Πέτρος Φιλιππίδης: Ολόκληρη η εισαγγελική πρόταση – Πρόταση αθώωσης για βιασμό και ενοχής για δυο απόπειρες

Φιλιππίδης
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. O ηθοποιός και θιασάρχης Πέτρος Φιλιππίδης(Κ), συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο(Δ), προσέρχεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2023. Απολογείται σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό μιας συναδέλφου του το 2008 και για απόπειρα βιασμού άλλων δύο ηθοποιών το 2010 και το 2014. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μιας γυναίκας το 2008, αλλά και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο άλλων γυναικών το 2010 και το 2014

Σαν «βόμβα» έσκασε η πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη Φιλιππίδη. Σύμφωνα με αυτή, ο Πέτρος Φιλιππίδης προτείνεται να κριθεί αθώος για τον βιασμό εξ’ ακολούθηση και ένοχος για τις 2 απόπειρες βιασμού.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μιας γυναίκας το 2008, αλλά και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο άλλων γυναικών το 2010 και το 2014. Η εισαγγελική λειτουργός θα ζητήσει σήμερα από τους 7 δικαστές είτε την ενοχή είτε την απαλλαγή του Πέτρου Φιλιππίδη για κάθε πράξη για την οποία κατηγορείται ξεχωριστά.

Η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη Φιλιππίδη για τον βιασμό


«Η δεύτερη καταγγέλλουσα ήταν πολύ χαρούμενη που θα συνεργάζονταν με ένα μεγάλο καλλιτέχνη. Ο κατηγορούμενος την οδήγησε ένα άδειο θέατρο και στην συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει. Εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει, έκανε μια προσχηματική συνομιλία με τη μητέρα της, την οποία αντιλήφθηκε ο κατηγορούμενος και συνέχισε. Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι επειδή με δική του βούληση της σταμάτησε, αλλά γιατί όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα “ξενέρωσε”. Τα καταγγελλόμενα περιστατικά είναι τα ίδια σε όλες τις καταθέσεις της» είπε η εισαγγελέας.

Στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα τον εκδικείται επειδή δεν πήρε ρόλο, η εισαγγελέας σχολίασε: «Αν ήταν συναινετικό αυτό που έγινε γιατί δεν πήρε το ρόλο; Γιατί στη συνέχεια δε συνεργάστηκαν ποτέ; Γιατί δεν έπαιξε στις δυο σειρές του Mega;» Όπως σημείωσε, η υπεράσπιση επιχείρησε να τρώσει την αξιοπιστία της, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα απαντούσε στα τηλέφωνα του κατηγορουμένου και στα όσα ερωτικά της έλεγε.


«Επειδή απαντούσε δεν αποπειράθηκε να τη βιάσει; Η άποψη μου είναι ότι απαντούσε στις προτροπές του και θα μπορούσε να το παραλείψει. Επίσης, θα μπορούσε να μη το αναφέρει καν. Επειδή λέει όλη την αλήθεια όμως το αναφέρει. Δεν το έκανε οικειοθελώς. Πρέπει να κοιτάξουμε το προφίλ του κατηγορουμένου. Ήταν κυρίαρχος στο χώρο του και θεωρούσε ότι είχε ένα πέπλο εξουσίας. Η εγκαλούσα δεν είχε τη διαύγεια να σκεφτεί ότι δεν μπορούσε να της κάνει κακό όταν την απειλούσε. Ήταν 22 ετών, συνεσταλμένη και άβγαλτη. Γι’ αυτό έλεγε στα τηλέφωνα ό,τι ήθελε να ακούσει ο κατηγορούμενος. Ας μη κρίνουμε την αντίδραση της υπό το καθεστώς νηφαλιότητας. Η ίδια είπε σήμερα ότι πλέον βρίσκει παράλογη την τότε αντίδραση της. Όμως τότε, ο παντοδύναμος βιαστής της την απειλεί για την πορεία της».

Παράλληλα, η εισαγγελέας σχολίασε και στη στάση του κατηγορουμένου, μετά τις αναφορές για συναινετική ερωτική επαφή, λέγοντας: «Η καταγγέλλουσα έκλαιγε και ήταν συναισθηματικά φορτισμένη στην κατάθεση της. Ο κατηγορούμενος την άκουγε συνοφρυωμένος. Γιατί; Γιατί έλεγε την αλήθεια η καταγγέλλουσα».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις