Ντοκουμέντο: Επιτρέπεται πλέον η παράσταση πολιτικής αγωγής στο Ειδικό Δικαστήριο!

Μια πολύ σημαντική αλλαγή, η οποία όμως πέρασε μάλλον στα… ψιλά, έφερε το σχέδιο Νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Το άρθρο 9 του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου καταργεί τον αποκλεισμό του δικαιώματος παράστασης προς υποστήριξη κατηγορίας (αυτό που παλιά ονομάζαμε Πολιτική Αγωγή) στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Η παράγραφος 5 του άρθρου 15 του Νόμου 3126/2003 (Α’ 66) περί αποκλεισμού του δικαιώματος παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στο Ειδικό Δικαστήριο καταργείται», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι όλοι όσοι έχουν προσφύγει κατά πολιτικών προσώπων τα οποία τελικά καταλήγουν να δικαστούν στο Ειδικό Δικαστήριο έχουν δυνατότητα να παρασταθούν και να υποστηρίξουν τη θέση τους δια των πληρεξουσίων δικηγόρων τους φυσικά. Μπίνγκο!

H συγκεκριμένη τροποποίηση έγινε κατόπιν οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις οποίες οφείλαμε να συμμορφωθούμε. Αυτό όμως αλλάζει κατά πολύ τα δεδομένα για τις υποθέσεις των κ.κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου (πρωτίστως) και Νίκου Παππά (δευτερευόντως) οι οποίοι κινδυνεύουν να παραπεμφθούν για τις γνωστές σε όλους μας υποθέσεις.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις