Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Στις 20 Ιανουαρίου έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για Ντογιάκο – Δεκτό το αίτημα Σεβαστίδη

πρωτοδικών

Την ερχόμενη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με την απ’ αριθμό 1/2023 γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου αλλά και τη διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού που είχε αποφασίσει λίγο πριν της γιορτές η Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

Είναι μία ακόμη αντίδραση στην γνωμοδότηση Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ και το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο νομικό και πολιτικό κόσμο.

Το προεδρείο της Ένωσης έκανε δεκτό το αίτημα της μειοψηφίας του ΔΣ, με το οποίο ζητούσε τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου. Πιο αναλυτικά, έξι δικαστές και συγκεκριμένα ο Εφέτης και πρώην πρόεδρος της ΕνΔΕ, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Εφέτης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο Πρωτοδίκης, Παντελής Μποροδήμος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσέφας, ο πρωτοδίκης, Ιωάννης Ασπρογέρακας και η Ειρηνοδίκης Έφη Κώστα, ανέφεραν στο αίτημα τους ότι η γνωμοδότηση Ντογιάκου, «προκάλεσε έντονο δημόσιο και επιστημονικό διάλογο αναφορικά με την έκταση των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ καθώς και ως προς την δυνατότητα έκδοσης γνωμοδότησης σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις