Δίκη Φιλιππίδη – Μ. Δημητρακόπουλος: «Ο Σπύρος Μπιμπίλας με την κατάθεση του αποδομεί τις κατηγορίες» (βίντεο)

«Όχι» στο αίτημα της πλευράς Φιλιππίδη για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Μπιμπίλα – Νίνου είπε το δικαστήριο.
Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας απέρριψε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 5 έναντι 2, το αίτημα της υπεράσπισης του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα με τη σύζυγό του κατηγορούμενου Ελπίδα Νίνου.

Πέντε γνωστοί ηθοποιοί του θεάτρου και της τηλεόρασης θα περάσουν στις επόμενες δικασίμους από το βήμα του μάρτυρα στη δίκη με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος δικάζεται για βιασμό και απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του.

Με τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης μετά από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας το δικαστήριο αποφάσισε να κληθούν και να καταθέσουν οι ηθοποιοί Θάλεια Ματίκα, Αλίνα Κωτσοβούλου και Ζέτα Μακρυπούλια καθώς τα ονόματά τους έχουν ήδη αναφερθεί σε σχέση με την πρώτη καταγγέλλουσα.

Το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα και θα τις καλέσει σε κατάθεση στις 6 Οκτωβρίου 2022.

Μετά από τη εξέλιξη αυτή η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε να κληθούν κ ως μάρτυρες οι ηθοποιοί Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα, οι οποίοι επίσης θα καταθέσουν σε επόμενη δικάσιμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επικείμενη παραγραφή κακουργημάτων φλέγουσας δικογραφίας με πλοκάμια διαπλοκής υπό τις ευλογίες …;

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Το δικαστήριο κάλεσε να καταθέσουν οι Ζ. Μακρυπούλια, Θ. Ματίκα, Τ. Χαλκιάς, Ρ. Σχίζα και Α. Κωστοβούλου


«Η κατάθεση του κ. Μπιμπίλα ήταν εξαιρετικά θετική ως προς τον Πέτρο Φιλιππίδη»
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη σχολίασε για την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα: «Η κατάθεση του κ. Μπιμπίλα δεν ήταν έκπληξη, ήταν ίδια με αυτά που είχε αναφέρει στην προδικασία».

Ο δικηγόρος του γνωστού ηθοποιού εκτίμησε ότι η κατάθεση του προέδρου της ΣΕΗ ήταν εξαιρετικά θετική γιατί « ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι σε ένα ποινικό δικαστήριο και ερευνάται εάν έχει βιάσει, δεν είμαστε σε ένα ηθικό δικαστήριο».

Ο κος Δημητρακόπουλος συνέχισε να υποστηρίζει: «Όσον αφορά θέματα βιασμού όταν ερωτήθηκε, από την Έδρα, την Εισαγγελέα, ο Σπύρος Μπιμπίλας απάντησε ένα ηχηρό όχι», και τόνισε ότι στο μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσής του ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφερόταν στην ηθική του Πέτρου Φιλιππίδη και όχι στις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Μάλιστα ο δικηγόρος υπεράσπισης χαρακτήρισε την κατάθεση του προέδρου της ΣΕΗ ως «εκτός θέματος».

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας ότι τρεις ηθοποιοί δεν θα έβρισκαν ποτέ ξανά δουλειά, όπως είχε πει ο Πέτρος Φιλιππίδης στον Σπύρο Μπιμπίλα, ο κος Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι η κατηγορία αυτών των γυναικών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη αφορά την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και όχι την κατηγορία του βιασμού.

«Δύο ήταν τα κομβικά ζητήματα που επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει βιασμός από τα λεγόμενα του κ. Μπιμπίλα»
Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη υποστήριξε ότι δύο ήταν τα κομβικά ζητήματα που επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει βιασμός από τα λεγόμενα του κ. Μπιμπίλα« Η κα Νίνου, το 2011, τρία χρόνια μετά από τις καταγγελίες που έκανε η πρώτη εγκαλούσα, η οποία έλεγε ότι τον Ιούνιο την βίασε ο Πέτρος Φιλιππίδης έρχεται μετά από τρία χρόνια και στέλνει μηνύματα στον Πέτρο Φιλιππίδη».

Εκεί ρωτήθηκε ο κος Μπιμπίλας αν «ήρθε η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, και σας είπε ότι η πρώτη καταγγέλλουσα εν έτη 2011 έστελνε μηνύματα στον Πέτρο Φιλιππίδη και διαμαρτυρόταν στην μητέρα της καταγγέλλουσας» και επιβεβαίωσε ο κ. Μπιμπίλας ότι πράγματι η Ελπίδα Νίνου διαμαρτυρήθηκε στην μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας ότι τρία χρόνια μετά έστελνε μηνύματα στον κ. Φιλιππίδη.

Το δεύτερο κομβικό σημείο ήταν: «Το 2020 σε θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστούσε ο Πέτρος Φιλιππίδης, είπε η γυναίκα του Ελπίδα Νίνου ”το 2020 έμαθα ότι ο σύζυγός μου δεν μιλούσε στην καταγγέλλουσα και μεσολάβησε ο κ. Μπιμπίλας που ήταν παρών και του είπε γιατί δεν μιλάς στην καταγγέλλουσα για βιασμό το 2021» και όταν ρωτήθηκε ο κ. Μπιμπίλας επιβεβαίωσε ότι είπε αλήθεια η κα Νίνου.

Επιπλέον ο δικηγόρος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη ανέφερε ότι ο ηθοποιός είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας γιατί στο παρελθόν είχε δεχθεί επίθεση.

 

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις