Δίκη Φιλιππίδη: Συγκλονίζει ο μάρτυρας – «Της έστελνε χυδαία μηνύματα στο κινητό»

Φιλιππίδη
Πέτρος Φιλιππίδης

Ένας ηθοποιός και φίλος της γυναίκας που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2010 σε καμαρίνι θεάτρου ήταν ο δεύτερος μάρτυρας που κατέθεσε για αυτό το σκέλος της υπόθεσης.

Όπως εξήγησε, έμαθε για την σεξουαλική επίθεση σε βάρος της ενάμισι χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2011. «Γνωριστήκαμε το 2004 με την καταγγέλλουσα, ήμασταν συμφοιτητές στη δραματική σχολή. Τον Οκτώβριο του 2011 έπειτα από μια πρόβα πήγαμε για καφέ. Όταν καθίσαμε χτύπησε το τηλέφωνό της και σηκώθηκε για να μιλήσει. Όταν επέστρεψε στο τραπέζι ήταν άλλος άνθρωπος, εμφανώς σοκαρισμένη και αναστατωμένη, σαν να άκουσε κάτι που δεν μπορούσε να διαχειριστεί. Τη ρώτησα τι συνέβαινε, δεν ήθελε να μιλήσει. Κατόπιν πίεσης δίκης μου, είπε ότι έχει συμβεί κάτι με έναν άνθρωπο του χώρου. Οπως μου είπε τότε, αυτός ο άνθρωπος τη φώναξε για αντικατάσταση σε μια παράσταση και της επιτέθηκε μια ημέρα που τη φώναξε στο θέατρο ενώ ήταν κλειστό, δήθεν για να της δώσει ένα ρόλο. Την οδήγησε στο καμαρίνι του και με σωματική δύναμη προσπάθησε να επιβληθεί. Κάποια στιγμή τον απώθησε, τα κατάφερε σπρώχνοντας και χτύπησε τα γόνατα της στην προσπάθεια της να φύγει. Μου είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη και ένιωσε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση. Ο Φιλιππίδης όταν της άνοιξε την πόρτα της είπε, “αν φύγεις δεν υπάρχει γυρισμός”».

Ο άνδρας περιέγραψε πως: «Όσο συζητούσαμε, της έστειλε ο Φιλιππίδης ένα μήνυμα με χυδαίο σεξουαλικό περιεχόμενο. Το μήνυμα αυτό το είδα, το διάβασα. Μου είπε και για άλλα μηνύματα που είχε δεχθεί, αντίστοιχου περιεχομένου. Η ίδια μου είπε ότι είχε κοπεί από δύο κάστινγκ, και θεωρούσε ότι αυτό σχετιζόταν με το Φιλιππίδη, επειδή αυτός της είχε πει στο τηλέφωνο ότι “ειναι στο χέρι σου να αλλάξουν τα πραγματα”».

Εισαγγελέας: Όταν σας τα είπε, τι αντίδραση είχατε;

Μάρτυρας: Σοκαρίστηκα, εκνευρίστηκα. Προσπάθησα να την προτρέψω να το πει, έστω και τότε.

Εισαγγελέας: Τη ρωτήσατε γιατί δεν τον κατήγγειλε τότε;

Μάρτυρας: Επέμενα ότι τέτοια πράγματα πρέπει να τα ξεμπροστιάζουμε. Αυτή επέμενε ότι φοβόταν και ντρεπόταν και το είχε πει μόνο σε μια φίλη της.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο, με ερωτήσεις της υπεράσπισης στον ίδιο μάρτυρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εφοπλιστής που «ξάφρισε» τις εταιρείες του

Υπουργικό Συμβούλιο: Ποιοι είναι οι τέσσερις σύμβουλοι Επικρατείας που προήχθησαν σε αντιπροέδρους του ΣτΕ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις