Χαράλαμπος Β Κατσιβαρδάς: «Αιτιώδης και εν δυνάμει» επί της υγείας!

Κατσιβαρδάς

Είναι πρόδηλο ότι η φαιά προπαγάνδα των καθεστωτικών Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως τείνουν να καταργήσουν ολοσχερώς την κοινή λογική περί της πραγματικότητας και δη της νομικής.

Βεβαίως το εύλογο πλην ρητορικό καθίσταται το ερώτημα δια τον λόγο ότι, η τεχνική της προπαγάνδας συνιστά το παραισθησιογόνο, το ισχυρό όπιο του λαού, το οποίο κατατείνει προς την σαγήνη κα παρέλκυση των μαζών.

Τούτο δε το θίγω, δια να καταδείξω την κραυγαλέα αντίφαση προς την αναγωγή ενός μείζονος επιστημονικού ζητήματος σε ένα ευτελές κατασκευασμένο προϊόν[Hk1] [Hk2] [Hk3] , από τους επικοινωνιακούς φωστήρες της περίπυστης κυβερνήσεως, η οποία συμψηφίζει ανενδοίαστα το παν, καταστρατηγεί κάθε ψήγμα νομιμότητας, και συνθλίβει ανερυθρίαστα, υπό τον κατάπτυστο ολετήρα των προπαγανδιστικών ερπυστριών πάσα σοβαρότητα, ίνα καταπείσει την υδαρή μάζα, κατασκευάζοντας μία εκ διαμέτρου αντίθετη και άκρως ψευδεπίπλαστη εικονική πραγματικότητα εν σχέσει προς την κανονικώς βιούμενη.

Περαιτέρω, το μείζον ζητούμενο εν προκειμένω έγκειται εις τον θεμελιώδη αιτιώδη σύνδεσμο, της πρόσφορο αιτιώδης συνάφεια, μεταξύ της αιτίας και του αιτιατού κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας και την κανονική συνήθη πορεία των πραγμάτων.

Εις το δια ταύτα, επομένως, καθίσταται πασίδηλο, εις περίπτωση όπου κάποιος πολίτης ισχυριστεί ότι έχει υποστεί βλάβη εκ του εμβολιασμού ή ενδεχομένως να έχει αποβιώσει εξαιτίας και συνεπεία αυτού, οφείλει να το αποδείξει ιατροδικαστικά, προκειμένου να εξακριβωθεί με ακρίβεια, σαφήνεια και επιστημονική πληρότητα ότι, η ορισμένη γενεσιουργό αιτία ήτο, αυτή καθ’ αυτή, η προεξάρχουσα, η οποία αναπόδραστα προξένησε, την ασθένεια, βλάβη, ή εισέτι και θάνατο, άλλως ουδόλως στοιχειοθετείται αποδεδειγμένα ηθική βλάβη.

Η έννοια του αιτιώδους συνδέσμου, συνιστά ανυπερθέτως, θεμελιώδη επιστημονική έγκυρη μεθοδολογία προκειμένου να αποδειχθεί κάτι προσηκόντως επιστημονικά και όχι προχείρως.

Εις τον αντίποδα ενώ υφίσταται αυτή η θεμελιώδης αρχή, τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης άνευ ουδεμίας επιστημονικής εγκυρότητας, εξαπολύουν ισοπεδωτικά και συλλήβδην υποτιμητική επίθεση εις τους μη, οικεία βουλήσει, εμβολιασθέντες, ότι συνιστούν εν δυνάμει υγειονομικές βόμβες προς την άμεση διασπορά του ιού, πόθεν προκύπτει τούτο, την στιγμή την οποία υφίσταται περιπτωσιολογία, δοθέντος ότι ο εκάστοτε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, καθίσταται αντικειμενικά αδύνατη η άτοπη τούτη εξομοίωση όλων των οργανισμών των μη εμβολιασθέντων.

Ως εκ τούτου, η ειδοποιός διαφορά της επιστήμης από την φληναφηματολογία καθίσταται ψηλαφητώς χαοτική, διότι το «εν δυνάμει» συνιστά αόριστη και δη ολισθηρά έννοια εν σχέσει προς την έννοια εν προκειμένω «του αιτιώδους».

Συνελόντι ειπείν, ας ανανήψουμε, και επιδιώξουμε να πείσουμε πρώτα τους εαυτούς μας περί της ύπαρξης επιστημονικών δεδομένων περί της πανδημίας και της αδηρίτου υποχρεωτικότητας των εμβολίων εκκινώντας εκ της νοηματοδότησης των θεμελιακών εννοιών «εν δυνάμει» και «αιτιώδης σύνδεσμος».

Χαράλαμπος Β Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις