ΔΣΑ: Ζήτησε πειθαρχική έρευνα για την δικηγορική εταιρεία που διαφήμιζε “σκλαβοπάζαρο” με φτηνούς μετανάστες εργάτες

δικηγόρων

O πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός, ζήτησε την άμεση πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης της αθηναϊκής δικηγορικής εταιρεία, η οποία διαφημίζει «’σκλαβοπάζαρο’ με φτηνούς μετανάστες εργάτες».

Προηγούμενα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, είχε παραγγείλει τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που κάνουν λόγο για τη διαφήμιση της εν λόγω δικηγορικής εταιρείας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ, μετά από «καταγγελίες και δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η δικηγορική εταιρία με τον διακριτικό τίτλο BCLA, φέρεται να προωθούσε μετανάστες ως ‘φτηνά εργατικά χέρια’ σε ενδιαφερόμενους εργοδότες, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, ζήτησε την άμεση πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης από τον πρόεδρο της ολομέλειας των πειθαρχικών συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, προκειμένου να εξεταστεί η ενδεχόμενη τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βοτανικός: Οκτώ χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή σε 33χρονο που βασάνισε και σκότωσε γάτες

Πάτρα: Τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια και ο «τσάμπα» Κούγιας- Η απολογία Πισπιρίγκου (βίντεο)

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις