Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Της στέρησε την παιδική της ηλικία, την εφηβεία της» λέει η μητέρα της 12χρονης

προπονητή

Mε την κατάθεση της μητέρας της νεαρής Αμαλίας συνεχίστηκε σήμερα η δίκη με κατηγορούμενο τον προπονητή της ιστιοπλοΐας ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η μητέρα της κοπέλας είπε πως δεν μπορούσε να καταλάβει ότι συνέβαινε κάτι περίεργο ανάμεσα στον κατηγορούμενο και το παιδί της.

Πρόεδρος: Βγήκε βόλτα μόνη της μαζί του και μάλιστα τους δώσατε την άδειά σας;

Μάρτυρας: Ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό. Η Αμαλία έκανε παρέα με τους συναθλητές της και όλοι μαζί έβγαιναν βόλτες. Ποτέ δεν πήγε η Αμαλία μόνη της.

Όπως είπε η μητέρα της κοπέλας, η οποία και σε δεύτερο βαθμό για λόγους προστασίας της προσωπικότητάς της εξετάστηκε κεκλεισμένων των θυρών κάποια στιγμή διαπίστωσε μώλωπες στο σώμα της και όταν την ρώτησε εκείνη της είπε ότι είναι από την ιστιοπλοΐα.

Στη συνέχεια η μάρτυρας αναφερόμενη στις καταθέσεις άλλων γονέων που αναφέρονταν στις σχέσεις της κόρης της με τον προπονητή της είπε:

«Υπήρχε ένα κλίμα ζηλοφθονίας αφού άρχισε να παίρνει της διακρίσεις της με το νέο προπονητή. Υπήρχε πάντα βέβαια πόλεμος στην Αμαλία και κουτσομπολίστικη συμπεριφορά».

Εισαγγελέας: Είπατε κλειστό το παιδί. Τόσο κλειστό που εάν και είχατε καλές σχέσεις ήσασταν τελείως ανενημέρωτη για συγκεκριμένες πληροφορίες. Δεν είναι λίγο αντιφατικό;

Μάρτυρας: Εγκλωβίστηκε τόσο πολύ στο συναίσθημα που της δημιούργησε ο κατηγορούμενος… αυτό που με θλίβει ότι δεν ήθελε να στεναχωρήσει τους γονείς της και αυτό ξέρετε ποσό άσχημο είναι για μένα;

Δικαστής: Πως μια μητέρα δεν διαβάζει το παιδί της για 3 χρόνια; Πως δεν καταλάβατε τί συμβαίνει; Εμένα τα παιδιά μου είναι 20 χρονών και με ένα τηλεφώνημα καταλαβαίνω. Εσείς πως δεν καταλάβατε ένα παιδί 12-13 χρονών;

Μάρτυρας: Ήταν πολύ καλή…

Δικαστής: Πως μπορεί να το κρύψει στα 12;

Μάρτυρας: Το παιδί είχε κλειδώσει τόσο πολύ που είχε κατεβάσει κουρτίνα. Φερόταν απόλυτα φυσιολογικά. Αν δεν μου το έλεγε η ίδια δεν ξέρω αν θα το καταλάβαινα. Ένιωθα ασφαλής εγώ πρώτα απ’ όλα…

Η μητέρα της Αμαλίας εξεταζόμενη κάποια στιγμή ξέσπασε λέγοντας πως ο κατηγορούμενος της στέρησε την παιδική της ηλικία, την εφηβεία της.

«Αυτό το πράγμα δεν θα το ξαναέχει στα χέρια της. Ναι, δεν έκανα τα πράγματα όπως έπρεπε, αλλά είμαι εδώ σήμερα και εκείνη έχει κερδίσει τη ζωή και ας είναι δακτυλοδεικτούμενη!», είπε η μητέρα για την κόρη της η οποία αποφάσισε να σπάσει το τείχος της σιωπής και να μιλήσει στη δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δολοφονία της Κυριακής: Η αναλγησία της ΕΛ.ΑΣ. και η πισώπλατη σφαγή έξω από το Α.Τ. Αγ. Αναργύρων

Πάτρα: Καταθέτει η Δήμητρα Πισπιρίγκου: Οι καίριες ερωτήσεις της έδρας -Διεκόπη η δίκη για 19/4

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις