Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Ποιος δικηγόρος κλήθηκε σε απολογία!

Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Με γρήγορους ρυθμούς τρέχει η ανάκριση για την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο οποίος ως γνωστόν ερευνάται για την αποκαλούμενη σκευωρία Novartis και όχι μόνο. Όπως αποκάλυψε η στήλη “εδώλιο” της εφημερίδος “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” η αρεοπαγίτης ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, έχει ήδη στείλει κλήση σε απολογία στον δικηγόρο, Εμμανουήλ Μαργωμένο, ο οποίος είχε μηνυθεί από τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή για συνδρομή στον εκβιασμό ο οποίος φέρεται να τελέστηκε σε βάρος του επιχειρηματία.

Η πολυσέλιδη μήνυση του κ. Μιωνή κατατέθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ωστόσο συχετίσθηκε με την έρευνα η οποία “τρέχει” στον Άρειο Πάγο καθώς εκτός από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, υπεύθυνο για θέματα Διαφθοράς, διερευνάται και ο ρόλος των φυσικών προσώπων που φέρονται να συνεργάζονταν μαζί του. Στη μήνυση του κ. Μιωνή περιέχονται οι ένορκες καταθέσεις δυο Ισραηλινών δικηγόρων του οι οποίοι ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια των “επαφών” που γίνονταν μεταξύ του επιχειρηματία και εκείνη του εκδότη της “δημοκρατίας”.

Όπως είναι γνωστό ο Μιωνής ισχυρίζεται ότι εκβιάστηκε και ότι του ζητήθηκαν 350.000 ευρώ προκειμένου να μην ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος του αλλά και να αρθούν τα εντάλματα σύλληψης του συνεργάτη του Άγγελου Μεταξά. Συγκεκριμένα στη μήνυση παρατίθενται  οι ένορκες καταθέσεις των δικηγόρων Yuval Sasson και Gilia Tamir Raik οι οποίοι λένε ότι συναντήθηκαν με τον εκδότη, έναν δημοσιογράφο και τον δικηγόρο τους δυο φορές όταν και τους ζητήθηκε η καταβολή του συγκεκριμένου ποσού προκειμένου να επέλθει η… ειρήνη! «Εκείνη τη στιγμή πίστεψα ότι η συγκεκριμένη απαίτηση ήταν αδικαιολόγητη στοχεύοντας στον αδικαιολόγητο πλουτισμό με ποσά τα οποία δεν δικαιούνταν…», κατέθεσε ο εκ των δικηγόρων του Μιωνή, επισημαίνοντας ότι ο κ. Μαργωμένος επανέλαβε σε προσωπικές τηλεφωνικές επαφές μαζί του (στις 22.11.2016 και στις 30.11.2016) την απαίτηση των 350.000 ευρώ!

Ακατάληπτο 

Τη συγκεκριμένη αποκάλυψη ακολούθησε ένα ακατάληπτο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα “newsbreak”, συμφερόντων του εκδότη της “δημοκρατίας”. Μια απλή ανάγνωση του εν λόγω άρθρου πείθει και τον πλέον αδαή ότι άτυπος συντάκτης ενδέχεται να είναι ο ίδιος ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος ως γνωστόν διατηρεί εδώ και χρόνια, στενότατες, φιλικές πάντα, σχέσεις με τον συγκεκριμένο Όμιλο.

Στο δημοσίευμα λοιπόν τεχνηέντως μπαίνουν στο… μπλέντερ άσχετες πληροφορίες, όπως το γεγονός ότι ο εν λόγω δικηγόρος ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στον εκβιασμό του 2016, φέρεται στο παρελθόν να ήταν συνεργάτης του Μάκη Βορίδη. Για την πληρότητα του ρεπορτάζ όμως είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σε παρελθοντικό χρόνο ο συγκεκριμένος δικηγόρος υπήρξε και ένα από τα πέντε μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας Δημοκρατικός Τύπος, Ειδησεογραφική Εκδοτική Εμπορική Εταιρεία, Α.Ε., ενώ σύμφωνα με τον κ. Μιωνή και τους μάρτυρες που επικαλείται υπήρξε και νομικός εκπρόσωπος του εκδότη της “δημοκρατίας” την περίοδο που γίνονταν οι…διαπραγματεύσεις.

Την ίδια στιγμή το δημοσίευμα της επιτυχημένης ιστοσελίδας μπερδεύει (σκόπιμα ή όχι) τα πραγματικά γεγονότα και διαστρεβλώνει αυτά τα οποία γράφτηκαν στην “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”.

Γράφει για παράδειγμα ότι η στήλη “εδώλιο” αποκάλυψε ότι ο Μιωνής πρόσφατα προσκόμισε στην ανακρίτρια τις μαρτυρίες των συγκεκριμένων Ισραηλινών δικηγόρων που εμπλέκουν τον έλληνα συνάδελφό τους! Η ειδοποιός και σημαντική διαφορά είναι ότι κάτι τέτοιο ουδέποτε γράφτηκε.

Μάλιστα το dikastikoreportaz είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η συμπληρωματική έγκληση κατατέθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις αρχές του Δεκεμβρίου 2020 και στη συνέχεια συχετίσθηκε με την ογκώδη υπόθεση που διερευνά η κυρία ανακρίτρια, οι δε μαρτυρίες των Ισραηλινών δικηγόρων καταγράφονται στην πολυσέλιδη μήνυση και δεν προσκομίστηκαν πρόσφατα στην δικαστική λειτουργό από τον επιχειρηματία!

Υπενθυμίζεται ότι όπως επίσης αποκάλυψε η εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” την περασμένη Κυριακή, οι υποθέσεις τόσο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου όσο και του Νίκου Παππά ενδέχεται να επηρεαστούν (εφόσον τελικά παραπεμφθούν) από την τροποποίηση που περιέχεται στο Νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε στη Βουλή και επιτρέπει πλέον την παράσταση πολιτικής αγωγής (πλέον στήριξης της κατηγορίας) σε δίκες του Ειδικού Δικαστηρίου.

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις