Δίκη Λιγνάδη: Αποβλήθηκε η πολιτική αγωγή για τον τρίτο καταγγέλλοντα που δεν δίνει το παρών στην δικαστική αίθουσα

Λιγνάδη
Δίκη του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Αποβάλλεται από την Πολιτική Αγωγή που είχε δηλώσει στην δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο άνδρας που έχει καταγγείλει βιασμό του από τον καλλιτέχνη, καθώς ούτε και σήμερα εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για να καταθέσει.

Το δικαστήριο, μετά από την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να αποβληθεί ο εν λόγω μάρτυρας, αποφάσισε να μην αποδεχθεί την δηλωθείσα παράσταση του φερόμενου θύματος βιασμού, εφόσον δεν έχει προσέλθει στο δικαστήριο για να επιβεβαιώσει την εντολή που έδωσε στον δικηγόρο, Γιάννη Βλάχο, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιπλέον, όπως έκρινε το δικαστήριο στην απόφαση αποβολής, ο άνδρας δεν έχει εντοπιστεί από τις αρχές που τον αναζήτησαν με εντολή του ΜΟΔ, ώστε να προσαχθεί βίαια για να καταθέσει. Μετά την απόφαση των δικαστών, αποβάλλεται από την εκπροσώπηση του εν λόγω μάρτυρα ο συνήγορός του.

Το αίτημα για την αποβολή του δικηγόρου του τρίτου καταγγέλλοντα, είχε υποβάλει στο δικαστήριο η υπεράσπιση του καλλιτέχνη στην προηγούμενη δικάσιμο, όταν και πάλι παρέμενε άφαντος ο μάρτυρας.

Νωρίτερα συνέχισε την κατάθεση του, εξεταζόμενος από την Πολιτική Αγωγή, ο τέταρτος άνδρας που έχει καταγγείλει βιασμό του – ο τρίτος στη σειρά που καταθέτει στο δικαστήριο.

Ο μάρτυρας, που έμεινε για κάποιους μήνες στο σπίτι του κατηγορούμενου, ρωτήθηκε για την φιλοξενία που του παρείχε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο μάρτυρας είπε πως δεν υπήρχε αντάλλαγμα για την διαμονή του στο σπίτι του καλλιτέχνη, ενώ από την έναρξη της κατάθεσής του, στην προηγούμενη συνεδρίαση, είπε πως ο ίδιος καθάριζε και μαγείρευε σε ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Ο εντοπισμός του, παρά τη διαταγή για βίαιη προσαγωγή του, δεν κατέστη εφικτός από τις αρχές.

«Δεν θα είχε τεθεί ζήτημα αν το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν παρών», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, με το δικαστήριο να υιοθετεί την πρόταση του εισαγγελέα.

Νωρίτερα, εξετάστηκε από την Πολιτική Αγωγή το τέταρτο φερόμενο θύμα του σκηνοθέτη, που έκανε λόγο για μία διάθεση επιβολής και κυριαρχίας του κατηγορούμενου πάνω του.

Πολιτική Αγωγή: Σας ήθελε για καθαρίστρια; Για σεξουαλικό παιχνίδι, για βοηθό στις οντισιόν; Γιατί σας ήθελε, συγκάτοικο; Να μαγειρεύετε;

Μάρτυρας: Δεν υπήρξε αντάλλαγμα, ο άνθρωπος αυτός στην αρχή ήταν ευγενικός απέναντί μου. Δεν φαινόταν να θέλει ανταλλάγματα. Άλλαξε μέσα σ’ αυτό το διάστημα. Μετά από αυτό η αίσθηση ήταν ότι κυριαρχούσε πάνω μου.  Λιγνάδη

Ο μάρτυρας επανέλαβε και στη σημερινή κατάθεση ότι ένιωθε έντονα το αίσθημα της ενοχής, εξηγώντας πως κατηγορούσε τον εαυτό του για τον βιασμό του.

«Μονίμως η αίσθηση που είχα ήταν ότι εγώ το προκάλεσα. Όταν αρνήθηκα τον στοματικό έρωτα στον κατηγορούμενο τα κατάφερα γιατί είχα περάσει πολλές στιγμές κακοποίησης στο παρελθόν και δεν άντεχα άλλο αυτό το πράγμα. Ο τρόπος που μου επιβαλλόταν και τις δύο φορές, έδειχνε ότι επιβεβαιωνόταν. Έκανε το δικό του κομμάτι, ευχαρίστησε τον εαυτό του, όχι εμένα. Το έκανε πάνω μου και έφυγε», είπε χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Τοπαλούδη: Απόρριψη των ελαφρυντικών – Ένταση στην δίκη – Αυτή είναι η οριστική απόφαση

Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις