Αποκάλυψη: Ποιός ή ποιοί και γιατί σκότωσαν (τελικά) τη Φαίη Μπακογιώργου;

Αποκάλυψη: Ποιός ή ποιοί και γιατί σκότωσαν (τελικά) τη Φαίη Μπακογιώργου;
Αποκάλυψη: Ποιός ή ποιοί και γιατί σκότωσαν (τελικά) τη Φαίη Μπακογιώργου;
  • Τα κενά και οι αντιφάσεις που προκύπτουν από όλα όσα είπαν η αδελφή, η μαμά και η «προστάτιδα» του θύματος στην ανακρίτρια
  • Οι απολογίες λέξη προς λέξη και τι ζητεί η πλευρά του πατέρα

  

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

 

Μια καθ’ ομολογίαν δράστιδα η οποία –στην απολογία της– αποκάλυψε τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου με τρόπο ο οποίος δεν επιβεβαιώνεται ιατροδικαστικά, κενά, αντιφάσεις και αναπάντητα ερωτήματα, όπως τουλάχιστον προκύπτουν από τις απολογίες της αδελφής, της μαμάς και της σπιτονοικοκυράς «προστάτιδας» του άτυχου θύματος, που αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», συνθέτουν το «παζλ» της δυσώδους υπόθεσης που απασχολεί τις Αρχές. Ανακρίτρια και αστυνομικοί καλούνται να λύσουν, άλυτους μέχρι στιγμής, γρίφους, οι οποίοι θα φωτίσουν τη μεγάλη εικόνα που θα απαντά στο ερώτημα: «Ποιος ή ποιοι, με ποιον τρόπο και γιατί σκότωσαν τελικά την άτυχη Φαίη;».

Η άτυχη Φαίη Μπακογιώργου με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης

Τη στιγμή που και οι τρεις κατηγορούμενες γυναίκες –με ομόφωνη άποψη ανακριτή και εισαγγελέα– έχουν κριθεί προφυλακιστέες για το ειδεχθές έγκλημα, η αυθόρμητη (;) ομολογία της Κατερίνας, της 23χρονης αδελφής του θύματος, να αποκαλύψει την εν ψυχρώ δολοφονία της Φαίης για λόγους αντιζηλίας κρίνεται προβληματική για πολλούς λόγους: Αφενός γιατί –σύμφωνα με τις Αρχές– η φερόμενη ως δράστιδα αποκάλυψε ότι δολοφόνησε τη Φαίη πατώντας την στον λαιμό, κάτι που αμφισβητείται ιατροδικαστικά, καθώς δεν υπήρχαν ούτε κακώσεις ούτε κάταγμα. Η δε πράξη της (δολοφονία), σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, δεν έγινε αντιληπτή από κανέναν, καθώς η σπιτονοικοκυρά και η μαμά της έλειπαν, ενώ τα παιδιά κοιμόντουσαν, κάτι το οποίο όμως δεν συνάδει με τη βιαιότητα του εγκλήματος. Επιπροσθέτως η Κατερίνα ισχυρίστηκε ότι μετέφερε μόνη της, μέσα σε παιδικό καρότσι (!), τη σορό της αδελφής της τυλιγμένη σε κουβέρτα και την εναπόθεσε –μέσα στη νύχτα– στην οδό Τύχης, χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν. Διέσχισε δηλαδή πεζή και μόνη της αρκετά μεγάλη απόσταση από την οδό Δροσοπούλου όπου βρίσκεται η πολυκατοικία. Σημειώνεται ότι προκειμένου να διανύσει κάποιος τη συγκεκριμένη απόσταση με αυτοκίνητο χρειάζεται –το ελάχιστο– πέντε λεπτά! Σύμφωνα με τις Αρχές, η 23χρονη ενδεχομένως να αποτελεί τον αποδιοπομπαίο τράγο της συγκεκριμένης ιστορίας, υπό την έννοια ότι έχει νοητική υστέρηση και ενδεχομένως κάποιοι να την έχουν συμβουλεύσει ότι ενδεχομένως θα κατορθώσει να έχει ευμενέστερη ποινική μεταχείριση. Το ίδιο εκτιμά και η πλευρά του πατέρα της Φαίης Μπακογιώργου, η οποία μέσω της δικηγόρου Βούλας Δημητριάδου αναμένεται να αιτηθεί στις ανακριτικές Αρχές την αναπαράσταση του εγκλήματος.

Την ίδια στιγμή, από τις απολογίες της «φιλεύσπλαχνης» σπιτονοικοκυράς αλλά και της μητέρας της Φαίης προκύπτουν κενά και αντιφάσεις οι οποίες δεν πέρασαν απαρατήρητες από την ανακρίτρια. Για παράδειγμα: Για ποιο λόγο ενώ η μητέρα αποκάλυψε ότι η Φαίη εξαφανιζόταν συχνά πυκνά από το διαμέρισμα-κολαστήριο αποφάσισε να ενημερώσει τις Αρχές για τη φερόμενη εξαφάνισή της αμέσως μετά τη δολοφονία; Ή για ποιον λόγο η σπιτονοικοκυρά «προστάτιδα» δεν είχε ενημερώσει τις Αρχές όταν έβλεπε –όπως η ίδια διατείνεται– τη Φαίη «σαπισμένη» στο ξύλο, από τη στιγμή που απολογούμενη ισχυρίσθηκε ότι, ούτε λίγο – ούτε πολύ, έδινε και την ψυχή της γι’ αυτό το πλάσμα;

 

«Την πάτησα στον λαιμό, στον λάρυγγα!»

Απολογούμενη ενώπιον των δικαστικών Αρχών η 23χρονη Κατερίνα ομολόγησε τη δολοφονία της αδελφής της με τρόπο ο οποίος δεν συνάδει με τα ιατροδικαστικά ευρήματα. Ισχυρίσθηκε ότι πάτησε μέχρι θανάτου τη Φαίη στον λαιμό, στη συνέχεια την έσυρε νεκρή σε ένα κρεβάτι στο δωμάτιο όπου κοιμόντουσαν τα παιδιά και ακολούθως την έβαλε σε ένα παιδικό καρότσι και τη μετέφερε μόνη της μέχρι την οδό Τύχης! Και όλα αυτά επειδή μισούσε την αδελφή της, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι εκείνη την ημέρα το θύμα είχε εξαφανιστεί πολλές ώρες!

«Την αδελφή μου δεν την αγαπούσα ποτέ, από τότε που γεννήθηκε, είχα μίσος για την ίδια, γιατί έκανε πράγματα που για εμένα ήταν ντροπή, με κορόιδευε όταν ήμουν πιο μικρή, 12 χρόνων τότε εγώ, γιατί έχω και το πρόβλημα υγείας μου. Εγώ σκότωσα την αδελφή μου, γιατί δεν την άντεχα άλλο. Έδινε το τηλέφωνό μου σε διάφορους αγνώστους που δεν τους γνώριζα. Τσακωνόμασταν πολύ, της έδινα πολύ ξύλο, πολύ όμως ξύλο, γιατί όταν νευριάζω δεν καταλαβαίνω τίποτα, απολύτως τίποτα. Πήγαμε να μείνουμε στη Δροσοπούλου, γιατί μέναμε στον δρόμο. Την βρήκε η Φαίη την κ. Παγώνα (σ.σ. η σπιτονοικοκυρά) και μας μάζεψε στο σπίτι της. Η Φαίη με κορόιδευε, με έβριζε, έδινε τα τηλέφωνά μου σε αγνώστους, όποτε της έλεγα να πάμε βόλτα, δεν ήθελε. Τον Οκτώβριο του 2021, ετοίμαζα το παιδί μου να πάμε βόλτα και η Φαίη εξαφανίστηκε από το σπίτι. Πήγα στο σαλόνι και είδα ανοιχτή την πόρτα και η Φαίη είχε φύγει. Δεν έτρεξα να την προλάβω. Περιμέναμε να γυρίσει, τίποτα. Αργά το βράδυ, γύρω στις 23:00 ήρθε η Φαίη στο σπίτι, η μητέρα μου είχε φύγει να πάει στη δουλειά της. Δεν θυμάμαι τι φορούσε. Τα παιδιά κοιμόνταν στο δωμάτιό τους. Αυτή ήθελε να πάει στο δωμάτιο, να πάρει έξαλλα ρούχα και να φύγει. Της είπα: πρόσεξε μην ξυπνήσεις τα παιδιά, πριν λίγο τα κοίμισα. Τη βγάζω στο σαλόνι και της λέω ότι ‘‘είναι αυτά που κάνεις;’’. Μου λέει ‘‘μην σ’ ενδιαφέρει τι κάνω’’. Τσακωνόμασταν μία-μιάμιση ώρα, διαπληκτιζόμασταν. Τα παιδιά δεν ξύπνησαν, γιατί είχα κλείσει την πόρτα. Μετά με έπιασαν τόσο πολύ τα νεύρα μου, γιατί δεν άντεξα άλλο. Την έριξα κάτω, την πάτησα στον λαιμό, κούναγε τα χέρια και τα πόδια για να πάρει οξυγόνο και της λέω ‘‘τώρα εδώ θα πεθάνεις’’. Ήμασταν τότε υπό μετακόμιση για να φύγουμε και υπήρχε στο σαλόνι ένα τραπεζάκι και ένας καναπές. Δεν θυμάμαι αν ήταν διθέσιος ή τριθέσιος. Η Φαίη καθόταν σε μια πολυθρόνα. Την πλησίασα, την τράβηξα, την έριξα κάτω, αφού πρώτα έφαγε ξυλιές. Τη χτύπαγα με τα χέρια και τα πόδια μου. Δεν θυμάμαι σε ποια σημεία τη χτύπησα, η Φαίη προσπαθούσε να το σταματήσει, φώναζε βοήθεια και της είπα να μη φωνάζει και ξυπνήσει τα παιδιά γιατί θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Μετά την πάτησα στον λαιμό με το πόδι μου, φορούσα και παπούτσια. Την έριξα ανάσκελα και της πάτησα τον λαιμό στον λάρυγγα. Δεν θυμάμαι τι παπούτσια φορούσα. Αρκετή ώρα την πατούσα με όλη μου τη δύναμη, μέχρι να σταματήσει να κάνει τα περίεργά της, ήμουν εν βρασμώ ψυχής».

  • Ανακρίτρια: Μετά μπορείς να περιγράψεις το πρόσωπό της;

 

  • Δεν θυμάμαι τίποτα, αν τα μάτια τα είχε ανοιχτά ή κλειστά. Μετά την έπιασα από τους ώμους και την έσυρα στο κρεβάτι, στο δωμάτιο που κοιμόνταν τα παιδιά. Φτάνοντας στο κρεβάτι, την πιάνω από τη μέση και την έβαλα στο κρεβάτι ανάσκελα. Δεν ξέρω πόσα κιλά ήταν η Φαίη. Έχω πολλή μυϊκή δύναμη. Τα παιδιά κοιμόνταν στο άλλο κρεβάτι. Δεν περίμενα να έρθει κάποιος, αν ερχόταν κάποιος θα ήταν η κ. Παγώνα, η οποία ήταν έξω, δεν γνωρίζω τίποτα παραπάνω.

 

  • Πώς ξέρατε τι ώρα θα έρθει η σπιτονοικοκυρά;

 

  • Δεν ήξερα. Σκεφτόμουν τι να κάνω, είχα τόσα πολλά νεύρα, δεν ήξερα τι να κάνω. Αργά το βράδυ, ήρθε η κ. Παγώνα, άνοιξε την πόρτα να δει αν τα παιδάκια είναι καλά και κοιμούνται, της είπα ότι κοιμούνται, είδε και τη Φαίη ξεσκέπαστη, δεν της πήγε κάτι στο μυαλό και κλείνει την πόρτα. Μετά περίμενα να κοιμηθεί η κ. Παγώνα. Παίρνω το καρότσι του παιδιού μου, δεν θυμάμαι τι χρώμα είχε, ούτε τώρα θυμάμαι τι καρότσι είχε το παιδί μου. Το καρότσι ήταν στο δωμάτιο των παιδιών. Ήταν μεγάλο, ούτε και πολύ μικρό. Έφερα το καρότσι δίπλα στο κρεβάτι της, την έβαλα στο καρότσι σαν να κάθεται, πήρα μια κουβέρτα, τη σκέπασα και μετά σιγά σιγά ανοίγω την πόρτα, η κ. Παγώνα είχε κοιμηθεί και προχωράω το καρότσι μπροστά. Δεν την έδεσα με κάτι, μην πέσει από το καρότσι. Ήταν νύχτα, δεν θυμάμαι τι ώρα. Τα χέρια της δεν ήταν σε ακαμψία, μπορούσα να τα κουνήσω. Κατέβηκα με το ασανσέρ, βγαίνω έξω και τρέχω με το καρότσι, μη με δει κανείς. Δεν είχε αυτοκίνητο πουθενά. Έτρεξα να την αφήσω κάπου να τελειώνω. Δεν μπορώ να προσδιορίσω πόση ώρα έτρεξα. Την άφησα σε ένα σημείο, μέσα στην ταραχή μου, δεν θυμάμαι καθόλου τον χώρο εκεί που την άφησα, ούτε τι είχε γύρω γύρω. Θυμάμαι ότι ήταν δρόμος. Την πέταξα από το καρότσι και έφυγα. Η κ. Παγώνα, ούτε η μητέρα μου ήξεραν κάτι. Πέρσι το καλοκαίρι του 2022, τους το είπα, μου είπαν πλάκα κάνεις και τώρα τους το είπα στα κρατητήρια, ότι εγώ τη σκότωσα. Εγώ δεν θυμάμαι να την είχα τυλίξει γύρω γύρω με την κουβέρτα.

 

  • Από την ιατροδικαστική στο σημείο του λαιμού δεν υπήρχε ούτε κάκωση ούτε κάταγμα. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;

 

  • Εγώ τη σκότωσα, δεν υπήρχε κανείς άλλος στο σπίτι. Δεν γνωρίζω γιατί δεν φαίνεται στην ιατροδικαστική. Εγώ μέχρι τελευταία στιγμή την πάταγα με όλη μου τη δύναμη και όλο μου το βάρος. Εγώ τη μετέφερα εκεί και δεν το μετανιώνω. Και στη ζωή να ήταν, πάλι θα τη σκότωνα. Δεν θυμάμαι αν έρχονταν άντρες στο σπίτι. Με τον πατέρα μου, το κτήνος, δεν έχω καμία σχέση. Η Φαίη είχε καλές σχέσεις, αν και τη σάπιζε στο ξύλο. Τόσο καιρό δεν το έλεγα, γιατί φοβήθηκα. Τώρα άλλαξαν πολλά και δεν πρέπει να την πληρώσει η μητέρα μου και η κ. Παγώνα.

Ακολούθως η ανακρίτρια ρώτησε την καθ’ ομολογία δράστιδα εάν η Φαίη ήταν έγκυος και, αφού τη μισούσε, γιατί την είχε πάει στο «Λαϊκό» να κάνει εξετάσεις, με την κατηγορουμένη να απαντάει ότι δεν θα άφηνε έναν άνθρωπο να πονάει!

 

Η απολογία της σπιτονοικοκυράς

Απολογούμενη η «φιλεύσπλαχνη» σπιτονοικοκυρά εξιστόρησε αρχικά τον τρόπο με τον οποίο γνώρισε τη Φαίη. «Είμαι συνεργάτης δικηγόρων στον κ. Μαστρογιαννάκη, κ. Κωνσταντόπουλο και κ. Πρωτογεράκη… Τη Φωτεινή τη γνώρισα βράδυ, μετά τις 00.00 στο Everest το 2019, στην Πατησίων, ήμουν με τον κ. Σολακίδη. Τα παιδί έκανε επαιτεία για να πάρει γάλα για το παιδί της, ζητούσε και δουλειά. Της έδωσα 5 ευρώ και 10 ο κ. Σολακίδης. Αυτό που καταθέτει ο πατέρας της, ότι τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι ένας οδηγός που έχω βοήθησε τη Φωτεινή να μην επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο ηλικιωμένων, είναι ψέματα. Εγώ δεν είχα οδηγό ποτέ. Ο Σολακίδης είναι φίλος και είναι διπολικός. Πάντα δίνω χρήματα όταν μου ζητάνε για επαιτεία. Στη συνέχεια η Φωτεινή έκανε παρέα με τον Σολακίδη, την πήρε στη δουλειά που ήταν, γιατί ήθελε να τη βοηθήσει, είχε δύο παιδιά τότε. Η Φωτεινή έμενε στο Γαλάτσι, μετά πήγε στο Μενίδι που της βρήκα εγώ. Της έδινα χρήματα για να τη βοηθάω στο ενοίκιο. Ήθελα να τη βοηθήσω και βοηθάω πολλά παιδιά και χρήστες που θα μου ζητήσουν βοήθεια. Τα έκανα όλα αυτά από λύπηση. Η Φαίη δούλευε με τον κ. Σολακίδη, όχι κάθε μέρα, έλεγε και πολλά ψέματα. Όταν πέθανε ο Ανωμεριανάκης, ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στο Μενίδι, με πήρε τηλέφωνο η μητέρα της και μου είπε να τη βοηθήσω και να έρθουν στο σπίτι το δικό μου, στη Δροσοπούλου, εκτός από τη μικρή της κόρη. Λυπάμαι όλους τους φτωχούς ανθρώπους. Φιλοξένησα τη Φαίη, τη μαμά της και τα δύο ανήλικα παιδιά της Φαίης και η Κατερίνα έμενε με τον πατέρα του παιδιού της. Μετά ήρθε και η Κατερίνα, όταν το παιδί της ήταν έξι μηνών. Η Φαίη δεν θυμάμαι πότε είχε έρθει. Παρόλο που έμενε στο Μενίδι, ερχόταν και στο σπίτι μου και έμενε. Παλιά είχα φιλοξενήσει και τον Σολακίδη και τη Χριστίνα Πίσπα, που ήταν η σχέση μου για τριάντα χρόνια. Άλλους που να χρειάζονται βοήθεια δεν έχω φιλοξενήσει. Το σπίτι μου ήταν περίπου 100 τετραγωνικά…».

-Ανακρίτρια: Εφόσον η συμβίωσή σας δεν ήταν αρμονική, γιατί δεν τις διώχνατε από το σπίτι;

– Λυπόμουν πολύ τα παιδιά…

– Όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας έχουν καταθέσει ότι χτυπούσατε τη Φωτεινή, την Πίσπα. Τι έχετε να πείτε;

– Όλοι λένε ψέματα, γιατί τους έβριζα πολύ άσχημα, είμαι πολύ αθυρόστομη. Τους μιλούσα πολύ άσχημα. Η Φωτεινή τσακωνόταν μόνο με την αδελφή της. Η Φωτεινή δεν ξέρω πώς έβρισκε χρήματα, εξαφανιζόταν για μέρες (…).

 

«Δεν θέλω ακόμα να πιστέψω ότι τη σκότωσε η Κατερίνα…»

 

 

 

– (…) Ανακρίτρια: Είχατε δει ποτέ τη Φωτεινή χτυπημένη;

– Τους τελευταίους τρεις μήνες ήταν χτυπημένη. Είχε στο χέρι μια τρύπα από στρεπτόκοκκο, είχε στο μάτι μώλωπα σαν να ήταν από μπουνιά και ήταν μαυρισμένη με μώλωπες σε όλο της το σώμα και έστειλα φωτογραφίες στον πατέρα της. Αυτές οι κακώσεις έγιναν από κάποιον Αλβανό στην Κυψέλη και συνελήφθη. Δεν ξέρω το όνομά του. Αυτός είχε χτυπήσει και άλλη κοπέλα.

– Πώς δικαιολογείτε ότι δεν υπάρχει σύλληψη Αλβανού εκείνο το διάστημα;

– Μπορεί να τον κράτησαν και μετά να τον άφησαν. Το όνομά του είναι Ηρακλής και το παρατσούκλι του «Τίγρης». Εγώ δεν είχα καμία δουλειά να πάω στην Αστυνομία, είχε και μάνα το κορίτσι.

– Από τη μία μου λέτε ότι ενδιαφερόσασταν για το παιδί και το φιλοξενείτε στο σπίτι και από την άλλη όταν το χτυπάνε τρίτοι δεν πάτε στην Αστυνομία. Τι λέτε γι’ αυτό;

– Εγώ τη ρώταγα πάντα, αλλά αυτή δεν ήθελε να πάμε στην Αστυνομία (…). Διαπληκτιζόταν με την αδελφή της συνέχεια. Δεν ξέρω αν τη χτυπούσε κάποιος, δεν μας έλεγε τίποτα. Τον Ιούνιο έλεγε ότι τη χτύπησε ο πατέρας της, και ξέρω ότι τη χτυπούσε και ο πατέρας της. Η Φαίη μας είχε πει ότι ήταν έγκυος, αλλά στη συνέχεια στο ΚΑΤ βγήκε αρνητικό. Στο ΚΑΤ δεν πήγα εγώ, μας το έλεγε η ίδια αλλά, ήταν μυθομανής, μας έλεγε ψέματα.

– Η κόρη της Φωτεινής αναφέρει ότι κάποια στιγμή που πήγατε σε αστυνομικό τμήμα είπε ότι «αυτή η π@@@ πατάει τη μαμά μου στην κοιλιά», τι έχετε να πείτε;

– Αυτό αποκλείεται να έχει γίνει, γιατί όταν μάλωναν αυτή κοιμόταν. Δεν είναι αλήθεια ούτε ότι απειλούσα τη Φωτεινή λέγοντας «ότι θα έρθει ο Μπάμπης και θα δεις τι θα πάθεις» (…).

– (…) Ανακρίτρια: Κάτω από ποιες συνθήκες εξαφανίστηκε η Φωτεινή και τελικά βρέθηκε νεκρή;

– Δεν έχω να σας πω τίποτα εδώ. Η μάνα της μου είπε μόνο ότι εξαφανίστηκε. Εκείνη την ημέρα έλειπα. Οκτώβριο εξαφανίστηκε περίπου. Μου είπε η μητέρα της ότι θα έβγαζε τα παιδιά 19:00-20:00 το βράδυ, στην πλατεία Αμερικής, ήταν και το μωρό μαζί. Θα τα πήγαιναν σε μια καφετέρια. Μου είπε η μητέρα της ότι την παρακαλούσαν τη Φαίη να ντύσουν τα παιδιά και να πάνε βόλτα, αλλά αυτή άνοιξε την πόρτα και έφυγε. Ήταν σε αναμμένα κάρβουνα, κάπου ήθελε να πάει. Δεν ρώτησα τη μητέρα της τι φορούσε η Φαίη όταν έφυγε. Εκείνη την ημέρα το πρωί είχα έρθει στα δικαστήρια να βρω κάποιον δικηγόρο να κάνω κάποια δουλειά, το μεσημέρι πήρα ένα καρότσι για να ψάξω στα σκουπίδια στο Γαλάτσι, Πλατεία Αμερικής. Κολιάτσου, Δροσοπούλου. Γύρισα στις 16:00 στο σπίτι και πήγα στο Μοναστηράκι να πουλήσω κάτι μπρούντζινα και γύρισα αργά το βράδυ γύρω στις 23:30-1:00. Στο σπίτι βρήκα την Κατερίνα και μου είπε ότι η Φαίη κοιμάται μέσα με τα παιδιά. Η μαμά της είχε πάει να κοιτάξει μια κυρία στο σπίτι που είχε χειρουργηθεί, την κοιτάει χρόνια. Την επόμενη μέρα στις 10:00 η μάνα της μου είπε ότι «το παλιοθήλυκο δεν ήρθε στο σπίτι». Από τότε δεν ξαναγύρισε η Φαίη. Πήρε η μάνα της τηλέφωνο την Αστυνομία και είπε ότι θέλω να δηλώσω μια εξαφάνιση και της είπαν ότι επειδή είναι ενήλικη θα περιμένουν 24 ώρες και μετά θα βγει missing alert.

– Τον πατέρα της τον ενημέρωσε;

– Όχι, γιατί να τον ενημερώσει; Έτσι μου είπε η ίδια. Τον πατέρα της Φαίης τον γνώρισα στην πλατεία Αμερικής, μετά την εξαφάνιση της Φαίης. Ήμουν εγώ, η μητέρα της, η Κατερίνα και η δικηγόρος κ. Πρωτογεράκη… Πήγα για να δω για το κορίτσι, γιατί το αγαπούσα. Εκεί είπα «ξεφτίλα» τον Μπακογιώργο και μας είπε, αφού έφυγε γύρισε πίσω, και μας είπε ότι του κλέψαμε το κινητό. Δεν θυμάμαι να του είπαμε να μην πάει στο Τμήμα, γιατί είχαμε πάει εμείς. Τελικά έμαθα από την Παπούλη ότι η Φαίη βρέθηκε σε μια οδό κοντά στο σπίτι μου, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα.

– Από τη δικογραφία προκύπτει ότι η κουβέρτα ήταν δική σας και την είχαν δει απλωμένη στο σπίτι σας. Τι λέτε γι’ αυτό;

– Στα κρατητήρια έμαθα ποιος σκότωσε το παιδί. Η αδελφή της μας είπε ότι τη σκότωσε. Εγώ δεν μπορώ να το πιστέψω. Τον Ιούλιο του 2022 μου είπε πρώτη φορά η Κατερίνα, όταν ήμουν με τη μαμά της και άλλους δύο σε ένα καφέ, στο Barista απέναντι από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων και, ενώ ήταν όρθια η Κατερίνα, μας είπε ότι «τι νομίζεις, μωρή, εγώ σου έφαγα την κόρη». Δεν την πιστέψαμε. Και τώρα που βρισκόμασταν στα κρατητήρια πιέστηκε, γιατί δεν είχε ξαναβρεθεί εκεί και είπε στη μάνα της ότι αυτή σκότωσε τη Φαίη. Όταν τη ρώτησα λεπτομέρειες, μου είπε ότι την έβαλε στο καρότσι του μπέμπη και την σκέπασε με την κουβέρτα και την πήγε πιο κάτω. Όταν είχα γυρίσει εκείνο το βράδυ στο σπίτι, μου είπε ότι κοιμάται μέσα η Φαίη με τα παιδιά της, τότε την είχε ήδη σκοτώσει, όπως μου είπε τώρα στα κρατητήρια. Περίμενε να κοιμηθώ. Για το πώς τη σκότωσε, μου είπε ότι, αφού διαπληκτίσθηκαν, μάλωσαν γιατί η Φαίη είχε συνευρεθεί με τον άνθρωπο που είχε σχέση η Κατερίνα και στη συνέχεια μου είπε ότι την πάτησε στον λαιμό με το παπούτσι της, την έβλεπε που σπαρταρούσε και δεν την άφηνε, έλεγε «πουτάνα, τώρα ήρθε η ώρα σου», μέχρι που πέθανε. Μπορεί να έχω κάνει πολύ άσχημα πράγματα στη ζωή μου για να επιβιώσω, αλλά ποτέ δεν θα πείραζα άνθρωπο να του κάνω κακό, να αφαιρέσω ζωή. Όλοι οι ξυλοδαρμοί σε βάρος της Φαίης θεωρώ ότι γίνονταν από την αδελφή της, αλλά και από γκόμενους… Δεν θέλω ακόμα να πιστέψω ότι τη σκότωσε η Κατερίνα…

 

 

Η απολογία της μάνας

Από την πλευρά της, η μητέρα της Μπακογιώργου η οποία επίσης προφυλακίσθηκε έκανε λόγο για συχνές διενέξεις μεταξύ της Φαίης και της Κατερίνας. «…Η αντιζηλία των κοριτσιών εκδηλωνόταν με πολύ ξύλο από την Κατερίνα στη Φωτεινή, η Φωτεινή πήγαινε για μεροκάματο και δεν έφερνε δραχμή στο σπίτι, μου έκλεβε το πορτοφόλι και το δικό μου και της κ. Παγώνας. Το ξύλο άλλες φορές ήταν έντονο, άλλες πιο ήπιο, αλλά ερχόταν μαυρισμένη και από αυτούς που συναναστρεφόταν έξω. Η Φαίη δεν δεχόταν ούτε ιατρική βοήθεια, ούτε νομική, ούτε τίποτα. Μου έλεγε συνέχεια: «Μαμά δεν μπορώ να σου πω, φοβάμαι». Για τον ξυλοδαρμό μεταξύ των δύο αδελφών έμπαινα μια ζωή στη μέση, για να τις χωρίσω. Δεν άρεσε στην Κατερίνα, ούτε και σε εμάς, η ζωή που έκανε η Φαίη. Της μιλούσε άσχημα και σε όλους εμάς επίσης. Τα εγγόνια μου ήταν τότε μικρά και δεν το βίωναν αυτό, αλλά η συμπεριφορά της Φαίης ως προς τα παιδιά της είχε αλλάξει, τα κακομεταχειριζόταν, δεν τα τάιζε. Δεν μπορούσε να μένει καθόλου στο σπίτι, ήθελε να είναι συνέχεια έξω. Όταν η Φαίη έβγαινε έξω, δυο φορές την είχε συνοδέψει η Κατερίνα. Η Φαίη χανόταν, έψαχνε να τη βρει σε παγκάκια, σε θάμνους… Πριν εξαφανιστεί η Φαίη ήταν σε κατάσταση εξαθλίωσης, δεν είχε κουράγιο να μιλήσει, έπαιρνε ναρκωτικές ουσίες, ερχόταν πάντα χτυπημένη απ’ έξω. Έκανα ό,τι μπορούσα να τη βοηθήσω, να δω πού πηγαίνει, τι κάνει… Η Φαίη εξαφανίστηκε στις 09-10-2021, ημέρα Πέμπτη, ετοίμαζα τα παιδιά με την Κατερίνα να τα πάμε μια βόλτα. Τα παιδιά ήταν τέσσερα, ένα της Κατερίνας, τρία της Φαίης. Η Φαίη ήταν σε έξαλλη κατάσταση, αγρίμι, η Κατερίνα της έλεγε να έρθει μαζί μας, αυτή δεν ήθελε. Όπως ήμασταν μέσα στο δωμάτιο ακούμε την πόρτα του σπιτιού να κλείνει, τρέχει η Κατερίνα να προλάβει τη Φαίη, κατέβηκε με τα πόδια από τον δεύτερο όροφο, αλλά είχε ήδη φύγει. Τελικά δεν πήγαμε βόλτα, περιμέναμε τη Φαίη να γυρίσει, αλλά εγώ έπρεπε να φύγω να πάω στη δουλειά στις 21:30. Την επόμενη μέρα, επειδή είχα κάτι δουλειές για την κυρία που προσέχω, πέρασα από το σπίτι να δω τι έγινε και συνάντησα την Κατερίνα, τα παιδιά και την Παγώνα που κοιμόταν στο δωμάτιό της. Η Φαίη πουθενά. Πήρα την Αστυνομία να δηλώσω εξαφάνιση, αλλά επειδή ήταν ενήλικη, μου είπαν ότι έπρεπε να περάσουν 48 ώρες και μετά να το δηλώσω. Η Φαίη συνήθιζε να εξαφανίζεται και όταν μέναμε στο Μενίδι και βδομάδα μπορεί. Και στη Δροσοπούλου επίσης το ίδιο, εξαφανιζόταν μέρες.

 

  • Αφού συνήθιζε να λείπει αρκετές μέρες, γιατί εκείνη την ημέρα πήρατε την Αστυνομία;

 

  • Δεν ξέρω, ασυναίσθητα, από ένστικτο. Την έβλεπα ότι τον τελευταίο καιρό η κατάστασή της ήταν πολύ χάλια. Τράβηξα φωτογραφίες με τη Φαίη χτυπημένη και τις έστειλα στον πατέρα της για να με βοηθήσει να δούμε τι θα κάνουμε. Αυτός βέβαια δεν έκανε τίποτα… Λίγες μέρες μετά με πήρε η Αστυνομία και μου είπαν να πάω να μου δείξουν φωτογραφίες. Πήγα με την Κατερίνα, δεν ήταν όμως η Φαίη στη φωτογραφία. Τον σύζυγό μου τον είχα ενημερώσει. Μετά από αυτό κάλεσε η Κατερίνα τον πρώην σύζυγό μου και βρεθήκαμε στην πλατεία Αμερικής, εγώ, η συνήγορός μου, η Παγώνα για να συζητήσουμε τι θα κάνουμε με τη Φαίη. Τη συνήγορό μου την κάλεσα να έρθει για βόλτα. Στις 10-11-2021 με πήραν από το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, αφού υπήρχε το missing alert και μου είπαν ότι βρέθηκε η Φαίη και είχε ήδη γίνει η ταφή της. Πριν είχα δώσει DNA στο ΑΤ Κυψέλης. Τόσες μέρες ήταν στο «Ελπίς». Είχε βρεθεί σε πολύ άσχημη κατάσταση, τυλιγμένη σε κουβέρτα, δεν ζήτησα να δω φωτογραφίες. Δεν γνώριζα και δεν γνωρίζω αν αυτή η κουβέρτα που βρέθηκε σκεπασμένη ήταν στο σπίτι της κ. Παγώνας. Το μόνο που μου είπαν είναι ότι βρέθηκε με ροζ φόρμα, ροζ μπλούζα και αθλητικά παπούτσια. Από τις ιατροδικαστικές μου είπαν ότι πέθανε από πνευμονικό οίδημα. Ψάχνω να βρω πώς πέθανε η Φαίη από ανθρώπους που είχε συναναστροφές. Ο ένας με βρήκε στην Πατησίων, με έπιασε από τον λαιμό και μου είπε αν μιλήσεις, θα πάθεις το ίδιο με το παιδί σου.

 

 Τι λέει η δικηγόρος (φωτό Βούλας Δημητριάδου)

 

Η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον πατέρα της Φαίης, Βούλα Δημητριάδου

Μιλώντας στην «Μ» η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον πατέρα της Φαίης, Βούλα Δημητριάδου, επισήμανε ότι η «ομολογία» της αδελφής του θύματος δεν έπεισε ούτε ανακριτή ούτε εισαγγελέα: «H ομολογία της αδελφής του θύματος για το ότι είναι η δράστιδα της ανθρωποκτονίας δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα. Ο τρόπος τέλεσης της πράξης που δεν συνάδει με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, οι αντιφάσεις οι οποίες παρουσιάζουν οι απολογίες, ιδιαίτερα ως προς τον χρόνο και τις συνθήκες της δήθεν εξαφάνισης του θύματος και άλλα στοιχεία συνετέλεσαν στο να προφυλακισθούν. Σε κάθε περίπτωση, η ομολογία της αδελφής επιβεβαιώνει την ανθρωποκτονία».

 

.


Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις