Δίκη Folli-Follie: Ελαφρυντικό αναγνώρισε το δικαστήριο στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και άλλους δύο – Αύριο η απόφαση επί των ποινών

Folli-Follie

Την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου στους πέντε κατηγορουμένους που έκρινε ενόχους για την υπόθεση της Folli-Follie, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση των παραποιημένων οικονομικών στοιχείων που εμφάνιζε επί σειρά ετών η εταιρεία.

Το ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε στους Δημήτρη Κουτσολιούτσο, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, Καίτη Κουτσολιούτσου και τους δυο συνεργάτες τους, που κρίθηκαν ένοχοι για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Το δικαστήριο αναγνώρισε επιπλέον ελαφρυντικό στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, σχετικά με την άρση των συνεπειών των πράξεων του.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Την ενοχή πέντε κατηγορουμένων και την απαλλαγή των υπολοίπων έξι για την υπόθεση των παραποιημένων ισολογισμών της Folli-Follie αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Αναλυτικά, οι δικαστές ομόφωνα για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Folli-Follie αποφάσισαν:

  • για τον ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσου την ενοχή για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.
  • για τη σύζυγό του Καίτη την ενοχή κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνεργεία σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
  • για τον γιο του ιδρυτή και πρώην ισχυρό άνδρα της εταιρείας Τζώρτζη Κουτσολιούτσο την ενοχή για για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
  • για συνεργάτιδα του ιδρυτή την ενοχή κατά μεταβολή της κατηγορίας για συνεργεία σε πλαστογραφία, για συνεργεία σε απάτη από κοινού, συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
  • Τέλος, ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία άμεση συνεργεία στην απάτη, άμεση συνεργεία στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Άπαντες οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Η διαδικασία συνεχίζεται με αιτήματα για αναγνώριση ελαφρυντικών στους καταδικασθέντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν είχαμε καμία ένδειξη ότι τα παιδιά αυτά πέθαναν από καρδιολογική αιτία» κατέθεσε ο καρδιολόγος Αριστείδης Αναστασάκης (Συνεχής ροή)

Στην Ευελπίδων ο δημοσιογράφος που φέρεται να ξυλοκόπησε τη σύζυγο του

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις