ΔΣΑ: Πειθαρχικά της πλάκας!

ακινήτων

Μεγάλες φουρτούνες αναμένεται, το προσεχές διάστημα, να «πνίξουν» τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) και κυρίως τον πρόεδρό του, Δημήτρη Βερβεσό, ο οποίος εμφανίζεται να υπηρετεί την χειρότερη συντεχνιακή πολιτική καλύπτοντας πειθαρχικά (και όχι μόνο) ελεγκτέες συμπεριφορές συναδέλφων του.

Αρκεί να σας πω, για το ποιόν του ανδρός, ότι σε υπόθεση δικηγόρου ο οποίο καταγράφηκε να απειλεί αντίδικο εντολέως του η εισήγηση προς τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ΔΣΑ, ήταν η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο καθώς το υποκλαπέν υλικό δεν μπορεί να εκληφθεί ως πειστήριο. Έχουμε λοιπόν την περίπτωση που ένας ιδιώτης δέχεται απειλές, ακόμη και κατά της ζωής του (!!!), από συλλειτουργό της Δικαιοσύνης, καταγγέλλει τα καθέκαστα στα αρμόδια όργανα του ΔΣΑ προσκομίζοντας παράλληλα και όλες τις αποδείξεις και η «ομάδα Βερβεσού» αποφαίνεται ότι το μοναδικό αποδεικτικό μέσο, δηλαδή η συγκεκριμένη απομαγνητοφωνημένη συνομιλία η οποία δεν μπορεί να προσβληθεί ως προς την αυθεντικότητά της, δεν μπορεί να ληφθεί υπόψιν!

Η αυθαιρεσία συγκεκριμένων πειθαρχικών ελεγκτών οι οποίοι εντάσσονται στο στενό περιβάλλον του κ. προέδρου (σ.σ. τα στοιχεία τους βρίσκονται στη διάθεσή μας), είναι τόσο μεγάλη σε σημείο που εξόφθαλμα καταστρατηγούν νομολογία του Αρείου Πάγου ο οποίος, με τη σειρά του, από το 2009 έχει αποφανθεί ότι σε περίπτωση που ελλοχεύει κίνδυνος για τη ζωή οποιουδήποτε πολίτη εκείνος έχει τη δυνατότητα να προσκομίσει για την απόδειξη της αλήθειας ακόμη και καταγεγραμμένες συνομιλίες! Επιπλέον, πληροφορήθηκα, και για την περίπτωση άλλου δικηγόρου-μπουμπουκιού, γόνου ενός άλλου «μπουμπουκιού» του δικηγορικού σώματος. Ο εν λόγω φέρεται να αποσπά, με καταχρηστικές μεθόδους, χρήματα από αντιδίκους, τη στιγμή που σε βάρος του πατέρα του υπάρχουν περισσότερες από πέντε καταγγελίες για εκβιασμό πολιτών οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί!

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις