Εκλογές ΔΣΑ – Στέλιος Λεριός: Μια κίνηση ανθρωπιάς από τον υποψήφιο σύμβουλο με την παράταξη «Με τον Δικηγόρο!»

ιθαγένειας

Ένα σύνηθες φαινόμενο σε κάθε εκλογική διαδικασία είναι η ευρεία χρήση προεκλογικού υλικού, καθώς επίσης και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Τον δρόμο αυτό επέλεξε να μην ακολουθήσει ο Στέλιος Λεριός, υποψήφιος σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την παράταξη «Με τον Δικηγόρο!» του Δημήτρη Αναστασόπουλου.

Ορμώμενος από την την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοέμβρη, προέβει σε μια αξιέπαινη κίνηση, η οποία είναι χαρακτηριστική της – έως τώρα – πορείας του.

Πηγαίνοντας κόντρα σε κάθε συνήθη πρακτική, αποφάσισε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που προοριζόταν για προεκλογικά έξοδα και έξοδα δράσεων, να τα διαθέσει υπό μορφή δωρεάς στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αθηναίων, σε συνενόηση και συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας κυρία Άννα Ροκοφύλλου.

Λεριός

Ο υποψήφιος σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών δήλωσε σε προσωπική του ανάρτηση με αφορμή την ανακοίνωση της συμβολικής – παρ’ όλα αυτά πολύ σημαντικής και με ιδιαίτερη σημασία – κίνησης: «Οι κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, σωματικά, λεκτικά και ψυχικά, αποτελούν μία οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα, την οποία πρέπει να πολεμήσουμε. Τα δράματα πίσω από τις κλειστές πόρτες αφορούν όλους/-ες μας, και ειδικά εμάς τους δικηγόρους, που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη νομική τους πλευρά. Και επειδή η Δικαιοσύνη, με τα καλά και με τις παθογένειές της, δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της, πρέπει όλοι να βάλουμε το χέρι μας, και να ανοίξουμε τις κλειστές πόρτες της ντροπής!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Δεκαοχτώ χρόνια κάθειρξη σε 63χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη ανιψιά του

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ζητεί την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις