Νίκος Παππάς: Ξεκινά η ανάκριση για την παράβαση καθήκοντος

Νίκος Παππάς

Ξεκινά το σκληρό ροκ για την υπόθεση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, ο οποίος ως γνωστόν κατηγορείται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα) μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ο οποίος «ξεσκέπασε» το παρασκήνιο του διαγωνισμού-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες τον Σεπτέμβριο του 2016.

Την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να καταθέσει στον Άρειο Πάγο ο οικονομολόγος, Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος αποτελεί τον μάρτυρα-κλειδί της υπόθεσης καθώς ήταν ο μεσολαβητής ανάμεσα στους πανίσχυρους Χούρι και τον Καλογρίτσα την περίοδο που, με εντολή Μαξίμου, επιχειρούνταν να στηθεί το SYRIZA Channel α λα Αλ Τζαζίρα. Η κατάθεση του κ. Τόμπρα, όπως πληροφορείται το dikastikoreportaz ήταν προγραμματισμένη για σήμερα (Τρίτη) ωστόσο ο μάρτυρας ζήτησε και έλαβε διήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί.

Η κατάθεση του κ. Τόμπρα είχε προγραμματιστεί για τις εννέα το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός οικονομολόγος αποτελεί ουσιαστικά «μάρτυρα αληθείας» καθώς είναι εκείνος που συνέτασσε όλα τα email και έδειξε τον τρόπο προκειμένου να φτάσουν στην Ελλάδα τα 3.000.000 ευρώ των Χούρι τα οποία εν τέλει δόθηκαν προκειμένου η εταιρεία του Καλογρίτσα να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό που “εμπνεύστηκε” ο Νίκος Παππάς και φυσικά η πρώην κυβέρνηση.

Καταθέτοντας στην Προανακριτική της Βουλής ο κ. Τόμπρας, πραγματικός χείμαρρος, αποκάλυψε την εικονικότητα της σύμβασης υπεργολαβίας την οποία είχε συνάψει μια θυγατρική της CCC (των Χούρι) με την εταιρεία «Τοξότης» του Καλογρίτσα για ένα έργο στην Σάρτζα των Εμιράτων που δεν έγινε ποτέ και πολλά ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι η «ανάκριση Παππά» είχε κωλύσει εξαιτίας εμπλοκής η οποία παρουσιάστηκε στην συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου. Η εμπλοκή οφειλόταν σε ενστάσεις που κατατέθηκαν από μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που είχαν κληρωθεί και ως μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου στην υπόθεση της Novartis. Σημειώνεται επίσης ότι ο Νίκος Παππάς είχε διωχθεί από την Ολομέλεια της Βουλής με 178 ψήφους. Ειδικότερα, επί συνόλου 277 παρόντων βουλευτών, 178 ψήφισαν “ναι”, 86 ψήφισαν “όχι”, 12 βουλευτές (ΚΚΕ) δήλωσαν “παρών”, ενώ βρέθηκε ένα “άκυρο” ψηφοδέλτιο. Ο Νίκος Παππάς ελέγχεται πλέον για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις