Δημήτρης Λιγνάδης: Οι κόντρες για το “τρίτο φύλο” – Εκκίνηση τη δίκης στις 25 Φεβρουαρίου με 30 μάρτυρες

Σε κλίμα έντασης ,με εκατέρωθεν δηλώσεις ανθρώπων που έχουν πάρει θέση υπέρ ή κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς,κυλούν οι μέρες μετά την απόφαση που έλαβαν οι δικαστές την περασμένη Παρασκευή να διακοπεί η δίκη. Η ημερομηνία επανέναρξης της έχει οριστεί για τις 25 Φεβρουαρίου καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου Αλέξη Κούγια.

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

Ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, που εκπροσωπεί δύο από τους τέσσερις καταγγέλλοντες υπέβαλλε το αίτημα να προχωρήσει η διαδικασία της νομιμοποίησης της υποστήριξης της κατηγορίας (πολιτική αγωγή), ενώ η δικηγόρος των άλλων δύο, Μαρία Κουρτέση, ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες της δίκης.

Ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος

 

«Διαφωνούμε με το αίτημα διακοπής», είπε ο Γιάννης Βλάχος και συνέχισε: «Όσες διακοπές και να δοθούν, σε επόμενη θα έχει πάλι πρόβλημα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ουσιαστικά πρόκειται για αίτημα αναβολής. Εάν ο κύριος κατηγορούμενος επιθυμεί διακαώς να δικαστεί, γιατί από την άλλη κωλυσιεργεί; Ή ξέρει ότι θα καταδικαστεί και θέλει να το παρατείνει ή θέλει να συμπληρωθεί το 18μηνο και να αφεθεί ελεύθερος μεσούσης της δίκης. Ζητούμε να απορριφθεί το αίτημα και να διοριστεί αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο δεύτερος δικηγόρος».
Η πλευρά της πολιτικής αγωγής τόνισε ότι οι καταγγέλλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη.

«Με την απόφασή του το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της διακοπής της δίκης για έναν ολόκληρο μήνα ,όπως είχε προταθεί από την πλευρά της υπεράσπισης
και με αυτόν τον τρόπο έβαλε τέρμα στις επιδιώξεις για κωλυσιεργία της διαδικασίας με απώτερο στόχο τη συμπλήρωση του 18μηνου για την απελευθέρωση του προσωρινώς κρατούμενου κατηγορουμένου ,πριν εκδοθεί απόφαση επί των κατηγοριών που τον βαραίνουν. Επιπροσθέτως το δικαστήριο έδωσε 10 επιπλέον δικασίμους μέχρι τα μέσα Απριλίου εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό μία απρόσκοπτη πρόοδο ως τη διαδικασία. Έτσι είμαστε πλέον βέβαιοι πως, ό,τι και να συμβεί μέχρι τέλος Ιουλίου που συμπληρώνεται το 18μηνο θα έχει εκδοθεί η απόφαση.
Ο κ. Βλάχος μιλώντας στην “ΜΠΑΜ” είπε μεταξύ άλλων ότι “η υπεράσπιση είναι συνεπής στη γραμμή σπίλωσης της υπόληψής των θυμάτων που είχε υιοθετήσει και στη διάρκεια της ανάκρισης.” Μιλώντας για τον Αλέξη Κούγια είπε : “Αναφέρθηκε χωρίς λόγο και χωρίς αφορμή κι ενώ η συζήτηση αφορούσε καθαρώς διαδικαστικά θέματα ,σε μία υποτιθέμενη διεθνή πρωτοτυπία ,μία μοναδικότητα στα διεθνή δικαστικά χρονικά ,να δικάζεται κατηγορούμενος για βιασμό άνδρα και το εξήγησε λέγοντας ότι είναι μέρος της παγκόσμιας συνωμοσίας προφανώς καθιέρωσης του “τρίτου φύλου”.  Αυτό δείχνει ότι γίνεται μία προσπάθεια απαξίωσης των θυμάτων με βάση το σεξουαλικό τους προσανατολισμό και βεβαίως ερωτάται εάν το περίφημο “τρίτο φύλο” που αναφέρθηκε ο κατηγορούμενος ετεροπροσδιορίζεται κυρίως όμως, εάν είναι δεκτικό κακοποίησης και βιασμού. Είναι εντυπωσιακό εκ μέρους ενός κατηγορουμένου ο οποίος, ο ίδιος στο απολογητικό του υπόμνημα και για πρώτη φορά δήλωσε ότι είναι αμφιφυλόφιλος. Αυτός είναι ο προβληματισμός μας. Είμαστε σίγουροι ότι το δικαστήριο θα διαφυλάξει τα θύματα και την προσωπικότητά τους και ότι η αλληλεγγύη της κοινωνίας ,η οποία έχει αγκαλιάσει ως τώρα όλα τα θύματα των βίαιων σεξιστικών εγκλημάτων ,θα στηρίξει και θα δυναμώσει την προσπάθειά τους να δικαιωθούν” κατέληξε ο κ. Βλάχος.

Αλέξης Κούγιας: “Θέλουμε να γίνει η δίκη”

Ο Αλέξης Κούγιας απάντησε ότι η πλευρά Λιγνάδη επιθυμεί διακαώς να πραγματοποιηθεί η δίκη. «Δεν είναι αντικείμενο της δίκης το 18μηνο, αλλά να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο Αλέξης Κούγιας – Συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη

 

Η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό» τόνισε.
Μιλώντας στην «Μ» επισήμανε ότι έχει υποβάλλει αίτημα να γίνει συνεδρίαση και κατά τη διάρκεια των δικαστικών διακοπών του Πάσχα. Αναφερόμενος στους μηνυτές είπε: «Είδαμε για πρώτη φορά τους φερόμενους ως παθόντες εκτός από τον ένα
που απουσίασε ,τον τελευταίο που εμφανίστηκε για τον
τέταρτο φερόμενο βιασμό. Έχουμε μεγάλη προσδοκία
για να αρχίσουμε πια επιτέλους και εμείς να εξετάζουμε τους μάρτυρες ,γιατί μέχρι τώρα υπήρξε μία προνομιακή μεταχείριση. Χωρίς καν να εμφανιστούν ασκήθηκε ποινική δίωξη με έναν εντελώς παράνομο τρόπο από τον κύριο Σπυρόπουλο και ακολούθως με προνομιακό τρόπο εξετάζονται από την κυρία ανακρίτρια χωρίς να μας κάνει δεκτό το αίτημα της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης.
Πλέον έχουμε και εμείς τη δυνατότητα να βοηθήσουμε το δικαστήριο με τις ερωτήσεις μας ,να αντιληφθεί ποια είναι η πραγματική ποιότητα της προσωπικότητάς τους
και η ποιότητα της κατηγορίας.»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιγνάδης: Ποιοι μάρτυρες θα καταθέσουν στη δίκη της χρονιάς!

Το παρασκήνιο της πρότασης για παραπομπή σε δίκη του Λιγνάδη για 4 βιασμούς – Η κατάθεση “αυτογκόλ” του ιδιοκτήτη ξενοδοχείου (βίντεο)

Εισαγγελέας για Λιγνάδη: «Εμμονικός, επικίνδυνος και αμετανόητος»

Οι διάλογοι – φωτιά και το µυστήριο µε το λάπτοπ του Λιγνάδη


Παρόντες στο δικαστήριο ήταν 3 από τους 4 καταγγέλλοντες , ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης ,ενώ στο ακροατήριο βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου.
Κατά την έξοδο του από το κτίριο του Πρωτοδικείου, ομάδα νεαρών που είχαν έρθει για να συμπαρασταθούν στους καταγγέλλοντες, επιτέθηκαν φραστικά κατά του Αλ. Κούγια, υπερασπιστή του Δ. Λιγνάδη, ενώ κάποιος άδειασε πάνω στο δικηγόρο ένα μπουκάλι νερό. Το περιστατικό έληξε με τον Αλ. Κούγια να απομακρύνεται με ψυχραιμία από το σημείο.
«Κάποιοι «γνωστοί οπαδοί» διέδωσαν την ψευδή είδηση ότι δήθεν συγκεντρωμένοι νεαροί και νεαρές έξω από το ακροατήριο με αποδοκίμασαν και μάλιστα κάποιος με έλουσε και με νερό.

Αναφερόμενος στο περιστατικό ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε: «Πράγματι σ’ έναν υπερυψωμένο χώρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου δέκα νεαροί και νεαρές, οι οποίοι έβριζαν χυδαία κατά την άφιξή μου και επίσης κατά την έξοδό μου τα ίδια πρόσωπα συνέχισαν αυτήν την αντιαισθητκή συμπεριφορά, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς που διαδίδουν την ψευδή είδηση, δεν αντελήφθην καν ότι κάποιος εκσφενδόνισε εναντίον μου ένα μπουκάλι με νερό».

«Συλλέκτης ψυχών»

Το διεθνούς φήμης μοντέλο Τζεφ Μοντάνα με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Η Τζεφ Μοντάνα, το διεθνούς φήμης μοντέλο, μιλώντας στην ΜΠΑΜ αναφέρθηκε στη δίκη Λιγνάδη. «Έχω τεθεί στη διαθεσιμότητα της ανακρίτριας και όποτε μου ζητηθεί θα παρευρεθώ για να καταθέσω. Είμαι στη λίστα μαρτύρων υπεράσπισης των θυμάτων. Ανυπομονούμε για τη δίκη. θέλουμε πολύ να αποδοθεί δικαιοσύνη.» Αναφερόμενη στον Λιγνάδη μας είπε: «Στόχος μας είναι να μη βγει αυτός ο άνθρωπος και βιάσει ψυχές παιδιών ,γιατί θα το ξανακάνει. Να μη βιώσουν και άλλα παιδιά αυτό που βιώσαμε όλοι εμείς.
Ποιος ξέρει πόσα παιδάκια έχουν κακοποιηθεί και πόσες φορές έχει εκείνος εκμεταλλευτεί τη θέση ισχύος που είχε και επαγγελματικά.» Η Τζεφ Μοντάνα ήταν από τα πρώτα άτομα που είχαν βγει επώνυμα πέρσι και είχαν καταγγείλει τη συμπεριφορά του προσωρινά κρατούμενου σκηνοθέτη και ηθοποιού. «Ο Λιγνάδης τότε μου απήγαγε την ψυχή. Κι εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν σε θέση να αντιληφθώ τί μου συνέβαινε, ούτε να το δηλώσω πουθενά. Αργότερα έμαθα κι ότι είχε σχέση και με άλλα παιδιά: βρήκα κι άλλους που μου εκμυστηρεύθηκαν ανάλογες ιστορίες. Σήμερα θεωρώ αυτό τον άνθρωπο συλλέκτη ψυχών» ανέφερε σε συνέντευξη της.

Χρήστος Χ.: “Οργή”

Ο Χρήστος Χ. που κατήγγειλε δημόσια τον Δημήτρη Λιγνάδη για απόπειρα βιασμού και αποπλάνησης, σε ηλικία 15 ετών μίλησε στο dikastikoreportaz.gr για την διακοπή της δίκης.

Ο Χρήστος Χ.

“Ο συνήγορος του προφυλακισμένου ηθοποιού-σκηνοθέτη με νομικίστικες μεθόδους κι ενώ ήξερε από καιρό την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης,κατάφερε να πετύχει την μετάθεση της ημερομηνίας των δικαστικών διαδικασιών.Επικαλείται βέβαια φόρτο εργασίας αλλά ο απώτερος στόχος του είναι να παρατείνει την συναισθηματική φόρτιση των θυμάτων από την μια και την οικονομική τους εξάντληση-αφού κάποια από τα θύματα διαβιούν στο εξωτερικό.
Βλέποντας τον κατηγορούμενο να προσέρχεται με αυξημένα μέτρα ασφαλείας και όλοι διέκριναν το αγέρωχο ύφος τους και το ευθυτενές του βάδισμα,εγώ διέκρινα στα μάτια του οργή και θυμό. Οργή,που κάποια παιδιά ευάλωτα-οικογενειακά,κοινωνικά,οικονομικά-μίλησαν με την γλώσσα της αλήθειας και τον έστειλαν στην φυλακή.Οργή,που κάποια παιδιά που θεωρούσε παιχνίδι στις διεστραμμένες του ορέξεις γκρέμισαν το άρρωστο οικοδόμημα που είχε φτιάξει.Οργή, επειδή πια όλες οι μαρτυρίες-παλαιότερες και νεότερες-δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολιών για τις νοσηρές του πράξεις.
Σε ό,τι με αφορά, διαβάζοντας το τελευταίο βούλευμα της 20/01/2022 που αναφέρεται μεταξύ άλλων στην 30ετή δράση του προφυλακισμένου ηθοποιού-σκηνοθέτη,ένιωσα ήρεμα με τον εαυτό μου αφού με την δική μου μαρτυρία-που διαδραματίζεται τα έτη 1992-93-έβαλα ένα μικρό-αλλά ουσιαστικό-λιθαράκι στην αποκάλυψη της νοσηρότητάς του.
Και το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά είναι ότι τελικά ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ για κανέναν.Ο χρόνος διαφέρει.”

Ο Χρίστος Χ. συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των μαρτύρων οι οποίοι θα καταθέσουν στο δικαστήριο για τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη. Δείτε εδώ τη συνέντευξη “ποταμό” που έδωσε στο dikastikoreportaz.gr και στον Νίκο Νικολετάκη για τη μέθοδο που μεταχειριζόταν ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης και ηθοποιός για να προσεγγίζει ανήλικους. Ο Χρίστος Χ. αντιμετώπισε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα επί χρόνια με αποκορύφωμα μία απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε αργότερα. Στη συνέντευξη του χαρακτηρίζει τον θεατράνθρωπο “έναν επικίνδυνο άνθρωπο ,ο οποίος σκόρπιζε το κακό” .

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις