Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων

δικαστών

Επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα απέστειλε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μέσω της οποίας αιτείται ενημέρωση σχετικά με την πορεία της σύστασης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ.).

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά σε πρώτο χρόνο την ενημέρωση, προκειμένου σε δεύτερο χρόνο να προτείνει τους εκπροσώπους της για την επιτροπή.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής: 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε συνέχεια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην από 28 Ιανουαρίου 2021 συνάντησή μας και του κοινού αιτήματος που υπέβαλαν οι Δικαστικές Ενώσεις, ζητούμε να μας ενημερώσετε για το χρονοδιάγραμμα σύστασης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ.), ώστε να προτείνουμε εκπροσώπους μας.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τις συναντήσεις που είχαμε τον Οκτώβριο του 2020 ενημερωθήκαμε για την πρόθεσή σας να συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή από τις αρχές Ιανουαρίου και ότι σκοπός θα είναι να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι το τέλος του δικαστικού έτους. Θεωρούμε αυτονόητη τη συμμετοχή των Δικαστικών Ενώσεων σε έναν Κώδικα που αφορά την υπηρεσιακή μας κατάσταση, όπως εξάλλου γίνεται διαχρονικά. Το σχέδιο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που παραδόθηκε στα τέλη του 2018 αποτελεί καρπό πολύμηνων διαβουλεύσεων, ολοκληρωμένη και συστηματική πρόταση προοδευτικών αλλαγών, που επιβάλλεται να αξιοποιηθεί και από τη νέα νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γ. Κώτσηρας: Σχέδιο για τα Δικαιώματα του Παιδιού επεξεργάζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Δ.Σ.Α.: Προκήρυξη διαγωνισμού υποψήφιων δικηγόρων Α’ εξεταστικής περιόδου 2021

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις