Άρειο Πάγος: Εισαγγελέας ζητεί την αναίρεση της αποφυλάκισης του χρυσαυγίτη Γιώργου Πατέλη

Πατέλη

Υπέρ της αναίρεσης της απόφασης αναστολής της ποινής του χρυσαυγίτη Γιώργου Πατέλη τάχθηκε ο εισαγγελέας του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωυσίδης.

«Διαλαμβάνεται αόριστα οτι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» σημείωσε ο εισαγγελικός και υποστήριξε πως στην εφετειακή απόφαση «δεν εξηγείται για ποιο λόγο επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη» στο ανήλικο παιδί του. Από την άλλη πλευρά, ο συνήγορός του πυρηνάρχη της Νίκαιας, Δημήτρης Γκαβέλας ανέφερε πως «ο αιτών ήδη εκτίει μεγαλύτερη ποινή, από αυτή που του αναλογεί, αφού το αδίκημα της οπλοκατοχής για το οποίο καταδικάστηκε θα έχει παραγραφεί με την έναρξη της δίκης στο Εφετείο».

Την ίδια στιγμή, αρνητικά απάντησε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών στις αιτήσεις αναστολής της ποινής του πρώην βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και του Κωνσταντίνου Κορκοβίλη.

Για τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, κατέθεσαν ως μάρτυρες ο πατέρας του και η σύντροφος και μητέρα του πέμπτου παιδιού του, λέγοντας πως αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της απουσίας του. Αντίστοιχα, για την αίτηση του Κωνσταντίνου Κορκοβίλη κατάθεσε ο αδελφός του, ο οποίος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της μητέρας του και αδυναμία να την συντηρήσει χωρίς τον αδελφό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλαστά διαβατήρια: Ποινική δίωξη σε βάρος 20 προσώπων

Σε λειτουργία το dikes.moj.gov.gr – Ηλεκτρονικά και σε πραγματικό χρόνο η ενημέρωση στα Δικαστήρια

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις