Ενώπιον της δικαιοσύνης ο χειρουργός για το «φακελάκι» – Δε μας το ζήτησε, μόνοι μας το δώσαμε λένε οι ασθενείς

φακελάκια

Το «φακελάκι» δε θεωρήθηκε… δωροδοκία, γιατί δε ζητήθηκε από τον γιατρό. Αυτό ισχυρίζεται και ο γνωστός και εμπειρότατος χειρουργός, διευθυντής κλινικής δημόσιου νοσοκομείου της Αθήνας, ο οποίος, φαίνεται σε βίντεο να βάζει στην τσέπη του το ένα «φακελάκι», μετά το άλλο.

«Ποτέ μου δε μου ζήτησε μίζα. Ποτέ, ποτέ, ποτέ των ποτών. Ήθελα και του έδωσα γιατί έκανε τη μάνα μου καλά. Κι έτσι οφείλουμε να κάνουμε πάντα, όταν είμαστε ευχαριστημένοι. Και δεν είμαι η πρώτη. Όλος ο κόσμος νομίζω… στα δημόσια νοσοκομεία».
Η σοκαριστική παραδοχή. Η λανθασμένη εντύπωση που έχει εγγραφεί ανεξίτηλα στη συνείδηση των ασθενών και θεωρείται όχι μόνο αυτονόητη αλλά και υποχρέωσή προς τον γιατρό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης: Να αθωωθεί ο γόνος της εύπορης οικογένειας για το φόνο του μπάτλερ πρότεινε ο εισαγγελέας

Λάμπρος Φιλίππου: Οργισμένες οι τέσσερις γυναίκες που τον μήνυσαν για βιασμό ότι καθυστερεί η διαδικασία (βίντεο)


«Ουδέποτε απαίτησα χρήματα για επέμβαση που πραγματοποίησα. Οι συγγενείς των ασθενών μου προσέφεραν από μόνοι τους τα χρήματα, λέγοντάς μου να μην τα θεωρήσω ‘φακελάκι’ αλλά αντιθέτως ότι μου τα προσφέρουν για να ένα γεύμα ‘στην υγειά’ του ασθενούς που χειρούργησα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο γιατρός που κατηγορείται ότι λάμβανε έξτρα χρήματα και «μαύρα» από ασθενείς ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του.

Η συγγενής ασθενούς που ο συγκεκριμένος γιατρός χειρούργησε, είναι κατηγορηματική. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό όσο αφορά εκείνον. Αντίθετα, όπως λέει η ίδια στο LIVE NEWS, υπάρχουν άλλοι οι οποίοι το «φακελάκι»… το απαιτούν.

«Πολλοί εκεί μέσα ζητούσαν κάτι τρελά ποσά. Άλλος γιατρός ζητούσε ποσά και έγινε μπροστά στα μάτια μου. Η γυναίκα που ήταν δίπλα στη μάνα μου. Της ζητούσαν 6 χιλιάρικα για να την χειρουργήσει. Σε δημόσιο νοσοκομείο. Αν έχετε τον Θεό σας».

Κοινό «μυστικό»
Σε άλλη περίπτωση, το… «φακελάκι» στον συγκεκριμένο γιατρό του το «σύστησε» άλλος γιατρός από το ίδιο νοσοκομείο.

«Μας τον σύστησε κάποιος συνάδελφός του γιατρός που ήταν εκεί. Και… δεν καταλαβαίνετε τώρα; Κι εμείς τώρα, θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε… του είπα όμως, εγώ, του άλλου του γιατρού, του λέω ‘τι να κάνω;’. Μου λέει ‘βάλε αυτά στον φάκελο’. Γιατί ήξερε κι αυτός ο κύριος ότι ‘τα παίρνει’ αυτός. Και… του δώσαμε έναν φάκελο με ορισμένα χρήματα».

«Φακελάκια». Όλων των ειδών. Μικρά, μεγάλα και δεν είναι ένα ούτε καν δύο. Αυτά που κατέγραψε η κρυφή κάμερα. Κι ακόμα περισσότερα όσα «κυκλοφορούσαν», σύμφωνα με τις καταγγελίες, στο γραφείο του συγκεκριμένου γιατρού, ώσπου ασθενής αποφασίσει να μιλήσει στην αστυνομία.

«Ξανά είχε γίνει εκεί, απ’ ό,τι είχα μάθει εγώ, ένα μπέρδεμα άλλο. Κάποιος άλλος ήθελε να κάνει ανοιχτή καρδιά, του ζητούσε ορισμένα χρήματα από την αρχή. Ο ασθενής δεν τα είχε τα χρήματα και τον πήγαινε πίσω – πίσω. Δηλαδή δεν του έκανε την εγχείρηση. Και έτσι του την «έστησαν» μετά και τον έπιασαν που έκανε αυτή τη δουλειά».

Η δίκη της υπόθεσης, η οποία αποκαλύφθηκε ένα χρόνο πριν, αναμένεται να αρχίσει αύριο με τον γιατρό να βρίσκεται υπό το «καθεστώς» πειθαρχικής ποινής έως ότου το δικαστήριο αποφανθεί.

«Εγώ έδωσα χωρίς να μου ζητήσει. Μου είπε ίσα ίσα τι είναι αυτά που λες είσαι σε δημόσιο νοσοκομείο», διευκρίνισε η συγγενής ασθενούς Αγγελική Κυρίτση.

Η κ. Κυρίτση ξεκαθάρισε πως ήταν καθαρά δική της επιλογή να του δώσει χρήματα.

Πηγή: megatv.com

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις