ΔΣΑ: Νεότερος Σύμβουλος ο Στέλιος Λεριός – Η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών

ιθαγένειας

Ανάμεσα στα διάφορα συμβάντα που σημάδεψαν τις αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το διήμερο 28 και 29 Νοεμβρίου, παρατηρήθηκε ακόμα ένα αξιοσημείωτο γεγονός: Σε επίπεδο συμβούλων, εξελέγη υποψήφιος ηλικίας κάτω των 30 ετών, γεγονός που είχε να συμβεί από το 1993!

Ο 29χρονος (γεννημένος το 1992) Στυλιανός Λεριός κατάφερε, εκπροσωπώντας την παράταξη «Με το Δικηγόρο!» του Δημήτρη Αναστασόπουλου, να συγκεντρώσει 451 σταυρούς προτίμησης των συναδέλφων του και να αποτελέσει το νεότερο μέλος της νέας σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου το ΔΣΑ. Μάλιστα, στα εκλογικά τμήματα των νεότερων δικηγόρων κατέγραψε σημαντικές πρωτιές.

Το αποτέλεσμα αυτό ανέδειξε την ξεκάθαρη ανάγκη των νέων δικηγόρων, που αποτελούν αναμφίβολα το σκληρότερα πληττόμενο από τις δύσκολες συνθήκες της δικηγορίας ηλικιακό κομμάτι, να εκπροσωπούνται στον Δικηγορικό Σύλλογο.

Τόσο οι ξεχωριστές πρωτοβουλίες που πραγματοποίησε, όπως η ενίσχυση του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αθηναίων αντί προεκλογικού υλικού και εκδηλώσεων, όσο και οι καινοτόμες προτάσεις που παρουσίασε για την καταπολέμηση προσβλητικών συμπεριφορών, την ενίσχυση του ακαδημαϊκού χαρακτήρα και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας του δικηγόρου, σε συνδυασμό με το πολυεπίπεδο έργο του ως Σύμβουλος στην Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών την τελευταία τριετία, ο Στέλιος Λεριός κατάφερε να εμπνεύσει τους νέους δικηγόρους, πείθοντάς τους ότι η φωνή τους μπορεί και πρέπει να ακουστεί και να ληφθεί υπόψιν σε έναν Σύλλογο που πολλάκις έχει κατηγορηθεί για αδιαφορία προς τον νέο δικηγόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψευτογιατρός – Συγγενής του πρώτου θύματος : «Ήμουν δίπλα στον ‘Dr. Θάνατο’»

Άρειο Πάγος: Εισαγγελέας ζητεί την αναίρεση της αποφυλάκισης του χρυσαυγίτη Γιώργου Πατέλη

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις