Διοικητικό Εφετείο Αθηνών: Κατατέθηκε ένσταση κατά των επαναληπτικών εκλογών στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου

Συμβολαιογραφικού

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών 23 μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, μεταξύ των οποίων και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του εν λόγω Συλλόγου, κατέθεσαν εκλογική ένσταση κατά του αποτελέσματος των επαναληπτικών αρχαιρεσιών (26 και 27 Σεπτεμβρίου 2021), κατά τις οποίες αναδείχθηκε πρόεδρος ο μοναδικός υποψήφιος.

Η εκλογική ένσταση θα εκδικαστεί στο 14ο Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών την 10η Νοεμβρίου 2011, ενώ στις 2 Δεκεμβρίου 2021 θα συζητηθεί στην επταμελή σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με εισηγητή τον Πάρεδρο Ευάγγελο Αργυρό, η αίτηση ακύρωσης κατά της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης (31 και 31 Μαΐου 2021) που έχουν καταθέσει και πάλι συμβολαιογράφοι.

Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση των συμβολαιογράφων Αθηνών, κ.λπ. με την υπ΄ αριθμ. 1872/22.7.2021 απόφασή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ακυρώθηκε και διατάχθηκε η επανάληψη των αρχαιρεσιών, οι οποίες διεξήχθησαν 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Στην εκλογική ένστασή τους οι 23 συμβολαιογράφοι υποστηρίζουν ότι οι επαναληπτικές εκλογές ήταν εκτός νομιμότητας και εκτός των συνταγματικών επιταγών. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι είναι:

1) Παράνομη η κίνηση διαδικασίας διεξαγωγής των νέων αρχαιρεσιών από τον απελθόντα (και ήδη εκ νέου ανακηρυχθέντα πρόεδρο) Γεώργιο Ρούσκα,

2) Παράνομη η απόφαση περί διενέργειας νέων αρχαιρεσιών για ανάδειξη προέδρου, με μοναδικό υποψήφιο τον απελθόντα Γεώργιο Ρούσκα (και ήδη εκ νέου ανακηρυχθέντα) πρόεδρο,

3) Παράνομη και αναιτιολόγητη η μη ανακήρυξη υποψηφίου προέδρου στις επαναληπτικές εκλογές του Κωνσταντίνου Βλαχάκη,

4) Παράνομη η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου,

5) Παραβίαση της αρχής της αμεροληψίας,

6) Μη νόμιμη ανάδειξη και συγκρότηση εφορευτικής επιτροπής,

7) Εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή του Κώδικα Συμβολαιογράφων,

8) Παραβίαση του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας,

9) Παραβίαση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας,

10) Υπήρξε κατάχρηση εξουσίας,

11) Μη νόμιμη διενέργεια των επίδικων αρχαιρεσιών με ηλεκτρονικό μέσο και

12) Παραβίαση του άρθρου 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, λόγω μη συμμόρφωσης προς δικαστική απόφαση.

Συμβολαιογραφικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεση στην απόφαση για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Θεσσαλονίκη: Απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις