Πολάκης: Καταδίκη του Ελληνικού Δημοσίου για τις δηλώσεις και τις ενέργειες σε βάρος του Στ. Πουλή (έγγραφα)

Πολάκης

Ένα ακόμη ηχηρό χαστούκι για τις πρακτικές του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη για τη δημόσια, αήθη, επίθεσή του κατά του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και ειδικού Συμβούλου στο υπουργείο Υγείας, Σταμάτη Πουλή, επεφύλλασαν οι δικαστικές Αρχές. Όπως αποκαλύπτει το eReportaz και το dikastikoreportaz, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών (απόφαση υπ΄αριθ. Α 3411/2024) διατάσσει το ελληνικό δημόσιο να καταβάλει στον Στ. Πουλή το ποσό των 10.000 ευρώ εξαιτίας της απροκάλυπτης στάσης του Πολάκη, ο οποίος προφανώς οραματιζόμενος ένα άλλο κράτος δικαίου, όχι μόνο παρενέβη αλλά άσκησε πίεση -μέσω δημόσιων αναφορών του- στην ελληνική Δικαιοσύνη η οποία διερευνούσε υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις εγίνοντο από θέση ισχύος καθώς ο Πολάκης ήταν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν παντοδύναμο και προσπαθούσε να ελέγξει όλους τους αρμούς του Κράτους με ηγήτορα στον χώρο της Δικαιοσύνης τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Όμως τώρα και η ελληνική Δικαιοσύνη -μετά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- έρχεται να καταδικάσει τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ  σε εν εξελίξει δικαστικές διαδικασίες.

Δημόσια κατηγορητήρια

Ήταν η περίοδος που ο Παύλος Πολάκης φωνασκούσε και «έστηνε» δημόσια κατηγορητήρια εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων και κατασκεύαζε το δόγμα να “βάλουμε κάποιους φυλακή για να μείνουμε στην εξουσία”. Στο τέλος της ημέρας βέβαια η αλήθεια αποκαλύφθηκε και οι πομπώδεις χαρακτηρισμοί του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας είχαν ως αποτέλεσμα την ουσιαστική καταδίκη του, την οποία φυσικά «πληρώνει» το ελληνικό δημόσιο.

Πρόκειται για μία απόφαση σταθμό καθώς είναι η δεύτερη σε σειρά υπόθεση η οποία εκδίδεται από τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας σε εφαρμογή του Νόμου Καλογήρου (πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ)  ο οποίος ενσωματώνει στο Εθνικό Δίκαιο τις Ευρωπαϊκές πρόνοιες για την προστασία  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του τεκμηρίου της αθωότητας απέναντι σε αυθαίρετες και κακόβουλες παρεμβάσεις Εκπροσώπων της Εκτελεστικής Εξουσίας στο  ανεξάρτητο έργο της Δικαιοσύνης.

Σκεπτικό-κόλαφος

Το σκεπτικό της απόφασης αποτελεί πραγματικά κόλαφο για τον Παύλο Πολάκη και ταυτόχρονα αποδεικνύει το μέγεθος της παρέμβασης που αποπειράθηκε ο ίδιος να κάνει  στη Δικαιοσύνη  προκειμένου να καταστήσει ένοχο τον Σταμάτη Πουλή ο οποίος να τονίσουμε ότι μέχρι σήμερα έχει  απαλλαγεί  για όλες τις κατηγορίες που με δόλο ξεστόμιζε ο Παύλος Πολάκης και “κατήγγειλε” στην Δικαιοσύνη. Από καταγγέλων ο Παύλος Πολάκης, ουσιαστικά έχει καταστεί καταδικασμένος και εκτεθειμένος στις επίσημες Αρχές ενός ευνομούμενου κράτους.

Ειδικότερα το σκεπτικό της απόφασης είναι ξεκάθαρο καθώς σημειώνει μεταξύ  άλλων ότι ο  τότε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας με τις δημόσιες δηλώσεις του ασκούσε πίεση στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης  προκειμένου να πετύχει την ποινική καταδίκη του Σταμάτη Πουλή και ότι οι δηλώσεις του εναντίον του Σταμάτη Πουλή  αποτελούσαν παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας του κατά παράβαση των άρθρων του Συντάγματος. Επιπροσθέτως  οι δηλώσεις αυτές προσέβαλαν τόσο το τεκμήριο της αθωότητας όσο και την προσωπικότητα του Σταμάτη Πουλή και ιδίως την τιμή και την υπόληψή του. Η απόφαση μνημονεύει μεταξύ άλλων ότι με σωρεία αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης   οι κατηγορίες του Παύλου Πολάκη εναντίον του Σταμάτη Πουλή τέθηκαν στο αρχείο, λόγω έλλειψης ενδείξεων .

Η απόφαση αυτή τονίζει επίσης ότι οι δημόσιες δηλώσεις του Παύλου Πολάκη ως Εκπροσώπου Δημόσιας Αρχής «αντιστρατεύονται προδήλως την υποχρέωση των Οργάνων του Δημοσίου κατά άρθρου 25 του Συντάγματος να σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας όπως αυτό προστατεύεται από το Εθνικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Παράλληλα δε οι συγκεκριμένες δηλώσεις  συνιστούν παράνομη πράξη που παραβιάζει το  τεκμήριο  της αθωότητας  του ενάγοντος προσβάλει την προσωπικότητά του  επιφέρει ηθική βλάβη με σκοπό το διασυρμό του παρουσιάζοντας τον ως ένοχο για αδικήματα για τα οποία έχει ήδη απαλλαγεί».

Κατόπιν των ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη το τεκμήριο της αθωότητας, την προσβολή της προσωπικότητας , της τιμής και της υπόληψης του Σταμάτη Πουλή, το Δικαστήριο καταδίκασε το Ελληνικό Δημόσιο για τις δηλώσεις και ενέργειες του Παύλου Πολάκη σε χρηματική αποζημίωση 10.000 ευρώ εντόκως.

Αυτή η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της εισήγησης  του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων   για καταβολή χρηματικής αποζημίωσης  στον Σταμάτη Πουλή και την σύζυγό του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου τα βασικά δικαιώματα των οποίων φαίνεται ότι έχουν θιγεί σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό  με τις δημόσιες δηλώσεις του.

Πολλά και διαφορετικά δικαστήρια καταδικάζουν το ένα μετά το άλλο τον Παύλο Πολάκη  για την αήθη συνεχή, ατεκμηρίωτη στοχοποίηση στον Σταμάτη Πουλή. Καταδικάζουν τον Παύλο Πολάκη ότι παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα παρότι αυτοπαρουσιάζεται ως αριστερός.  Πραγματικά είναι μόνος του και όλοι οι άλλοι απέναντί του. Αλλά είναι μόνος του στον βούρκο με τις συκοφαντίες που ο ίδιος δημιούργησε. Αλήθεια μετά από πόσες καταδίκες του Παύλου Παλάκη εντός και εκτός της Ελληνικής Επικράτειας θα κατανοήσουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ τον μαύρο και σκοτεινό ρόλο του; Ιδού το ερώτημα το οποίο καλείται πλέον να απαντήσει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Διαβάστε τα σχετικά έγγραφα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Της στέρησε την παιδική της ηλικία, την εφηβεία της» λέει η μητέρα της 12χρονης

Η δολοφονία της Κυριακής: Η αναλγησία της ΕΛ.ΑΣ. και η πισώπλατη σφαγή έξω από το Α.Τ. Αγ. Αναργύρων

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις