν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό.
Παρά το γεγονός ότι δικαστήριο του Στρασβούργου απέρριψε τη συγκεκριμένη προσφυγή, αξίζει να επισημανθούν τόσο τα στοιχεία της προσφυγής όσο και το σκεπτικό της απόφασης.

Η πρώτη προσφυγή
Ο Γάλλος προσφεύγων που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, διαμαρτυρήθηκε για ανεπαρκή υγειονομικά μέτρα του Γαλλικού κράτους (μη χορήγηση φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες, μη ύπαρξη εγκαταστάσεων για τεστ σε όλους, μη χορήγηση επαρκούς ποσότητας μασκών σε γιατρούς, σε ασθενείς και στον πληθυσμό), ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού Covid-19 σε ολόκληρη την Γαλλία, αλλά δεν επικαλέστηκε ούτε προσκόμισε στοιχεία πώς ο ίδιος επηρεάστηκε ή υπέστη βλάβη προσωπικά.

Τι λαμβάνει υπόψιν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Το ΕΔΔΑ επανέλαβε ότι δε μπορεί να αναγνωρίσει μία «actio popularis», που σημαίνει ότι ο προσφεύγων δεν μπορεί να παραπονεθεί για μια διάταξη εσωτερικού δικαίου, μια εγχώρια πρακτική ή για δημόσιες ενέργειες απλώς και μόνο επειδή του φάνηκαν ότι αντιβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και αφορούν το σύνολο των πολιτών. Προκειμένου ένας προσφεύγων να ισχυριστεί ότι είναι θύμα, πρέπει να μπορεί να παρουσιάσει λογικά και πειστικά στοιχεία για την βάσιμη πιθανότητα να υποστεί ο ίδιος προσωπικά παραβίαση των δικαιωμάτων του.

Προσφυγή για τους περιορισμούς πρόσβασης και το lockdown
Ο Γάλλος προσφεύγων βασιζόμενος στο άρθρο 2 (δικαίωμα στη ζωή), στο άρθρο 3 (απαγόρευση απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης), στο άρθρο 8 (δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) και στο άρθρο 10 (δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης). Διαμαρτυρήθηκε για την αδυναμία εκ μέρους του κράτους να εκπληρώσει τις θετικές του υποχρεώσεις για την προστασία της ζωής και της φυσικής ακεραιότητας ατόμων που υπάγονται στη δικαιοδοσία του. Παραπονέθηκε ιδίως για τους περιορισμούς πρόσβασης σε διαγνωστικές εξετάσεις και κέντρα. Για τα προληπτικά μέτρα και τους συγκεκριμένους τύπους θεραπείας και για παρεμβάσεις στην ιδιωτική ζωή ατόμων που απεβίωσαν από τον Covid-19 χωρίς κάποια βοήθεια.

Πώς θα εξεταστεί η υπόθεση στην ουσία της
Ωστόσο, όπως προκύπτει από την απόφαση αλλά και την πάγια νομολογία του δικαστηρίου του Στρασβούργου, για να εξετασθεί στην ουσία της η υπόθεση θα πρέπει να προκύπτει από τις ελλείψεις και τις παραλείψεις του κράτους, η ζημιά που υπέστη ο ίδιος ο προσφεύγων, στην υγεία του ή σε άλλα αγαθά που προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος στο dikastikoreportaz για το lockdown και τη Δικαιοσύνη

 

Μαρίνος Σκανδάμης: Ευρωπαϊκή κυβερνητική πρωτιά για τον κορωνοϊό στις φυλακές

 

Απάντηση με αιχμές από Κούγια στην ανακοίνωση της εισαγγελίας για την υπόθεση Σφακιανάκη

Αλέξης Κούγιας

Την αντίδραση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προκάλεσε η ανακοίνωση του δικηγόρου του Νότη Σφακιανάκη, Αλέξη Κούγια ως προς την αναβολή εκδίκασης της σε βάρος του υπόθεσης από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.Μια ημέρα μετά η διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως «η Εισαγγελική Αρχή δεν διατηρεί ιδιαίτερες επαφές, ούτε προβαίνει σε κατ´ ιδίαν συνεννοήσεις με κανέναν»
Με τον τρόπο αυτό η εισαγγελική λειτουργός απάντησε στα περί συνεννοήσεων που ανέφερε ο συνήγορος του Νότη Σφακιανάκη, Αλ. Κούγιας.

Τα παραπάνω έκαναν τον ποινικολόγο να πάρει θέση στέλνοντας τη δική του απάντηση στην  ανακοίνωση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε την προσωπική δήλωση του Αλέξη Κούγια 

Χθες το βράδυ, πληροφορήθηκα μία προσωπική ανακοίνωση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και πραγματικά έχω δυσάρεστα εκπλαγεί, γιατί για πρώτη φορά στην επί 46 χρόνια παρουσία μου στα δικαστήρια, είδα προσωπική ανακοίνωση Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών, για θέμα που αφορά την υπηρεσία, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τοποθετείται απροσώπως και εκείνο που μου δημιούργησε πολύ άσχημες εντυπώσεις για την συγκεκριμένη Εισαγγελέα, η οποία δεν είναι μία οποιαδήποτε Εισαγγελέας, αλλά είναι η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, είναι ότι χρησιμοποίησε την υπόθεση του εντολέως μου κου Σφακιανάκη και τη δική μου επαγγελματική επωνυμία για να κάνει ουσιαστικά επίθεση σε όλους τους δικηγόρους, χρησιμοποιώντας ως επιχειρηματολογία στην προσωπική της ανακοίνωση τα αυτονόητα, όσον αφορά την αντιμετώπιση των δικηγόρων από τις εισαγγελικές υπηρεσίες.

Στην κα Εισαγγελέα, με την οποία δεν είχα την τιμή να συνυπάρξουμε σε καμία ποινική δίκη για να βοηθήσουμε το δικαστήριο να εκδώσει μία δίκαιη απόφαση και η οποία για να επιλεγεί ως Προϊσταμένη της μεγαλύτερης Εισαγγελίας της Ελλάδος από τους συναδέλφους της είναι σίγουρα αξιόλογη και επαρκής, θέλω ως μεγαλύτερός της και ως δικηγόρος που βρίσκεται καθημερινά επί 46 χρόνια στα δικαστήρια όλης της ελληνικής επικράτειας να της επισημάνω ότι : Όλοι εμείς οι δικηγόροι που ασκούμε δικηγορία, κυρίως στα ποινικά δικαστήρια, καθημερινά συνεννοούμεθα – συνεργαζόμεθα τόσο με τους υπαλλήλους όλων των ελληνικών δικαστηρίων, από το πιο απομακρυσμένο Πρωτοδικείο της Ορεστιάδας μέχρι τον Άρειο Πάγο, με όλους τους υπαλλήλους όλων των υπηρεσιών και με όλους τους εισαγγελείς, αλλά και με όλους τους δικαστές όλων των βαθμών, από τον νεαρότερο πρωτοδίκη και αντιεισαγγελέα μέχρι τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, γιατί αυτό επιβάλλει η άσκηση του λειτουργήματός μας και ουδέποτε αυτή η συνεννόηση-συνεργασία είχε πονηρά υπονοούμενα σαν αυτά, τα οποία υποψιάζεται η κυρία Προϊσταμένη.

Η κα Προϊσταμένη, θέλω να πιστεύω ότι δεν έκανε αυτή την ατυχέστατη προσωπική ανακοίνωση, χρησιμοποιώντας τη δημοσιότητα της υποθέσεως του κυρίου Σφακιανάκη και τη δική μου επαγγελματική επωνυμία για να μάθουμε το ονοματεπώνυμό της, αλλά από μια αδικαιολόγητη, κατά την κρίση μου, προσωπική καχυποψία-ευαισθησία. Θέλω να της υπενθυμίσω την τοποθέτηση της σεβαστής Προέδρου του Αρείου Πάγου κας Αλειφεροπούλου, την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της και ειδικά στο σημείο που αναφέρεται στη σχέση δικαστών, εισαγγελέων με τους δικηγόρους και το ρόλο που επιτελούμε εμείς οι δικηγόροι στην απονομή της δικαιοσύνης και στις συνθήκες μιας δίκαιης δίκης.

Αφού, κατά την κυρία Προϊσταμένη, η αναβολή της εκδικάσεως της υποθέσεως του εντολέως μου κου Σφακιανάκη ήταν αυτονόητη υπηρεσιακή ενέργεια και δεν χρειαζόταν προηγούμενη συνεννόηση δική μου και των συνεργατών μου με τους αρμόδιους υπαλλήλους της Εισαγγελίας Αθηνών, λόγω της ΚΥΑ, τότε, για ποιο λόγο η υπόθεση του εντολέως μου Νότη Σφακιανάκη αντί να προσδιοριστεί σε ρητή δικάσιμο, όπως συμβαίνει καθημερινά σε εκατοντάδες υποθέσεις που οδηγούνται στις Εισαγγελίες όλης της Ελλάδος, οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στο αρμόδιο δικαστήριο μόνο και μόνο για να οδηγηθεί πεζός σε δημόσια θέα επί 300 μέτρα και στο δικαστήριο η υφισταμένη της κας Εισαγγελέως, Εισαγγελέας της έδρας, όχι μόνο δεν ζήτησε την αναβολή της εκδικάσεως της υποθέσεως, λόγω της ΚΥΑ, την οποία επικαλείται στην προσωπική της ανακοίνωση η κυρία Προϊσταμένη, είτε σε ρητή δικάσιμο είτε αορίστως, όταν θα έχουν λυθεί τα προβλήματα του covid, αφού ήταν γνωστή η ΚΥΑ του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μη εκδίκαση πλημμελημάτων που είναι ελεύθερος ο κατηγορούμενος, αλλά όρισε νέα δικάσιμο σε δυο ημέρες που εάν δεν υπήρχε η συνεργασία – συνεννόηση η δική μου και των συνεργατών μου με τους ιδιαίτερα επαρκείς υπαλλήλους της Εισαγγελίας, θα είχαμε νέο διασυρμό του κου Νότη Σφακιανάκη, όπως και 48 ώρες νωρίτερα.

Αντί η κα Προϊσταμένη να έχει προβληματιστεί με τις συμπεριφορές των υφισταμένων της που αγνόησαν την ΚΥΑ και αντί να ορίσουν εξ αρχής ρητή δικάσιμο, όπως συνέβη την ίδια ημέρα με εκατοντάδες άλλες υποθέσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, αντί η κα Προϊσταμένη να αγανακτήσει με τους υφισταμένους – ελεγχόμενους από αυτήν αξιωματικούς της αστυνομίας όλων των βαθμίδων, οι οποίοι 5 λεπτά μετά τη σύλληψη του Νότη Σφακιανάκη για να τον διασύρουν και μόνο και για να αυτοδιαφημιστούν, κοινολόγησαν παρανόμως κατά παράβαση του Νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε όλα τα ΜΜΕ το ονοματεπώνυμο του Νότη Σφακιανάκη και τις κατηγορίες, τις οποίες αντιμετώπιζε και για τις οποίες μόνο οι τακτικοί δικαστές θα αποφασίσουν αν θα καταδικαστεί και όχι οι αστυνομικοί και οι εισαγγελείς και να διατάξει προκαταρκτική εξέταση για το ποιοι διέπραξαν αυτή την παράνομη πράξη, έκανε προσωπική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται σε εμένα για λόγους, τους οποίους δεν μπορώ να διανοηθώ.

Θα περιμένω τις επόμενες ενέργειες της κας Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών και ειδικά την αυτονόητη ενέργεια που έπρεπε να είχε κάνει μέχρι σήμερα, δηλαδή να είχε κάνει αντί της προσωπικής της ανακοινώσεως αυτεπάγγελτη παρέμβαση, διατάσσοντας προκαταρτική εξέταση και να ερευνηθεί γιατί οι υφιστάμενοί της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αντί να ορίσουν ρητή δικάσιμο οδήγησαν τον κο Νότη Σφακιανάκη σιδηροδέσμιο, λες και ήταν ο μεγαλύτερος εγκληματίας και ύποπτος φυγής, σε δημόσια θέα για να διασυρθεί και ποιοι αστυνομικοί 5 λεπτά μετά τη σύλληψή του και πάλι για να τον διασύρουν και μόνο διέδωσαν την είδηση της συλλήψεώς του και το ονοματεπώνυμό του, αλλά και τις κατηγορίες, τις οποίες αντιμετώπιζε στα ΜΜΕ ώστε να ασκηθεί εναντίον τους ποινική δίωξη για παράβαση του Νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, διότι άλλως θα αναγκαστώ, εφόσον μου δώσει τη σχετική εντολή ο κ. Σφακιανάκης, να υποβάλω σχετική αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα όσα έχουν συμβεί σε βάρος του εντολέως μου από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του μέχρι την έκδοση της προσωπικής ανακοινώσεως της κυρίας Προϊσταμένης.

Είναι η δεύτερη φορά που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την περίπτωση του επιχειρηματία Ριχάρδου, όπου τότε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ο τότε Πρωθυπουργός τον είχαν προκαταδικάσει και αφού τον διέσυραν, τον έκλεισαν στη φυλακή, χωρίς να υπάρχει αδίκημα, που αναγκάζομαι να εκδώσω προσωπική ανακοίνωση για μία υπόθεση, την οποία χειρίζομαι, αλλά η αντίδρασή μου είναι απόλυτα δικαιολογημένη μετά την προσωπική ανακοίνωση της κυρίας Προϊσταμένης, την οποία θα επιδιώξω να συναντήσω άμεσα και θα ζητήσω προσωπικώς εξηγήσεις για αυτή την πρωτοφανή, αδικαιολόγητη ενέργειά της. Λυπάμαι που αναγκάζομαι να κάνω αυτή την τοποθέτηση, γιατί η κα Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών ένιωσε την ανάγκη για τους δικούς της λόγους να κάνει προσωπική ανακοίνωση που με αφορά προσωπικά.

Την κα Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών παραπέμπω στην τοποθέτηση της σεβαστής Προέδρου του Αρείου Πάγου κας Αλειφεροπούλου, την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, όπου ανέδειξε ως απόλυτη προτεραιότητα για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης τη συνεργασία των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών με τους δικηγόρους και το σεβασμό του λειτουργήματός μας, κάτι το οποίο δυστυχώς από την προσωπική ανακοίνωση – δήλωση της κας Προϊσταμένης δεν προκύπτει.
Σε όλη μου την καριέρα, δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει είτε εισαγγελεύς είτε δικαστής που να μην έχω σεβαστεί, αλλά η προσωπική και νομική μου αξιοπρέπεια είναι πάνω από όλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κούγιας για Σφακιανάκη: Μας εκπλήσσει πώς ένας τυχαίος έλεγχος έγινε γενικός – Δύο αιτήσεις ανανέωσης άδειας οπλοφορίας απερρίφθησαν

Παραίτηση Βόμβα από την Ένωση Ποινικολόγων

Βγαίνει από τη φυλακή ο 46χρονος «Εσκομπάρ της Κρήτης»

46χρονος Κρήτης 46χρονο

Αποφυλακίζεται άμεσα ο 46χρονος Κρητικός, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης που είχε αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.
Ο 46χρονος ισοβίτης, ο οποίος εκτός από την υπόθεση του 2016 – οπότε κι εκτός από τον ίδιο είχαν συλληφθεί η σύζυγος, ο τότε ανήλικος γιος τους, αλλά και ο ηλικιωμένος πατέρας του – φέρεται να είχε συλληφθεί ακόμη δύο φορές στο παρελθόν, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε πρόσφατα η αποφυλάκισή του υπό όρους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Νέας Κρήτης”, το προηγούμενο διάστημα η πλευρά του 46χρονου άνδρα είχε υποβάλει στην Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης αίτηση για υφ’ όρον απόλυσή του λόγω του πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Τελικά, το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Ανατολικής Κρήτης αποφάσισε να κάνει δεκτό το εν λόγω αίτημα. Ας σημειωθεί ότι από την πλευρά του 46χρονου προσκομίστηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης όλα τα απαραίτητα επίσημα έγγραφα που βεβαιώνουν τη σοβαρότητα του προβλήματος υγείας του.

Έτσι, ο 46χρονος άνδρας αποφυλακίζεται άμεσα υπό όρους: Συγκεκριμένα, θα πρέπει να εμφανίζεται στην Αστυνομική Διεύθυνση μία φορά τον μήνα, ενώ είναι υποχρεωμένος να διαμένει στο χωριό του, στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Εξάλλου, στον 46χρονο άνδρα απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε φτάσει στα ίχνη του 46χρονου στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016. Μετά από παρακολούθηση που είχε διαρκέσει ουκ ολίγους μήνες και μετά από σκάψιμο… επτά ωρών σε χωράφι της οικογένειάς του, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ξεθάψουν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Μαζί με τις υπόλοιπες ποσότητες της εν λόγω ναρκωτικής ουσίας που βρέθηκαν σε άλλους χώρους που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οικογένεια, η Αστυνομία κατάσχεσε συνολικά περίπου 3,2 κιλά κοκαΐνης!

Θαμμένη σε χωράφι

Όπως ανέφερε τότε το ρεπορτάζ της “Νέας Κρήτης”, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, μαζί με συναδέλφους τους από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου, εντόπισαν την ποσότητα κοκαΐνης που ήταν θαμμένη σε βάθος 60 εκατοστών σε χωράφι: Οι αστυνομικοί βρήκαν την κοκαΐνη, η οποία φέρεται να ήταν συσκευασμένη σε αεροστεγή μπολ. Σημειώνεται ότι τα μπολ φαίνεται ότι περιείχαν και ρύζι, προκειμένου να μη βραχεί και καταστραφεί η ναρκωτική ουσία από το υγρό πιάτων που – επίσης – είχε τοποθετηθεί, ούτως ώστε να μην εντοπίζεται ούτε από σκύλους-ανιχνευτές. Εκτός από τον 46χρονο άνδρα, η Αστυνομία είχε ακόμη συλλάβει τον Σεπτέμβριο του 2016 τη γυναίκα του, τον ανήλικο γιο τους, αλλά και τον ηλικιωμένο πατέρα του.

Ο 46χρονος άνδρας έχει καταδικαστεί τελεσίδικα σε ισόβια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2017. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε επιβάλει στον κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη, ενώ η σύζυγός του είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών χωρίς αναστολή, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Τότε είχαν αφεθεί ελεύθεροι οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι που δικάζονταν μαζί με το ζεύγος: Ο πατέρας του 46χρονου αθωώθηκε, ενώ άλλοι δύο άνδρες που δικάζονταν καταδικάστηκαν αμφότεροι σε κάθειρξη 10 ετών. Και στους δύο, ωστόσο, δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους, γι’ αυτό και είχαν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η καταδίκη και στο Εφετείο

Δεύτερη φορά ισόβια χωρίς ελαφρυντικό

Η δίκη – σε δεύτερο βαθμό – διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2019 από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, το οποίο επέβαλε ξανά ισόβια κάθειρξη στον καταδικασθέντα, αφού δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Στον αντίποδα, σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η Έδρα ήταν πιο επιεικής απέναντι στη γυναίκα του, αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Σε συνδυασμό με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που της είχε χορηγηθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η ποινή της μειώθηκε στα 8 έτη. Δεδομένου ότι η γυναίκα παρέμενε πέρυσι τον Σεπτέμβριο ήδη κρατούμενη επί τρία χρόνια, είχε ήδη συμπληρώσει το ένα τρίτο της ποινής της και επρόκειτο να αποφυλακιστεί άμεσα.

Αναφορικά με τους άλλους δύο κατηγορούμενους που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 10 ετών, στον ένα εξ αυτών χορηγήθηκε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και τελικά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή. Στον έτερο κατηγορούμενο, η κατηγορία μετατράπηκε σε «προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση» και κρίθηκε «ατιμώρητος».

Εξάλλου, τον Φεβρουάριο του 2017 είχε διεξαχθεί η δίκη με κατηγορούμενο τον ανήλικο – τότε – γιο του 46χρονου. Η δίκη έγινε από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου, κεκλεισμένων των θυρών, όπως προβλέπει ο νόμος. Έπειτα από τέσσερις μήνες κράτησης σε ειδικό κατάστημα κράτησης ανηλίκων, ο νεαρός αφέθηκε τελικά ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

Πηγή: neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτές είναι οι ταρίφες των «άεργων» ναρκεμπόρων με αρχηγό τον «Τσουτσουνάκη»

 

Δίκη Λεμπιδάκη: Αθώωση για 3 από τους 12 κατηγορούμενους για την απαγωγή

 

 

Αυτές είναι οι ταρίφες των «άεργων» ναρκεμπόρων με αρχηγό τον «Τσουτσουνάκη»

ναρκωτικά

Τιμοκατάλογο» που μπορούσε να… ικανοποιήσει όλα τα βαλάντια είχε το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στη δυτική Αττική. Πρόκειται για την οργάνωση που «ξηλώθηκε» από τη Δίωξη Ναρκωτικών, η οποία προχώρησε σε 10 συλλήψεις ατόμων, με έδρα τα Άνω Λιόσια, το Ζεφύρι και το Μενίδι.

Οι τιμές περιγράφονται στη δικογραφία της υπόθεσης. Ένα γραμμάριο ηρωίνης κόστιζε 20 ευρώ, ένα γραμμάριο κοκαΐνης 60 ευρώ, ένα γραμμάριο κάνναβης 5 ευρώ και ένα φαρμακευτικό δισκίο 1 ευρώ. Αρχηγός φέρεται ένας 34χρονος με το ψευδώνυμο «Τσουτσουνάκης», ο οποίος περιγράφεται στη δικογραφία ως «υπεύθυνος για την εύρεση των ναρκωτικών ουσιών και την καθοδήγηση των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης για τη νόθευση της κοκαΐνης, της ηρωίνης και της κάνναβης που διακινούνταν στη δυτική Αττική».

Βασικό ρόλο φέρεται να είναι και άτομο με το ψευδώνυμο «Γιώργος», ο οποίος ήταν «υπεύθυνος νόθευσης και αποθήκευσης στις καβάτζες».

Ένας 32χρονος, με το ψευδώνυμο «Λιας», ηλικίας 32 ετών, ήταν «υπεύθυνος μεταφοράς και διακίνησης». Τα κέρδη της οργάνωσης υπολογίζονται από την ΕΛ.ΑΣ. στο 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ εξ αρχής προκάλεσε εντύπωση η χλιδάτη ζωή των μελών του κυκλώματος με τα πανάκριβα αυτοκίνητα.

Στο κύκλωμα συμμετείχε και ένας 26χρονος, ο οποίος είχε το ίδιο προσωνύμιο με γνωστό ηθοποιό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν fake news περί δήθεν εμπλοκής ηθοποιού στο κύκλωμα. Τα μέλη της συμμορίας περιγράφονται στη δικογραφία ως «άεργα».

Η δομή της οργάνωσης

Από τις παρακολουθήσεις της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι οι έμποροι κρατούσαν αναλυτικά σημειώσεις για τις ποσότητες που διακινούσαν αλλά και για τα κέρδη τους, ενώ εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι έκαναν ακόμα και λογιστικό απολογισμό. Τα μέλη του κυκλώματος έμεναν σε πολυτελή σπίτια και οδηγούσαν μόνο ακριβά αυτοκίνητα, παρότι εμφανίζονταν ως άνεργοι.

Συνολικά συνελήφθησαν 10 άτομα, ανάμεσά τους και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Από την έρευνα πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση και ταυτοποιήθηκε ο ρόλος του καθενός.

Ειδικότερα το ηγετικό μέλος ήταν υπεύθυνο για την εύρεση των ναρκωτικών και την καθοδήγηση των υπολοίπων μελών, προκειμένου οι ποσότητες ηρωίνης να νοθευτούν, να αποθηκευτούν και ακολούθως να διακινηθούν από τα υπόλοιπα μέλη της οργανώσεως σε διάφορους διακινητές και χρήστες ναρκωτικών.

Δύο άλλα μέλη της οργάνωσης ήταν υπεύθυνα για την νόθευση της ηρωίνης, την καθοδήγηση των υπολοίπων στην ιεραρχία μελών, προκειμένου οι ποσότητες αυτές να αποθηκευτούν και να διακινηθούν περαιτέρω.

Άλλο μέλος δρούσε ως υπεύθυνος για την ασφαλή μεταφορά και τη διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών με επιβατικά οχήματα, εκ των οποίων ένα διέθετε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης ναρκωτικών και για την εύρεση κατάλληλων χώρων απόκρυψης των ναρκωτικών (καβάτζες).

Πέντε ακόμα μέλη ήταν υπεύθυνα για την αποθήκευση των ναρκωτικών και την περαιτέρω διακίνηση τους σε διάφορους χρήστες ναρκωτικών στην περιοχή της Δυτικής Αττικής κυρίως των Δήμων Αχαρνών και Φυλής (Άνω Λιόσια και Ζεφύρι).

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που εξελίχθηκε μεσημβρινές ώρες της 1ης Δεκεμβρίου έως πρωινές ώρες της 2ας Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή ομάδων της Ε.Κ.Α.Μ. και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν 8 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και 2 ακόμα άτομα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά και 12 κινητά τηλέφωνα. Συνεργός και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, είναι και ένας Έλληνας, προσωρινά κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης, ο οποίος συνελήφθη ομοίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών την 26/11/2020, για κατοχή προς περαιτέρω διάθεση, ποσότητας ηρωίνης βάρους 240 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δικογραφία για τα ναρκωτικά, ο Ντάνος και ο «Τσουτσουνάκης»

Θεσσαλονίκη: Επτά συλλήψεις και πρόστιμα σε συγκέντρωση σε σπίτι

Δίκη Λεμπιδάκη: Αθώωση για 3 από τους 12 κατηγορούμενους για την απαγωγή

Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η ανακοίνωση των ποινών των κατηγορούμενων για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα αθωώθηκαν τρεις από τους κατηγορούμενους.

Ο 41χρονος Ρεθυμνιώτης, που είναι μόνιμος κάτοικος Αθήνας εξαρχής είχε υποστηρίξει την αθωότητα του και κρίθηκε αθώος από την Έδρα. Πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια στην αρπαγή, απλή συνεργεία στην απόπειρα εκβίασης και εγκληματική οργάνωση υπό την μορφή της συγκρότησης και αρχικά είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 11 χρόνων.

Παράλληλα αθωώθηκε ο 43χρονος από το Ρέθυμνο που επίσης είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχος καθώς και ο 42χρονος εργαζόμενος στην μάντρα αυτοκινήτων που κρατούνταν ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας.

Πηγή: flashnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Στην τελική ευθεία η δίκη για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Έγκλημα στη Μάνη: «Με είπε κερατά, ανίκανο και ήθελα να την εκφοβίσω»

Θεσσαλονίκη: Επτά συλλήψεις και πρόστιμα σε συγκέντρωση σε σπίτι

ααστυνομία

Χειροπέδες σε επτά νεαρά άτομα ηλικίας 18 έως 26 ετών  πέρασαν αστυνομικοί το βράδυ της Πέμπτης, ύστερα από έφοδο σε διαμέρισμα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, ενώ ο ιδιοκτήτης της οικίας αντιμετωπίζει επιπλέον το αδίκημα της παραβίασης των προστατευτικών μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν εναντίον τους διοικητικές παραβάσεις, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, και συγκεκριμένα 3.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και 300 ευρώ στους υπόλοιπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα στη Μάνη: «Με είπε κερατά, ανίκανο και ήθελα να την εκφοβίσω»

Το μήνυμα Τσιάρα στους δανειολήπτες (βίντεο)

Δικαίωση για τους πιστωτές της AirFastTickets – Άκυρες οι μεταβιβάσεις ακινήτων μετά την πτώχευση

AirFastTickets

Την πρώτη τους νίκη κατήγαγαν οι πιστωτές του διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου AirFastTickets που κηρύχθηκε σε πτώχευση το 2016. Η εταιρεία με ιδρυτή τον Νίκο Κοκλώνη, ενόσω βρισκόταν σε καθεστώς παύσης πληρωμών, δηλαδή από την 30ή Ιουνίου 2014 κι έπειτα, προχώρησε σε «καταδολιευτικές δικαιοπραξίες», δηλαδή στη μεταβίβαση δύο ακινήτων της εις βάρος των οφειλετών της.

Ως εκ τούτου, ο σύνδικος πτώχευσης κατέθεσε αγωγή κατά της AirFastTickets που πούλησε τις δύο ιδιοκτησιών και κατά της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης Electronic advertising and management, με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας, που τις αγόρασε.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το moneyreview.gr το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά με την απόφαση 3645/2020 έκανε, εν μέρει, δεκτή την αγωγή και ανακάλεσε τις δικαιοπραξίες, τις μεταβιβάσεις δηλαδή των δύο ακινήτων.

Το σκεπτικό της απόφασης 

Σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, βάσει του άρθρου 41 του Πτωχευτικού Κώδικα, «πράξεις του οφειλέτη που διενεργήθηκαν εντός του χρόνου που περιλαμβάνεται από την παύση των πληρωμών μέχρι την κήρυξη της πτώχευσης (ύποπτη περίοδος) και είναι επιζήμιες για την ομάδα των πιστωτών ανακαλούνται ή μπορούν να ανακληθούν». Κι αυτό προκειμένου να καταστεί εφικτή η εκποίηση τους ως τμήμα της πτωχευτικής περιουσίας.

Οι μεταβιβάσεις ακινήτων στις οποίες προχώρησε η AirFastTickets έλαβαν χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου και 29 Οκτωβρίου 2014, δηλαδή λίγους μήνες αφότου η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς στάσης πληρωμών. Aφορούν μία ισόγεια κατοικία 63 τ.μ. και ένα διώροφο σπίτι, επιφάνειας 34 τ.μ. το κάθε επίπεδο, που βρίσκονται σε οικόπεδο 1,4 στρ. στην Ηλεία, όπως και διαμέρισμα 110 τ.μ. τρίτου ορόφου στον Πειραιά.

Ωστόσο, το γεγονός ότι οι μεταβιβάσεις πραγματοποιήθηκαν, αφότου η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς παύσης πληρωμών είναι ένας μόνον από τους λόγους για τους οποίους οι πιστωτές ζήτησαν αυτές να ακυρωθούν.

Στην AirFastTickets αντιπρόεδρος είχε οριστεί ο Δημήτρης Κοκλώνης (πατέρας του ιδρυτή της εταιρείας). Η αγοράστρια όμως των δύο ακινήτων, η βουλγαρική ΕΠΕ Electronic advertising and management, εκπροσωπείται από τη σύζυγο του Δημητρίου Κοκλώνη, Ερασμία. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η διαχειρίστρια και νόμιμη εκπρόσωπος της ΕΠΕ, Ερασμία Κοκλώνη, γνώριζε κατά το χρόνο διενέργειας των δικαιοπραξιών ότι η AirFastTickets είχε περιέλθει σε κατάσταση παύσης πληρωμών, «λόγω της στενής προσωπικής της σχέσης με το νόμιμο εκπρόσωπο και αντιπρόεδρο της τελευταίας Δημήτριο Κοκλώνη, ο οποίος τυγχάνει σύζυγός της».

Οι αγοραπωλησίες – “φάντασμα”

Πέραν όμως, των παραπάνω, οι αγοραπωλησίες, που πραγματοποιήθηκαν την ύποπτη περίοδο, υπήρξαν επιζήμιες για την ομάδα των πιστωτών της εταιρείας, όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση. Γιατί; Επειδή οι μεταβιβάσεις έγιναν σε τίμημα χαμηλότερο κατά 351.000 ευρώ, σε σχέση με την εμπορική αξία των ακινήτων. Όλα αυτά όταν το τίμημα ύψους 81.000 ευρώ από την πρώτη πώληση αποδόθηκε στη ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά για οφειλή της AirFastTickets. Κι ενώ το τίμημα της πώλησης του δεύτερου ακινήτου ύψους 142 χιλ. ευρώ δεν προκύπτει- με έγγραφη απόδειξη της πωλήτριας- ότι καταβλήθηκε.

Τα δύο ακίνητα αποτελούσαν τα μοναδικά, σημαντικής αξίας, περιουσιακά στοιχεία που διέθετε η AirfastTickets. Είναι ενδεικτικό ότι τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της έχουν ήδη εκποιηθεί για ποσό μόλις 30.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάκληση των αγοραπωλησιών των δύο ακινήτων δεν αποτελεί παρά σταγόνα στον ωκεανό όσον αφορά την ικανοποίηση των πιστωτών, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν ποσά ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, όπως έχει προκύψει μετά την επαλήθευση και τον έλεγχο των απαιτήσεών τους.

Εκτιμάται όμως, ότι οι οφειλές προς την αεροπορική αγορά είναι πολλαπλάσιες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Αποκλειστικό: Μεταφέρεται στον Κορυδαλλό ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


Τέλη Ιουνίου 2014 η AirFastTickets αδυνατούσε να καταβάλει στη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) τις εισπράξεις που όφειλε για την πώληση εισιτηρίων του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου 2014, ύψους 11 εκατ. ευρώ και, για το λόγο αυτό, η ΙΑΤΑ την έθεσε σε μόνιμο καθεστώς απαγόρευσης πώλησης εισιτηρίων (καθεστώς default).

Είχε προηγηθεί η βράβευση της εταιρείας ως πλέον αναπτυσσόμενης μικρομεσαίας επιχείρησης, με την AirFastTickets να φέρεται ότι έχει συσσωρεύσει οφειλές ύψους 45 εκατ. ευρώ από τη δραστηριοποίησή της σε Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα

Αποζημίωση – “μαμούθ” από το ελληνικό Δημόσιο για ξενοδοχείο που τελούσε υπό κατάληψη

αποζημίωση
Αποζημίωση 312.500 ευρώ καλείται να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο στην ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη για περισσότερο από τρία χρόνια, μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Το Ε.Δ.Δ.Α. καταδίκασε στην Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία (άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ατμοσφαιρική ρύπανση


Το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη από το 2016 έως τον Ιούλιο του 2019, με την ιδιοκτήτρια να ζητά την έξωση των καταληψιών, όπως όμως ανέφερε στην προσφυγή της, οι Αρχές συνέχιζαν να αδρανούν. Μάλιστα πρόσθετε πως οι λογαριασμοί ρεύματος και νερού συνέχιζαν να χρεώνονται στο όνομά της, όπως και όλα τα υπόλοιπα έξοδα (φόροι κλπ).

Έγκλημα στη Μάνη: «Με είπε κερατά, ανίκανο και ήθελα να την εκφοβίσω»

44χρονη

«Τη βραδιά εκείνη με τη σύζυγό μου είχαμε μια έντονη λογομαχία όπως συνέβαινε συχνά τον τελευταίο καιρό, καθώς είχα έντονες ενδείξεις ότι με απατούσε και τις οποίες τις είχα εκφράσει ξεκάθαρα προκειμένου να τις αντικρούσει. Εκείνη αντί να καθησυχάσει τις υποψίες μου και να μου εξηγήσει το τι συνέβαινε, με εξύβρισε με πολύ ατιμωτικές και χυδαίες εκφράσεις αποκαλώντας με «κερατά», «ανίκανο», «μαλάκα» και πολλές άλλες φράσεις που ντρέπομαι να επαναλάβω και θίγουν την αξιοπρέπειά μου, τον ανδρισμό μου…».

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ
• Η απολογία-σοκ του συζυγοκτόνου στο Πύργο Διρού: «Πίστευα ότι με απατούσε, το όπλο εκπυρσοκρότησε»
• Τι υποστήριξε για το μοιραίο βράδυ, τη σχέση με τη σύντροφό του και τα αντιψυχωσικά φάρμακα
• «Είχε αποπειραθεί να τη σκοτώσει άλλες δυο φορές», κατέθεσε η ανιψιά θύτη και θύματος

Με αυτά τα λόγια ενώπιον των δικαστικών Αρχών στις οποίες απολογήθηκε απόγευμα της Παρασκευής, ο Ιωάννης Τσουκαλάς, ο 44χρονος επιχειρηματίας ο οποίος το βράδυ της Κυριακής 22 Νοεμβρίου δολοφόνησε μέσα στο σπίτι του στον Πύργο ∆ιρού Λακωνίας τη 44χρονη σύζυγό του, Χρυσοβαλάντω, περιέγραψε τι τον ώθησε να σηκώσει την κυνηγετική καραμπίνα και να στραφεί, μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης του, εναντίον της γυναίκας της ζωής του.

Τραγική φιγούρα

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκαλύπτει σήμερα ολόκληρη τη δικογραφία του στυγερού εγκλήματος που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο. Μια οικογένεια διαλύθηκε.

Η άτυχη 44χρονη βρίσκεται πλέον στο χώμα, αργά το βράδυ της Παρασκευής ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε, μετά την απολογία του, στη φυλακή και δυο παιδιά έμειναν ορφανά. Τραγική φιγούρα η 15χρονη κόρη του ζευγαριού η οποία είδε μπροστά στα μάτια της τον πατέρα της να δολοφονεί την μητέρα της. Πιο «τυχερός» ο 19χρονος γιος της οικογένειας που εκείνη την ώρα βρισκόταν εκτός σπιτιού, μεταφέροντας τον παππού του στο νοσοκομείο.

Τίποτα από όλα αυτά, ενδεχομένως, να μην είχαν συμβεί εάν όλοι όσοι γνώριζαν τα όσα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι του επιχειρηματία και της συζύγου είχαν μιλήσει νωρίτερα. Ίσως εάν ακόμη και ο ίδιος κατανοώντας ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ή οι έμμονες σκέψεις που έμπαιναν στο κεφάλι του δεν αποτελούν θέμα ταμπού και είχε φροντίσει να αποχωριστεί τα όπλα του, όπως του είχε συστήσει ο τελευταίος ψυχίατρος που επισκεπτόταν. Αλήθεια, οι αστυνομικοί του ΑΤ Αρεόπολης πώς εξέδωσαν άδεια για την κατοχή τους;

Εκτέλεση

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας στις 22.45 το βράδυ της 22ης Νοεμβρίου 2020, ο επιχειρηματίας σκότωσε εν ψυχρώ τη σύζυγό του πυροβολώντας την με την κυνηγετική καραμπίνα.

Εισέβαλε σαν μαινόμενος ταύρος στο υπνοδωμάτιο που βρισκόταν η άτυχη Χρυσοβαλάντω μαζί με την 15χρονη κόρη τους και την πυροβόλησε μια φορά. Αστόχησε. Αλλά δεν το έβαλε κάτω! Σύμφωνα με την περιγραφή της 15χρονης, στη συνέχεια, και ενώ η 44χρονη έτρεξε από το υπνοδωμάτιο προς το καθιστικό προκειμένου να γλιτώσει, την ακολούθησε και την «πυροβόλησε άλλη μια φορά», τραυματίζοντάς την θανάσιμα στο κεφάλι.
Στη συνέχεια πήγε και πλύθηκε στο μπάνιο του σπιτιού και βγήκε από το σπίτι του όπου τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί.

Από την έρευνα την οποία πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χάπια τα οποία ο συζυγοκτόνος έπρεπε να παίρνει, ακολουθώντας τη φαρμακευτική αγωγή.
Συγκεκριμένα, βρήκαν τόσο LEXOTANIL όσο και XANAX στο συρτάρι του κομοδίνου του.

«Θόλωσα»

Κατά τη διάρκεια της προανακριτικής του ομολογίας ο δράστης δεν είπε πολλά. Απλά ανέφερε ότι τα τελευταία τρία χρόνια τσακωνόταν σε καθημερινή βάση με τη γυναίκα του, τις περισσότερες φορές για ασήμαντες αφορμές. «Χωρίς ποτέ να τη χτυπήσω και κλείναμε το θέμα με αγάπη», είπε, υποστηρίζοντας ότι ήταν καχύποπτος και «γι’ αυτόν το λόγο έχω επισκεφτεί ψυχίατρο ο οποίος μου έχει χορηγήσει αντιψυχωσικά φάρμακα τα οποία παίρνω εδώ και 20 χρόνια. Τα παίρνω και είμαι μια χαρά», είπε ενώ προσέθεσε ότι και η γυναίκα του έπαιρνε αγχολυτικά. «∆εν θυμάμαι τι ακριβώς συνέβη εχτές γιατί δεν έχω κοιμηθεί το βράδυ. Σκεφτόμουν μόνο αυτό που έγινε, ατύχημα. Σκέφτομαι μόνο το αποτέλεσμα. Η γυναίκα μου είναι στο χώμα και εγώ θα πάω στη φυλακή. Ζητάω συγγνώμη για όλα…», είπε.

Στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ωστόσο, αποκάλυψε πολλά περισσότερα. Επεσήμανε ότι το μοιραίο βράδυ βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη τους στο σπίτι όταν συνέβη το ατυχές και θλιβερό, όπως το χαρακτήρισε, περιστατικό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η σύντροφος της ζωής του, μια γυναίκα την οποία υπεραγαπούσε. Υποστήριξε ότι ο καυγάς έγινε επειδή εκείνος πίστευε ότι τον απατούσε. Η 44χρονη, υποστήριξε στην απολογία του, τον έβρισε. Τον είπε ανίκανο, κερατά και μαλάκα. Εκείνος θόλωσε, αλλά δεν ήθελε να τη σκοτώσει. «Προσπαθώντας να την εκφοβίσω και να την αποτρέψω από το να συνεχίσει την επιθετική και υβριστική συμπεριφορά της, πήρα την κυνηγετική μου καραμπίνα που βρισκόταν στο δωμάτιο και πυροβόλησα στον αέρα. Εκείνη αντέδρασε έντονα, ήλθε κατά πάνω μου, ίσως για να κατεβάσει το όπλο που κρατούσα, αλλά με επιθετική συμπεριφορά, αφού κατάφερε να μου προκαλέσει αμυχές στο δεξί μου χέρι και πάνω στη συμπλοκή μας, χωρίς να το καταλάβω τι ακριβώς συνέβη, το όπλο την τραυμάτισε θανάσιμα.

Όντας θολωμένος, πάνω στον καυγά μας, δεν κατάλαβα εάν το όπλο εκπυρσοκρότησε, όταν εκείνη ήλθε κατά πάνω μου ή εάν τράβηξα τη σκανδάλη όπως το κοιτούσα χωρίς να το καταλάβω.

Γεγονός ήταν ότι ήμουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση όπως ήμουν γενικά το τελευταίο διάστημα, ενώ η συμπεριφορά της, που ήταν άκρως προκλητική, επιδείνωνε την κατάστασή μου…».

Η ανιψιά

44χρονηΤην ίδια στιγμή, η κατάθεση της ανιψιάς της άτυχης Χρυσοβαλάντως, η οποία εργαζόταν και ως υπάλληλος στο super market του κατηγορούμενου συζυγοκτόνου, αποκαλύπτει πολλές, άγνωστες, λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβαινε στην οικογένεια σε καθημερινή, σχεδόν, βάση. Όπως χαρακτηριστικά λέει, ο 44χρονος απειλούσε διαρκώς να σκοτώσει τη γυναίκα του, ενώ στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να τη δολοφονήσει δυο φορές!
Η νεαρή κοπέλα η οποία ζούσε καθημερινά από κοντά τόσο τον θύτη όσο και το θύμα αναφέρεται στα ψυχολογικά προβλήματα του κατηγορούμενου επιχειρηματία για το έγκλημα στη Μάνη ο οποίος, όπως λέει, είχε σταματήσει να λαμβάνει συστηματικά την αγωγή που του χορηγούταν, καθώς είχε μειώσει τη δόση των φαρμάκων.

«Τον τελευταίο περίπου ένα χρόνο ο γιατρός ο οποίος τον παρακολουθούσε ο κ. ∆.∆., του ελάττωσε τη δόση του φαρμάκου που έπαιρνε με αποτέλεσμα να είναι επιθετικός με τη θεία μου και τα παιδιά του. Επίσης, ήταν καχύποπτος με τη θεία μου πιστεύοντας ότι αυτή είχε παράνομη σχέση ή ότι του κλέβει χρήματα από το μαγαζί, καθώς και διάφορα άλλα τα οποία προφανώς δεν ίσχυαν. Τους τελευταίους μήνες οι εντάσεις ήταν συνεχείς, διαρκώς απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει και πριν από ένα μήνα, έπειτα από ένα μεγάλο καυγά, ο θείος μου έδιωξε από το σπίτι τη γυναίκα του και αυτή ήρθε μαζί με την κόρη της στο σπίτι μας όπου έμειναν για δυο ημέρες. Μετά το περιστατικό αυτό σε επικοινωνία που είχε η θεία μου με τον ψυχίατρο, τον ενημέρωσε ότι ο άντρας της δεν λάμβανε τα φάρμακά του ως έπρεπε και εκείνος της απάντησε ότι εφόσον δεν τα παίρνει δεν μπορεί να τη βοηθήσει…».

Σύμφωνα με τη νεαρή μάρτυρα, μετά το συγκεκριμένο περιστατικό η άτυχη 44χρονη απευθύνθηκε σε άλλο ψυχίατρο ο οποίος όταν έμαθε το ιστορικό του, καθώς και ότι είχε κυνηγετικά όπλα είπε ότι θα εισηγούταν να ανακληθούν οι άδειες, καθώς ήταν επικίνδυνο να κατέχει όπλα. «Αυτό μόλις το έμαθε ο θείος μου δεν ήθελε να επισκεφθεί ξανά τον συγκεκριμένο ψυχίατρο, διότι θεωρούσε ότι ήταν καλά και δεν ήθελε να του πάρουν το όπλο. Ο θείος μου είχε αποπειραθεί να σκοτώσει τη γυναίκα του άλλες δύο φορές.

Τα περιστατικά έγιναν πριν από πολλά χρόνια. Την πρώτη φορά προσπάθησε να τη σκοτώσει με μαχαίρι και η θεία μου για να σωθεί έβαλε μπροστά της έναν μεγάλο αρκούδο, τον οποίο ο θείος μου γέμισε με μαχαιριές. Τη δεύτερη φορά την κυνηγούσε με μια καραμπίνα και η θεία μου πήρε το αυτοκίνητο του πεθερού της και πήγε στο σπίτι του γιατρού για να σωθεί». Μάλιστα, η ανιψιά θύτη και θύματος κατέθεσε ότι κατά το παρελθόν ο 44χρονος ήταν βίαιος απέναντι και σε άλλα πρόσωπα, όπως η αδερφή του…  44χρονη

44χρονη

44χρονη

44χρονη

Οι δικηγόροι

Ο συνήγορός του κατηγορούμενου επιχειρηματία, κ. Λάμπρος Μπρεάνος, μιλώντας στην «ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ» ισχυρίσθηκε ότι ο εντολέας του είναι συντετριμμένος ισχυριζόμενος ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα κάτι που θα προκύψει και από τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί.

Από την πλευρά του ο κ. Απόστολος Λύτρας ο οποίος ορίσθηκε συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής επεσήμανε: «Πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα το όποιο έγινε μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης του θύματος από τον ίδιο τον πάτερα της. Μόλις λάβουμε με τον συνάδελφο μου αντίγραφα της δικογραφίας θα έχουμε πληρέστερη εικόνα για τις συνθήκες τέλεσης της ανθρωποκτονίας, δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας”.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ατμοσφαιρική ρύπανση

αποζημίωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει  την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της κακής ποιότητας αέρα στη Θεσσαλονίκη επί 14 χρόνια, από το 2005 και μετά.

Μαζί με την Ελλάδα παραπέμπεται και η Βουλγαρία για “αθέτηση των  περιορισμών, παρά τις πολυάριθμες προειδοποιήσεις” , όπως τονίζει χαρακτηριστικά η Κομισιόν.

Όταν σημειώνεται υπέρβαση των οριακών τιμών που καθορίζονται από τη νομοθεσία της ΕΕ για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα (οδηγία 2008/50/ΕΚ), τα κράτη μέλη υποχρεούνται να εγκρίνουν σχέδια για την ποιότητα του αέρα και να διασφαλίζουν ότι λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα ώστε η διάρκεια της περιόδου υπέρβασης να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη.

Η Ελλάδα δεν τήρησε τις ημερήσιες οριακές τιμές για τις συγκεντρώσεις ΑΣ10, οι οποίες είναι νομικά δεσμευτικές από το 2005.

Τα στοιχεία που υπέβαλε η Ελλάδα επιβεβαιώνουν τις συστηματικές υπερβάσεις στον ατμοσφαιρικό αέρα για 14 συναπτά χρόνια, με εξαίρεση μόνο το 2013. Το 2019, τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν επί του παρόντος διαθέσιμα δεδομένα, οι ημέρες κατά τις οποίες σημειώθηκαν υπερβάσεις των οριακών τιμών ήταν 67.

Η Κομισιόν χαρακτηρίζει μη ικανοποιητικές και ανεπαρκείς τις προσπάθειες της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι, η ατμοσφαιρική ρύπανση εξακολουθεί να αποτελεί στην ΕΕ το κυριότερο πρόβλημα υγείας που οφείλεται στο περιβάλλον. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, κάθε χρόνο περίπου 400.000 πρόωροι θάνατοι στην ΕΕ μπορούν να αποδοθούν στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Αυτό το είδος ρύπανσης είναι η αιτία σοβαρών ασθενειών όπως άσθμα, καρδιαγγειακά προβλήματα και καρκίνος των πνευμόνων.

Διαβάστε επίσης 

Η δικογραφία για τα ναρκωτικά, ο Ντάνος και ο «Τσουτσουνάκης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποιοί στελεχώνουν τη νέα υπερ-εισαγγελία Οικονομικών Εγκλημάτων

Η δικογραφία για τα ναρκωτικά, ο Ντάνος και ο «Τσουτσουνάκης»

ναρκωτικών

Δημοσιεύματα που τον “φωτογράφιζαν” να είναι ένα από τα αρχηγικά μέλη συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών στη Δυτική Αττική έκανε τον γνωστό παίκτη του Survivor και ηθοποιό Γιώργο Αγγελόπουλο, τον Ντάνο όπως τον γνωρίζουν όλοι, να επισκεφθεί την Δίωξη Ναρκωτικών.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση της συμμορίας αυτής συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα μεταξύ των οποίων και το ηγετικό μέλος της οργάνωσης. Η συμμορία διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά κυρίως στο Μενίδι, τη Φυλή, τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι.

Ο ηθοποιός ήταν φανερά ανήσυχος καθώς από το πρωί είχε δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από φίλους και γνωστούς που τον ρωτούσαν αν έχει σχέση με την εξάρθρωση… σπείρας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Δημοσιεύματα στο διαδίκτυο τον «φωτογράφιζαν» σαν ένα από τα αρχηγικά μέλη συμμορίας που διακινούσε ηρωίνη στη Δυτική Αττική. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μάλιστα φέρεται να είχε και… συνεργούς με παρατσούκλια «Τσουτσουνάκης» και «Λιας ο ντελιβεράς» οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Ο νικητής του Survivor όμως δεν είχε απολύτως καμία σχέση, κάτι για το οποίο τον διαβεβαίωσαν οι αξιωματικοί της Δίωξης ναρκωτικών που ασχολούνταν με την υπόθεση. Ίσως κάποιοι να θέλησαν να εκμεταλλευτούν το όνομά του για να του δημιουργήσουν πρόβλημα.

Όσον αφορά στην υπόθεση, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συνολικά δέκα συλλήψεις και όπως λένε, «ήταν το τέλος μιας από τις πιο σημαντικές σπείρες διακίνησης ναρκωτικών στη Δυτική Αττική τα τελευταία δυο χρόνια». Τα κέρδη τους υπολογίζονται σε εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα έκαναν dolce vita με τα χρήματα που κέρδιζαν.

Ο συνήγορος δυο εκ των κατηγορουμένων, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr υποστήριξε ότι «οι δυο εντολείς μου αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Άλλωστε δεν βρέθηκε το παραμικρό στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους ούτε εμπλέκονται με οποιοδήποτε άλλο έμμεσο τρόπο. Έχουμε εμπιστοσύνη και στην ανάκριση και στην ελληνική αστυνομία αλλά καμιά φορά η αστυνομία υπερβάλει. Φυσικά δεν μπορεί να είναι όλα στην φαντασία των αστυνομικών αρχών αλλά ενδεχομένως να έχει δοθεί μεγαλύτερη διάσταση από την πραγματική».

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή για να απολογηθούν.

πηγή: zougla.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπόθεση Μαντλίν: Απαγγέλλονται κατηγορίες στον βασικό ύποπτο

Μαντλίν

Σχεδόν βέβαιες για την ενοχή και καταδίκη του βασικού υπόπτου, Κριστιάν Μπρίκνερ στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν, είναι οι γερμανικές αρχές.

Οι γερμανικές αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα ακριβή στοιχεία που έχουν συλλέξει εναντίον του Μπρίκνερ. Ωστόσο πηγή κοντά στον εισαγγελέα που ηγείται της έρευνας δήλωσε, μιλώντας στη Sun πως έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην υπόθεση που θα οδηγήσει στην καταδίκη του:

«Τρέφουμε πολλές ελπίδες πως πρόκειται σύντομα να γίνει κάποια σημαντική τομή στην υπόθεση. Αν και ακόμα δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για να τον καταδικάσουμε για το συγκεκριμένο έγκλημα, έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο, κυρίως ως προς τις υπόλοιπες υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος του και θα οδηγήσουν στην καταδίκη του», λένε πηγές κοντά στον εισαγγελέα.

Ο 43χρονος Κριστιάν Μπρίκνερ, που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση του 2007 στην Πορτογαλία, κρατείται ήδη σε φυλακή στο Κιέλο της Γερμανίας για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή, στην πόλη Wolfenbuttel, καθώς καταδικάστηκε και για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας έχει καταδικαστεί από δικαστήριο του Ανόβερου δύο φορές, την μια για την πλαστογράφηση εγγράφων εκ μέρους του το 2010, και την δεύτερη για κλοπή το 2013.

Βασικός ύποπτος από τον Ιούνιο

Ο Μπρίκνερ είχε ανακηρυχθεί σε βασικό ύποπτο για την απαγωγή της Μαντλίν τον Ιούνιο, οπότε και η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε την εμφάνιση νέων στοιχείων σχετικά με την υπόθεση, βασιζόμενων κυρίως σε φωτογραφίες Βρετανών τουριστών που παραθέριζαν στην Πορτογαλία εκείνη την περίοδο.

Ο άνδρας ζούσε στην περιοχή της Algarve στην Πορτογαλία, περιοχή που εμπεριέχει και την Praia de Luz, απ’ όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, για το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007.

Κατά το διάστημα αυτό άλλαζε συχνά επαγγέλματα, ενώ είναι γνωστό πως προέβαινε συχνά σε διαρρήξεις σπιτιών και τουριστικών καταλυμάτων.

Οι Γερμανοί κατήγοροι αποκάλυψαν πως ο Μπρίκνερ φαίνεται να είχε λάβει μια κλήση από πορτογαλικό αριθμό τηλεφώνου τη βραδιά που εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Αποκλειστικό: Μεταφέρεται στον Κορυδαλλό ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Κουτσολιούτσος

Στις φυλακές Κορυδαλλού, εκεί όπου βρίσκεται ο πατέρας του Δημήτρης, αναμένεται να μεταφερθεί ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Όπως πληροφορείται το dikastikoreportaz.gr ο Mr Folli-Follie ο οποίος έχει προφυλακισθεί για το σκάνδαλο-μαμούθ, αναμένεται να “αποχωρήσει” από τις φυλακές Τρικάλων όπου βρίσκεται από την πρώτη ημέρα της κράτησής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος κρατείται στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού εκεί όπου “φιλοξενούνται”, συνήθως κρατούμενοι οι οποίοι κατηγορούνται για οικονομικά εγκλήματα.

Οι συνθήκες στις φυλακές των Τρικάλων φάνηκαν απότι φαίνεται “δύσκολες” για τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, καθώς όπως είναι γνωστό σε αυτές δεν υπάρχει δυνατότητα διαχωρισμού μεταξύ των “σκληρών ποινικών” και των πιο light κρατουμένων. Έτσι λοιπόν αναμένεται η μεταφορά του στην ίδια φυλακή με τον ηλικιωμένο πατέρα του και για έναν επιπλέον λόγο προκειμένου να του παράσχει την οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος είχε καταθέσει αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με το αίτημά του να απορρίπτεται.

Πατέρας και υιός είχαν προφυλακισθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά την απολογία τους ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της Folli-Follie. Την ίδια στιγμή όπως έχει αποκαλύψει η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική αγώνας της νέας διοίκησης σε ότι αφορά τον εντοπισμό των τον “χαμένο θησαυρό” της οικογένειας Κουτσολιούτσων.

Ήδη έχουν κατασχεθεί, προσωρινά, με δικαστικές αποφάσεις μια θαλαμηγός και ένας σκάφος. Πρόκειται για το 9μετρο σκάφος «Ginger Aegean» το οποίο θα παραμείνει σε αναγκαστικό αγκυροβόλι στο λιμάνι των Σπετσών «ή όπου αλλού ναυλοχεί» κατά την έκδοση της προσωρινής διαταγής, έως ότου συζητηθεί η νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η νέα διοίκηση της εταιρείας σε βάρος του προφυλακισμένου πρώην προέδρου της. Η πρώτη θαλαμηγός ήταν η “Phalarope”. Υπενθυμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η νέα διοίκηση της εταιρείας υπέβαλε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για κακουργηματική υπεξαίρεση, κατά τη διάρκεια του έτους 2018, συνολικού ποσού 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες και για άλλα ποσά που αναλήφθηκαν από το ταμείο της εταιρείας και δεν επεστράφησαν.

 

Μην χάσετε την εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 6/12.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποιοί στελεχώνουν τη νέα υπερ-εισαγγελία Οικονομικών Εγκλημάτων

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr τα  ονόματα που επιλέχθηκαν στη σημερινή  συνεδρίαση  του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου για την εκλογή των εισαγγελέων και  θα στελεχώσουν τη νέα υπερ-εισαγγελία οικονομικών εγκλημάτων που προέκυψε  από τη συγχώνευση της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς και της Οικονομικής Εισαγγελίας, είναι:

Επικεφαλής της νέας υπέρ-εισαγγελίαςο νυν Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης.

Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι :

 1. Παναγιώτα Φάκου πρώην προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η οποία είχε χειριστεί την υπόθεση παραπομπής των  110 κατηγορουμένων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης, γνωστή ως το “παραδικαστικό Νο 2”
 2. ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης,
 3. η εισαγγελέας Εφετών Αθανασία Βλάχου,
 4. ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Πιέρρος,
 5. η εισαγγελέας Σταυρούλα Στεφανάτου,
 6. η εισαγγελέας Ελένη Μαυροπούλου,
 7. ο εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης, 

Ως επίκουροι (μερικής απασχόλησης) οικονομικοί εισαγγελείς ορίστηκαν 9 εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προέρχονται οι:

 1. Αντωνία Γεωργίου,
 2. Παναγιώτα Ιωαννίδου,
 3. Ελένη Παπαδοπούλου,
 4. Κωνσταντίνα Κοντογιάννη,
 5. Βελισάριος Χολής,
 6. Μιχάλης Μιχαλόπουλος,
 7. Αικατερίνη Κολιοκώστα

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης επιλέχθηκαν:

9. Σοφία Διλποΐδου και η

10. Χαρίκλεια Χοβαρδά.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Μπαρδάκης είναι ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας. Ο Νίκος Ποιμενίδης υπηρετεί στον Πειραιά τέθηκε αναπληρωματικός εισαγγελέας.

Σημειώνεται ότι το ΑΔΣ αποφάσισε και την αντικατάσταση του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Τζαβέλα ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής με την εισαγγελέα Σταματίνα Περιμένη.

Τίτλοι τέλους για Τουλουπάκη 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θέτει εκτός κάδρου, όπως άλλωστε αναμενόταν, την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η οποία ελέγχεται ποινικά για την αποκαλούμενη “σκευωρία” της Novartis. Η κυρία Τουλουπάκη είχε εκλεγεί στη συγκεκριμένη θέση τον Απρίλιο του 2017 μετά την παραίτηση της Ελένης Ράικου. Η θητεία της είχε ανανεωθεί το 2019, ενώ αναμενόταν να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021. Οι εισαγγελείς οι οποίοι την αντικαθιστούν θα έχουν να χειριστούν ιδιαίτερα μεγάλο όγκο δικογραφιών, μεταξύ των οποίων και την υπόθεση Novartis.

Διαβάστε επίσης 

Συμβούλιο της Επικρατείας: Νόμιμη η διαγραφή παιδιών από παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία όταν οι…

Ανακοίνωση Eισαγγελίας Πρωτοδικών με αιχμές στον Κούγια

Συμβούλιο της Επικρατείας: Νόμιμη η διαγραφή παιδιών από παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία όταν οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι η συνταγματική δημόσιου σκοπού πρόβλεψη του κράτους να λαμβάνει μέριμνα για τη δημόσια υγεία επιτρέπει να διαγράφονται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία τα παιδιά, σε περίπτωση κατά την οποία οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν.

Ειδικότερα και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο δήμο της Ανατολικής Μακεδονίας διαγράφηκαν τέσσερα παιδιά από ισάριθμους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, καθώς παρά τις ειδοποιήσεις προς τους γονείς τους εκείνοι αρνήθηκαν να τα εμβολιάσουν για τις γνωστές παιδικές ασθένειες.

Ένας εκ των γονέων, η κόρη του οποίου διαγράφηκε από τον παιδικό σταθμό, προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η από 14.1.2020 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Οι γονείς υποστήριξαν ότι το παιδί τους «τιμωρείται», επειδή δεν έχει δεχθεί κάποια εκ των πολλών εμβολίων και «τυγχάνει διαφορετικής μεταχείρισης από τα συνομήλικα παιδιά και συμμαθητές της, χωρίς να υφίσταται λόγος, ενώ περιορίζεται ουσιωδώς η συμμετοχή της στην κοινωνική ζωή εν γένει, καθώς ο παιδικός σταθμός αποτελεί σημείο κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης της προσωπικότητας των νηπίων και επιβάλλεται σε βάρος της ένα επαχθές μέτρο, το οποίο δεν είναι αναγκαίο, αφού το παιδί είναι υγιές, δεν συντρέχει περίπτωση πανδημίας και τα υπόλοιπα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στον παιδικό σταθμό έχουν λάβει τα προβλεπόμενα εμβόλια».

Το ΣτΕ   με την απόφασή του 2387/2020  αναφέρει ότι στην κάρτα υγείας του νηπίου αναφερόταν ότι η ανήλικη ήταν «ανεμβολίαστη» και ότι έπρεπε να ολοκληρώσει την τέταρτη δόση εμβολιασμών για κοκκύτη, πολυομμετίδα, πνευμονιόκοκκο, κ.λπ., ενώ δεν έχει λάβει καμία δόση από τα εμβόλια μηνιγγιτιδόκοκκου, ιλαράς- παρωτίτιδας – ερυθράς, ανεμοβλογιάς, ηπατίτιδας Α΄ και ροταϊού.

Τοιουτοτρόπως απορρίπτει  ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των γονέων και κρίνει συνταγματική και νόμιμη την απόφαση του δήμου για διαγραφή της ανήλικης από τον παιδικό σταθμό, υπογραμμίζοντας ότι «θα αντέκειτο στην αρχή της ισότητας η αξίωση προσώπου να μην εμβολιαστεί, επικαλούμενο ότι δεν διατρέχει ατομικό κίνδυνο, εφόσον διαβιώνει σε ασφαλές περιβάλλον οφειλόμενο στο γεγονός ότι τα άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του έχουν εμβολιαστεί».

Διαβάστε επίσης 

Ανακοίνωση Eισαγγελίας Πρωτοδικών με αιχμές στον Κούγια

Υπερεισαγγελία: Με Μπαρδάκη και νέα πρόσωπα

Ανακοίνωση Eισαγγελίας Πρωτοδικών με αιχμές στον Κούγια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με τα οποία δικηγόρος Αθηνών δημοσιοποίησε ότι χορηγήθηκε σε υπόθεση εντολέα του που εκκρεμούσε ενώπιον του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, αναβολή εκδίκασης επ´ αόριστο κατόπιν συνεννοήσεως του με το αρμόδιο τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, καθιστούμε γνωστό ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση καμία διαφοροποίηση από την συνήθη υπηρεσιακή πρακτική δεν έλαβε χώρα, καθόσον η Εισαγγελία κινήθηκε στα πλαίσια που ορίζονται από τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί αυτόφωρης διαδικασίας και τις ειδικές διατάξεις που ισχύουν για την λειτουργία των ποινικών δικαστηρίων ενόψει της πανδημίας του ιού COVID 19(ΚΥΑ). Είναι αυτονόητο ότι η Εισαγγελική Αρχή δεν διατηρεί ιδιαίτερες επαφές, ούτε προβαίνει σε κατ´ ιδίαν συνεννοήσεις με κανέναν, λειτουργώντας πάντοτε ισότιμα απέναντι σε όλους τους διαδίκους και τους συνηγόρους.

Αθήνα 02-12-2020

Διαβάστε επίσης 

Αποκλειστικό: Η δικογραφία του Νότη Σφακιανάκη- Τι είπε στην απολογία του

Αλέξης Κούγιας: Σκόπιμη διαπόμπευση Σφακιανάκη από την αστυνομία – Ζήτω την τοποθέτηση Χρυσοχοΐδη επι…

Υπερεισαγγελία: Με Μπαρδάκη και νέα πρόσωπα

Μπαρδάκη

Ο νυν Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης αναμένεται να τεθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στη θέση της νέας υπερεισαγγελίας η οποία συστήνεται και τυπικά το πρωί με τη συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr !

Εκτός από τον Εισαγγελέα Εφετών αναμένεται να οριστούν τρεις Αντεισαγγελείς Εφετών, αλλά και τέσσερις ακόμη Εισαγγελείς οι οποίοι θα τους επικουρούν. Επίσης, δεδομένο θεωρείται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εισαγγελικών λειτουργών που θα τοποθετηθούν στο νέο θεσμό θα είναι «νέα» πρόσωπα τα οποία δεν υπηρετούν ήδη στην Οικονομική Εισαγγελία ή την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο συνεδριάζει στις 09:30.

Αποκλειστικό: Η δικογραφία του Νότη Σφακιανάκη- Τι είπε στην απολογία του

Σφακιανάκης

Σημαντικές λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη στις 19.45 το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου όταν οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Νότη Σφακιανάκη, περιέχονται στη δικογραφία την οποία αποκαλύπτει το eReportaz αλλά και το dikastikoreportaz.gr.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Τη στιγμή που η δίκη του γνωστού τραγουδιστή ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της οπλοφορίας εξαιτίας του πιστολιού αλλά και του tazer που είχε στο αυτοκίνητό του αλλά και του αδικήματος της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών προς ιδία χρήση εξαιτίας των 2.2 γραμμαρίων κοκαϊνης, αναβλήθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού από το σύνολο του υλικού που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Καταρχάς διαψεύδεται η αρχική πληροφορία ότι ο Νότης Σφακιανάκης ομολόγησε ότι η κοκαϊνη ήταν για δική του χρήση. Στην σύντομη προανακριτική του απολογία επιφυλάχθηκε να μιλήσει ενώπιον των δικαστικών Αρχών. Εκείνο που προκύπτει όμως είναι ότι παραδέχτηκε ότι το μικρό πλαστικό δοχείο, δηλαδή το “φιξάκι”, το οποίο βρέθηκε μέσα στην τσάντα που ήταν τοποθετημένη πίσω από το κάθισμα του οδηγού περιείχε ναρκωτική ουσία.

Το διαβιβαστικό 

Από το διαβιβαστικό το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού-Αργυρούπολης προκύπτει ότι η σύλληψη του Νότη Σφακιανάκη πραγματοποιήθηκε στις 19.45 στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι άνδρες της αστυνομίας σταμάτησαν το θηριώδες LAND ROVER “Discovery” στο οποίο επέβαινε για έλεγχο. Στον έλεγχο που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι σε σακίδιο πλάτης πίσω από το κάθισμα του οδηγού, υπήρχαν ένα πιστόλι BERETTA 9μμ, 16 φυσίγγια, το tazer και το φιξάκι με την κοκαϊνη. Ο τραγουδιστής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα. Την επόμενη το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Απόστολο Ανδρέου, ο οποίος του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε να δικασθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Κατά την μεταφορά του στα δικαστήρια ο σιδηροδέσμιος τραγουδιστής δεν θέλησε να μιλήσει στους δημοσιογράφους. Φορώντας μάσκα και γυαλιά ηλίου έδειξε τη δυσαρέσκειά του για την παρουσία των εκπροσώπων του Τύπου.

Δείτε το διαβιβαστικό 

Σφακιανάκης

Η απολογία

Στις 22.45 το βράδυ της Κυριακής, 29ης Νοεμβρίου 2020, ο Νότης Σφακιανάκης απολογήθηκε προανακριτικά στους αστυνομικούς του Τ.Α. Ελληνικού-Αργυρούπολης. Σε αντίθεση με τα όσα διέρρευσαν ότι δηλαδή η κοκαΐνη προοριζόταν για δική του χρήση, από τα έγγραφα της δικογραφίας προκύπτει ότι ο γνωστός τραγουδιστής τήρησε το δικαίωμα της σιωπής… “Έχω κατηγορηθεί παλαιότερα για παράβαση του Ν. 2168/1993 “Περί Όπλων””, επεσήμανε στους αστυνομικούς. “Ότι χρειασθεί θα το πω στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ή στο αρμόδιο δικαστήριο. Άλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω”, κατέληξε. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, όπως προκύπτει από την έκθεση γνωστοποίησης ναρκωτικών ουσιών, ο Νότης Σφακιανάκης “δεν αμφισβήτησε την ιδιότητα της κατασχεθείσας ως ναρκωτική ουσία”, δηλαδή την κοκαϊνη.

Δείτε την απολογία 

Σφακιανάκης

Σφακιανάκης

Την ίδια στιγμή ο συνήγορος υπεράσπισης του Νότη Σφακιανάκη, Αλέξης Κούγιας, προχώρησε σε καταγγελίες για διαπόμπευση του εντολέα του, ζητώντας την τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το θέμα. «Να καταγγείλω δυο πράγματα. Την απαράδεκτη διαπόμπευση του κ.Σφακιανάκη από αστυνομία. Είναι απαράδεκτο να δημοσιοποιείται, οργίασαν όλα τα σάιτ τη νύχτα, με το ονοματεπώνυμό του και με τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει» είπε ο Αλέξης Κούγιας, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση σχετικά με την ομολογία των πράξεων από τον δημοφιλή τραγουδιστή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναβλήθηκε η δίκη του Νότη Σφακιανάκη


«Όσον αφορά την κατηγορία της προμήθειας προς ιδία χρήση ναρκωτικών ο κ.Σφακιανάκης από την πρώτη στιγμή την έχει αρνηθεί. Μέσω παραπληροφόρησης και μέσω δήθεν διαρροών από την αστυνομία ότι δήθεν ομολόγησε ότι η ποσότητα των ναρκωτικών είναι δική του και ότι την είχε για δική του χρήση».

 • Μην χάσετε την Κυριακή την “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” με αποκλειστικές πληροφορίες αλλά και στοιχεία για την υπόθεση του Νότη Σφακιανάκη.
 • Διαβάστε αποκλειστικά θέματα από τον χώρο της Δικαιοσύνης στο Δικαστικό Ρεπορτάζ.

Σ.Τ.Ε: Στοπ στο έργο της εκτροπής του Αχελώου!

Εκτροπή Αχελώου

Την όγδοη κατά σειρά απόφαση εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικα με τα έργα εκτροπής του Αχελώου ποταμού στο Θεσσαλικό κάμπο.
Η εκτροπή του Αχελώου ποταμού απασχολεί εδώ και τουλάχιστον 22 χρόνια . Το Συμβούλιο της Επικρατείας,μέχρι στιγμής έχει εκδώσει 6 ακυρωτικές αποφάσεις (και από την Ολομέλειά του μάλιστα ορισμένες). Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει εκδώσει μια απόφαση.

Η απόφαση

Η επταμελής σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ με απόφασή της απέρριψε την αίτηση της περιφέρειας Θεσσαλίας και της περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας (εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Γεώργιο Γεραπετρίτη), τοπικών φορέων  κ.λπ.. Οι φορείς ζητούσαν να ακυρωθούν οι υπ΄ αριθμ.: 1) 897/21.12.2017 και 2) 901/21.12.2017 κοινές υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τα έργα εκτροπής του Αχελώου.

Δικαίωση των κατοίκων

Αντίθετα, το ίδιο Τμήμα του ΣτΕ, με την υπ΄ αριθμ. 2230/2020 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κατακλυζομένου Οικισμού Μεσοχώρας «Ο Αχελώος», που ζητούσε την ακύρωση της υπ΄ αριθμ. Οικ.34701/4.8.2017 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ). Σύμφωνα με αυτήν εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου «Υδροηλεκτρικό έργο Μεσοχώρας» στον ποταμό Αχελώο περιφερειακή ενότητας Τρικάλων». Μεταξύ των σκοπών του εν λόγω Συνδέσμου είναι η προστασία του οικισμού της Μεσοχώρας.

Όπως αναφέρεται στην δικαστική απόφαση του ΣτΕ η θέση του φράγματος της Μεσοχώρας βρίσκεται σε απόσταση 2 χ.λ.μ. από τον οικισμό και η θέση του σταθμού παραγωγής υδροηλεκτρικού ρεύματος είναι σε απόσταση 1 χ.λ.μ. από τον οικισμό Γλίστρα.

Υπέρ του έργου Περιφέρεια και Δήμοι

Υπέρ του έργου (που τελικά ακυρώθηκε από το ΣτΕ) είχαν παρέμβει η περιφέρεια Θεσσαλίας, η περιφερειακή Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, ο Δήμος Πύλης Τρικάλων και η ΔΕΗ, ισχυριζόμενοι ότι το επίμαχο έργο «έχει ευεργετικές επιπτώσεις στο υδατικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση και η σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έλαβε υπόψη της υπουργική απόφαση του 2003 . Με αυτήν εγκρίθηκαν το περιφερειακό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης της περιφέρειας Θεσσαλίας και η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων με την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών Στερεάς Ελλάδας. Με τις εγκρίσεις αυτές προβλεπόταν η μεταφορά ποσοτήτων νερού από τον Αχελώο στον ποταμό Πηνειό.

Το σκεπτικό της απόφασης

Όμως, με την προσβαλλόμενη απόφαση, συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, δεν προβλεπόταν πλέον μεταφορά ποσοτήτων νερού από τον Αχελώο στον Πηνειό ποταμό, αλλά ούτε γίνεται καμία μνεία για μεταφορά νερού, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Έτσι, το ΣτΕ έκρινε ότι η προσβαλλόμενη απόφαση απώλεσε, επιγενομένως, το νόμιμο έρεισμά της», έκανε δεκτή την αίτηση του εν λόγω Συνδέσμου και ακύρωσε την υπουργική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ εκκρεμούσαν στο ΣτΕ οι αιτήσεις ακύρωσης, κατά των κυβερνητικών τότε σχεδίων συνέχισης στη ουσία των έργων εκτροπής του Αχελώου, εκδόθηκαν από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος νέες πολυσέλιδες υπουργικές αποφάσεις που υπέκρυπταν την συνέχιση των έργων εκτροπής του Αχελώου (η κάθε απόφαση είναι άνω των 280 σελίδων).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα Σπέτσες – Δικηγόρος οικογένειας θύματος: “Ο κατηγορούμενος ομολόγησε το μαχαίρωμα σε φίλο του”

 

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στα δικαστήρια του Ναυπλίου: Λειτουργεί μόνο το φαξ

 

Έγκλημα Σπέτσες – Δικηγόρος οικογένειας θύματος: “Ο κατηγορούμενος ομολόγησε το μαχαίρωμα σε φίλο του”

Μπάφας Γρηγόρη Σπέτσες

Ο Σπύρος Δημητρίου , δικηγόρος της οικογένειας του 26χρονου Γρηγόρη Θυμαρά στις Σπέτσες μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα” είπε ότι σύμφωνα με τη δικογραφία ο φερόμενος ως δράστης τηλεφώνησε σε έναν φίλο του και του είπε “έχω μαχαιρώσει τον Γρηγόρη , πήγαινε να τον βρεις και τα άλλα θα τα κανονίσω εγώ”. Πρόκειται, όπως έχει ήδη δημοσιεύσει η εφημερίδα MΠΑΜ στο Ρεπορτάζ καθώς και το dikastikoreportaz.gr, για τον μάρτυρα ο οποίος όμως στη συνέχεια πήγε και κοιμήθηκε στο σπίτι του φερόμενου ως δολοφόνου, δηλαδή του 22χρονου Βασίλη Μπάφα!

Οι αντιφάσεις στις καταθέσεις

Ο κ. Δημητρίου δεν μπόρεσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την αποκάλυψη του eReportaz και του dikastikoreportaz.gr σχετικά με τις αντιφατικές καταθέσεις τριών αστυνομικών που το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου προσέτρεξαν στο σημείο της τραγωδίας. Οι δυο εξ’ αυτών κατέθεσαν ότι δεν είδαν μάρτυρες, ενώ ο τρίτος ότι είδε οκτώ συνολικά άτομα, εκ των οποίων αναγνώρισε τα πέντε.

Δείτε τις αντιφατικές καταθέσεις 

Η αυτοψία δυο αστυνομικών που λένε ότι δεν εντόπισαν μάρτυρες!

 

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος ερωτώμενος για τις αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών μαρτύρων της δολοφονίας του 26χρονου Γρηγόρη Θυμαρά στις Σπέτσες είπε:”Ο ένας αστυνομικός λέει ότι πήγε ,παρεπιπτόντως στην κατάθεση αναφέρει ότι πήγαν και άλλοι ,περίπου οκτώ άτομα , ο άλλος δεν αναφέρει καθόλου , ασχολήθηκε μόνο με το θύμα του δήθεν τροχαίου.” επισημαίνει ο Σπύρος Δημητρίου. “Ο πρώτος δεν τους θεωρεί αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου ,ούτε του εγκλήματος αλλά αναφέρεται απλά στην παρουσία ανθρώπων. Οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν δύο 18χρονα παιδιά. “Τα έκαναν πάνω τους.” Πήραν έναν μεγαλύτερο τους και του είπαν τι έγινε. Αυτός ο μεγαλύτερος τους , που είναι κι αυτός μάρτυρας ειδοποίησε πέντε λεπτά μετά.” είπε  ο δικηγόρος. Σε ερώτηση της Ζήνας Κουτσελίνη για το ποιος ειδοποίησε τον αδελφό του θύματος ο κ.Δημητρίου είπε ότι ήταν ο τρίτος μάρτυρας. “Ο αδελφός άρχισε να καλεί το θύμα και κάποια στιγμή ο 26χρονος Γρηγόρης το σήκωσε και του είπε : θέλω βοήθεια. Όσο για τους αυτόπτες μάρτυρες είπε ότι καθυστέρησαν να καταθέσουν ,όχι να βοηθήσουν για βοήθεια.

 

Οι μάρτυρες “ήταν εντός εισαγωγικών παράνομοι λόγω παραβίασης καραντίνας”

“Καταρχάς οι αρχές ενημερώθηκαν σχεδόν αμέσως. 9.30 περίπου έγινε το συμβάν ,10 παρά 10 έφθασε περιπολικό και 5λεπτά μετά το ασθενοφόρο.” είπε ο Σπύρος Δημητρίου. “Οι δύο αυτόπτες μάρτυρες 18χρονών παιδιά πήγαν να κάνουν μια βόλτα η οποία είναι εντός εισαγωγικών παράνομη γιατί έχουμε την καραντίνα και δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν μετά τις 9. Μέσα στην εφηβεία τους κάνουν μια βόλτα και γίνονται μάρτυρες μιας δολοφονίας. Έχουμε διανοηθεί πώς μπορεί να επεξεργαστεί μια ψυχή στην εφηβεία τη δολοφονία ενός φίλου τους μπροστά στα μάτια τους; Και πράγματι κατέθεσαν την επόμενη μέρα τηλεφώνησαν σε αυτόν που αισθάνονταν πιο κοντά τους και ενημέρωσαν” τόνισε ο ίδιος.

Δημητρίου: “Μπράβο στους αυτόπτες μάρτυρες που είπαν όχι στην ομερτά”

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος απέδωσε τα εύσημα στους αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας: “Για να φτάσει η δικαιοσύνη να κρίνει ότι κάποιος άνθρωπος είναι πολύ πιθανά ένοχος για ανθρωποκτονία έχουν δει τη δικογραφία δεκαπέντε μάτια από την πολιτεία. Την έχουν δει εισαγγελείς , ανακριτής , η αστυνομία και οι επιστήμονες νομικοί από την υπεράσπιση και πολιτική αγωγή.”

Ο κύριος Δημητρίου άφησε αιχμές ότι άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του κατηγορούμενου επιζητά δημοσιότητα μέσω της δημοσιοποίησης στοιχείων από τη δικογραφία ενώ όπως είπε “φέρεται να την αντιπαθεί”.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες που έκανε ο Βασίλης Μπάφας περί κυκλώματος ναρκωτικών και χρηστών ναρκωτικών μεταξύ των αυτοπτών  μαρτύρων ο δικηγόρος είπε : “Ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη ,που είναι και μάρτυρας στη δικογραφία -μάλιστα κατέθεσε ήδη στον ανακριτή – δήλωσε οτι ανεξαιρέτως όλοι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου είναι γκάγκστερ και έμποροι ναρκωτικών. Οι μάρτυρες αυτοί είναι: Η μητέρα του θύματος , ο φοιτητής αδελφός του 26χρονου , ο φίλος του φερόμενου ως δράστη βατραχάνθρωπος των ειδικών δυνάμεων , η φίλη του φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο 18χρονος μουσικός αυτόπτης μάρτυρας και ο 18χρονος άνεργος ,σχεδόν μαθητής ακόμα” επισήμανε ο κ.Δημητρίου.

Ο Βούλγαρος 

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της απολογίας του ο 22χρονος Βασίλης Μπάφας ο οποίος προφυλακίσθηκε “έδειξε” ως πιθανό εμπλεκόμενο στη δολοφονία έναν άνδρα Βουλγαρικής καταγωγής στον οποίο, όπως ισχυρίσθηκε, το θύμα αλλά και ένας φίλος του χρωστούσαν 3.000 ευρώ. Παράλληλα μέσω του απολογητικού υπομνήματος έκανε λόγο για λάθη στην προανάκριση αλλά και εννιά αντιφατικά στοιχεία στις καταθέσεις των μαρτύρων. Ο κ.Δημητρίου αναφερόμενος στις συγκεκριμένες καταγγελίες είπε ότι “πρόκειται για ένα άνεργο παιδί, οικογενειακό φίλο της οικογένειας του θύματος ο οποίος μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν δυσκολεύεται να βρει δουλειά.

Αναφορικά με την μη λήψη φωτογραφιών του θύματος ο δικηγόρος είπε ότι είναι ευθύνη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας , ο προϊστάμενος της οποίας διενήργησε την νεκροτομή. Ο ίδιος είπε ότι είναι σημαντικές οι φωτογραφίες για να γίνει αντιπαραβολή της τομής από το πλήγμα με τα στιλέτα που βρέθηκαν στην κατοχή του φερόμενου ως δράστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπέτσες: Το ξέσπασμα του καθηγητή, Γιώργου Μπάφα. «Ψευδομαρτύρησαν, κάτι άλλο κρύβεται από πίσω»

 

Δολοφονία στις Σπέτσες: Είναι ο δολοφόνος ο γιός του κ. καθηγητή;

 

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στα δικαστήρια του Ναυπλίου: Λειτουργεί μόνο το φαξ

Ναυπλίου

Χάσαμε το Ναύπλιο – «Πάρτε το μηδέν»  

«Ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος» λένε στο χωριό μου και φαίνεται ότι η λαϊκή παροιμία περιγράφει ακριβώς την απολεσθείσα δυνατότητα επικοινωνίας με το Δικαστικό Μέγαρο του Ναυπλίου. 

Σε καιρό πανδημίας, κατά τον οποίο ο δικηγόρος οφείλει εξ αποστάσεως να συνεχίσει το λειτούργημά του, από χθες, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου έχει διακοπεί κάθε δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Πρωτοδικείο το Εφετείο και το Ειρηνοδικείο του Ναυπλίου λόγω τεχνικής βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο η οποία ακόμη σήμερα δεν έχει διορθωθεί. 

«Ο αριθμός που καλέσατε δεν λειτουργεί προσωρινά, λόγω τεχνικών προβλημάτων, παρακαλούμε δοκιμάστε αργότερα», ακούγεται να λέει η συμπαθέστατη κατά τα άλλα φωνή του αυτόματου τηλεφωνητή, ακούραστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες λειτουργεί μόνο το ΦΑΞ του Μεγάρου. Τραγική ειρωνεία , την προηγούμενη εβδομάδα με νόμο καταργήθηκε η χρήση του τηλεομοιότυπου στο δημόσιο

Του Αντώνη Μπιδέρη, δικηγόρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Αυτή είναι η πλατφόρμα επαναπροσδιορισμού των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

 

Έτσι θα λειτουργούν τα Δικαστήρια έως την 7η Δεκεμβρίου

 

Αλέξης Κούγιας: Σκόπιμη διαπόμπευση Σφακιανάκη από την αστυνομία – Ζήτω την τοποθέτηση Χρυσοχοΐδη επι του θέματος

Κούγιας

Σε καταγγελίες για διαπόμπευση του εντολέα του Νότη Σφακιανάκη προχώρησε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας,  ζητώντας την τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το θέμα.

«Να καταγγείλω δυο πράγματα. Την απαράδεκτη διαπόμπευση του κ.Σφακιανάκη από αστυνομία. Είναι απαράδεκτο να δημοσιοποιείται, οργίασαν όλα τα σάιτ τη νύχτα, με το ονοματεπώνυμό του και με τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει» είπε ο Αλέξης Κούγιας, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση σχετικά με την ομολογία των πράξεων από τον δημοφιλή τραγουδιστή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναβλήθηκε η δίκη του Νότη Σφακιανάκη


«Όσον αφορά την κατηγορία της προμήθειας προς ιδία χρήση ναρκωτικών ο κ.Σφακιανάκης από την πρώτη στιγμή την έχει αρνηθεί. Μέσω παραπληροφόρησης και μέσω δήθεν διαρροών από την αστυνομία ότι δήθεν ομολόγησε ότι η ποσότητα των ναρκωτικών είναι δική του και ότι την είχε για δική του χρήση» σχολίασε και συμπλήρωσε ότι «όποιος διαβάσει την απολογία του κ.Σφακιανάκη είναι μόνο μία σειρά “ό,τι έχω να πω θα το πω στο δικαστήριο». Την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής, ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε «αυτονόητη» εφόσον δεν υπάρχει νόμιμη άδεια, υποστηρίζοντας όμως «ότι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση θα υπάρξει πολλή συζήτηση γιατί ο κ.Σφακιανάκης είχε 17 χρόνια άδεια, η οποία δεν του ανανεώθηκε αδικαιολόγητα εντελώς και θα επιδιώξουμε να ανανεωθεί αυτή η άδεια».

Αιχμές άφησε ο Κούγιας και για τον έλεγχο που έγινε στον τραγουδιστή, περιγράφοντας ότι: «Το ίδιο βράδυ χωρίς κανένα λόγο ένας νεαρός αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ τον κατέβασε με το ζόρι από το αυτοκίνητο σαν να γνώριζε ότι θα βρει κάτι και έκανε έρευνα, ενώ τον είχαν σταματήσει μόνο και μόνο για να διαπιστωθεί εάν είχε τα δικαιολογητικά κυκλοφορίας εκτός ωραρίου». Μάλιστα, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του σχετικά με έναν συνδικαλιστή αστυνομικό, ο οποίος γνώριζε για την μη ανανέωση της άδειας έπειτα από 17 χρόνια και χαρακτήρισε «μαύρο» το όπλο του τραγουδιστή. «Δεν ξέρω το σημαίνει για τον κύριο “μαύρο” ή “άσπρο”. Ο κ. Σφακιανάκης δεν έχει κανένα “μαύρο” όπλο και πραγματικά στεναχωρούμαι ιδιαίτερα γιατί ο συγκεκριμένος εκπροσωπεί την αστυνομία.

Επίσης, το ότι δημοσιοποιούσε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και πώς είναι δυνατόν να τα γνωρίζει. Διαμαρτυρία για την διαπόμπευση Για σκόπιμη διαπόμπευση του τραγουδιστή έκανε λόγο ο κ. Αλέξης Κούγιας, εξηγώντας πως οδηγήθηκε με χειροπέδες στο αυτόφωρο για ένα απλό πλημμέλημα «με τέτοιο τρόπο σαν να ήθελε να δείξει αυτός που μεθόδευσε αυτή τη διαδικασία μεταφοράς του προς την αίθουσα του δικαστηρίου ότι δήθεν αυτός είναι ένας αδέκαστος αστυνομικός, ότι δήθεν η αστυνομία οδηγεί τον οποιονδήποτε με τον ίδιο τρόπο». Όπως ανέφερε ο γνωστός δικηγόρος, «οι χειροπέδες μπαίνουν με τον ίδιο τρόπο μόνο για έναν λόγο, για να μην δραπετεύσουν.

Υπήρχε ποτέ περίπτωση ο Νότης Σφακιανάκης να δραπετεύσει; Να επιτεθεί σε κάποιον αστυνομικό; Έχει δώσει τέτοια δικαιώματα στην ηλικιακή καμπή που βρίσκεται;». Σε κάθε περίπτωση, κατά τον κο Κούγια, ο εντολέας του έφερε όπλο γιατί κατοικεί σε έρημη περιοχή, επιστρέφει πάντα ξημερώματα στο σπίτι του, έχοντας χρήματα μαζί του. «Περιμένω την τοποθέτηση του πολιτικού προϊσταμένου του κ.Χρυσοχοΐδη για τη διαπόμπευση Σφακιανάκη και επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματά του» ανέφερε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της αστυνομίας αν το αποφασίσει ο εντολέας του.

Το μήνυμα Τσιάρα στους δανειολήπτες (βίντεο)

Τσιάρα

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται, ήδη από χθες, η πλατφόρμα για την επίσπευση εκδίκασης των υποθέσεων του Ν.3869/2010 (Νόμος Κατσέλη), σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά για την ΕΡΤ1.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τους αδύναμους δανειολήπτες που έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3869/2010 να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για τον επαναπροσδιορισμό της υπόθεσής τους στην ειδική πλατφόρμα, προκειμένου να προστατευθούν πλήρως τα δικαιώματά τους.

Σύμφωνα με τον Κώστα Τσιάρα η πλατφόρμα που σχεδιάστηκε είναι πλήρως λειτουργική και απόλυτα φιλική για τον χρήστη. «Δεν συντρέχουν λόγοι αναστολής της προθεσμίας της αίτησης του Ν. 4745/2020, καθώς η αίτηση επαναπροσδιορισμού διεξάγεται ηλεκτρονικά. Επομένως, δεν απαιτείται η φυσική παρουσία των διαδίκων ή των δικηγόρων τους και δεν διακυβεύεται η δημόσια υγεία» σημείωσε επιπλέον ο Κώστας Τσιάρας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσιάρας: Τι θα περιλαμβάνει η αναθεώρηση του Οικογενειακού Δικαίου


Αναφορικά με την ανάγκη συλλογής των απαραίτητων δικαιολογητικών σημείωσε πως όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συλλέγονται αυτόματα από την πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την διευκόλυνση των δανειοληπτών. Οι λοιπές προθεσμίες του νόμου και, ιδίως, οι προθεσμίες κατάθεσης προτάσεων του άρθρου 4Η του ν. 4745/2020, εντός των οποίων πρέπει οι αιτούντες να προσκομίσουν τα αναφερόμενα σε αυτό έγγραφα, αναστέλλονται όπως και όλες οι άλλες νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για όσο χρόνο διαρκούν οι εξαιρετικές ρυθμίσεις λόγω της πανδημίας COVID-19.

Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Κώστας Τσιάρας σημείωσε πως η ανάγκη επίσπευσης εκδίκασης των υποθέσεων του Ν. Κατσέλη αποτελεί υποχρέωση της χώρας που αναλήφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε την εικόνα και την αξιοπιστία της χώρας» είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως τον Ιούλιο του 2019 εκκρεμούσαν περισσότερες από 100.000 υποθέσεις του Ν. Κατσέλη ενώπιον των Ειρηνοδικείων όλης της Επικράτειας. «Με τις ρυθμίσεις του Ν.4745/2020 επιδιώκουμε να οριστικοποιηθεί το δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους δανειολήπτες» σημείωσε.

Παράλληλα, όμως, είναι ευκαιρία να εκκαθαριστούν τα υπερφορτωμένα πινάκια από όσους έχουν ήδη έρθει σε συμβιβασμό με τους πιστωτές. Τέλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε πως οι μόνοι που φοβούνται τις διατάξεις του Ν. 4745/2020 που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, οι οποίοι είχαν κρυφτεί στις ευεργετικές διατάξεις του Ν. Κατσέλη αποβλέποντας σε μια μακρινή δικάσιμο. «Με τον άμεσο επαναπροσδιορισμό της αίτησής οριστικοποιείται η προστασία για τους αδύναμους δανειολήπτες και ξεσκεπάζονται, επιτέλους, οι στρατηγικοί κακοπληρωτές» σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στην ΕΡΤ1:

Αναβλήθηκε η δίκη του Νότη Σφακιανάκη

Νότης Σφακιανάκης

Δεν θα εκδικαστεί τελικά σήμερα η υπόθεση με κατηγορούμενο τον Νότη Σφακιανάκη, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία.

Σε ανακοίνωση ο συνήγορος του γνωστού τραγουδιστή, Αλέξης Κούγιας αναφέρει πως υπήρξε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία της Εισαγγελίας Αθηνών, που προσδιορίζει τις δίκες στην αυτόφωρη διαδικασία και η δικογραφία δεν θα εισαχθεί σήμερα προς εκδίκαση στο Αυτόφωρο.

«Η εκδίκασή της αναβάλλεται αορίστως, αφού ο κύριος Νότης Σφακιανάκης έχει αφεθεί ελεύθερος και λόγω covid, η φύσις της υποθέσεως δεν είναι από αυτές, των οποίων επιτρέπεται η εκδίκασις με κυβερνητική απόφαση, γιατί κατά την κρίση του γραφείου μας και με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας της Εισαγγελίας, δεν επιτρέπεται η εκδίκαση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

Ο Νότης Σφακιανάκης συνελήφθη την περασμένη Κυριακή έχοντας στην κατοχή του ένα πιστόλι, για το οποίο δεν διέθετε άδεια και μικροποσότητα ναρκωτικών και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο.

Ο Αλέξης Κούγιας, πάντως, σε δηλώσεις του έχει δώσει το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής του εντολέα του υποστηρίζοντας πως είχε άδεια οπλοφορίας από το 2000 και ξαφνικά, χωρίς κανένα λόγο, η αστυνομία δεν την ανανέωσε το 2017.

«Είχε την πλάνη ότι μπορεί ακόμα να κατέχει το όπλο» έχει υπογραμμίσει ο κ. Κούγιας συμπληρώνοντας πως ο τραγουδιστής ουδέποτε παραδέχθηκε ότι τα ναρκωτικά ήταν για προσωπική του χρήση, σημειώνοντας πως έχει επανειλημμένα εκφραστεί κατά της χρήσης ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Εξηγήσεις ενώπιον του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου αναμένεται να δώσει σήμερα ο Νότης Σφακιανάκης

Σφακιανάκης: Δεν θέλω να πω κάτι γιατί θα είναι άσχημο [βίντεο]

Κούγιας για Σφακιανάκη: Έχει νόμιμη άδεια, δεν ήταν δική του η κοκαΐνη και δεν κάνει χρήση ουσιών

Εξηγήσεις ενώπιον του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου αναμένεται να δώσει σήμερα ο Νότης Σφακιανάκης

Νότης Σφακιανάκης

Εξηγήσεις καλείται να δώσει σήμερα ο Νότης Σφακιανάκης ενώπιον του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου μετά από τη σύλληψή του και την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση.

Ο Νότης Σφακιανάκης έχει το δικαίωμα να μην παραστεί ο ίδιος στο δικαστήριο, αλλά να εκπροσωπηθεί από τον Αλέξη Κούγια. Να θυμίσουμε στους αναγνώστες πως ο Νότης Σφακιανάκης είχε συλληφθεί το βράδυ της περασμένης Κυριακής  επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, εν κινήσει με το Jeep του  όταν οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητό του και εντόπισαν ένα πιστόλι, για το οποίο δεν διέθετε άδεια, όπως επίσης και δύο γραμμάρια κοκαΐνης.

Σχετικά με όσα ακούστηκαν για χρήση ναρκωτικών ουσιών από τον τραγουδιστή τοποθετήθηκε ο Αλέξης Κούγιας λέγοντας: «Θέλω να διαψεύσω κατηγορηματικά ότι ο Νότης Σφακιανάκης ομολόγησε ότι κάνει χρήση ναρκωτικών και ότι αυτά τα ναρκωτικά γνώριζε ότι είναι στο αυτοκίνητό του και ότι ήταν για δική του χρήση. Αυτό ήταν μία ψευδής διάδοση. Είχε άδεια για το όπλο για πολλά χρόνια και δεν ανανεώθηκε και λόγω του κορονοϊού, αλλά και λόγω της δικής του υπερ-απασχολήσεως. Αλλά είναι θέμα διαδικαστικό, θα ανανεωθεί. Και μας κάνει εντύπωση ότι αυτός ο έλεγχος της αστυνομίας για το αν έχει έγγραφα μετακίνησης, μετετράπη σε ενδελεχή έλεγχο λες και κάποιοι ήθελαν κάτι να βρουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Σφακιανάκης: Δεν θέλω να πω κάτι γιατί θα είναι άσχημο [βίντεο]

Κούγιας για Σφακιανάκη: Έχει νόμιμη άδεια, δεν ήταν δική του η κοκαΐνη και δεν κάνει χρήση ουσιών

 

Παραίτηση Βόμβα από την Ένωση Ποινικολόγων

Κάσσης

Την παραίτηση του από τη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων υπέβαλε πριν λίγο ο διακεκριμένος δικηγόρος Παναγιώτης Κάσσης.

Η αφορμή της παραίτησης φαίνεται να ήταν η θέση που θα υιοθετούσε η Ένωση Ποινικολόγων όσον αφορά την κυβερνητική απόφαση περί μεταφοράς των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο.

Ο κ. Κάσσης, έκανε λόγο για «προσωπικές επιλογές και συνδικαλιστικές επιδιώξεις» ορισμένων μελών που δεν τον βρίσκουν σύμφωνο, και ως εκ τούτου υπέβαλε την παραίτησή του.

Την θέση του στο Δ.Σ. καταλαμβάνει ο νεαρός δικηγόρος Κώστας Μαντζουράνης, γιος του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου επί Ανδρέα Παπανδρέου, Γιάννη Μαντζουράνη.

Κάσσης Κάσσης Κάσσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ