Ναυάγιο Ζακύνθου: Επτά κατηγορούμενοι οδηγούνται για να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων – Δικαίωση των αποκαλύψεων της ΜΠΑΜ

Ζακύνθου

Δικαίωση των αποκαλύψεων της ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ και του αγώνα κατοίκων της Ζακύνθου αποτελεί η έκδοση του υπ. αριθ. 3189/2022 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών,  αποδεικνύοντας μέσα σε 165 σελίδες ότι η αγοραπωλησία και το βρώμικο ξεπούλημα της μισής Ζακύνθου στις 7-5-2014 ήταν μια απάτη.

Επτά πρόσωπα και συγκεκριμένα, ο πωλητής των 14.500 στρεμμάτων, η Πρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της αγοράστριας Εταιρείας, η συμβολαιογράφος που έφτιαξε τα χαρτιά για την αγοραπωλησία, ο τοπογράφος και τρεις δασικοί κρατικοί υπάλληλοι, παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Αθήνας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, προκειμένου να δικαστούν για μια σειρά από κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του Δημοσίου και δύο ιερών μονών της Ζακύνθου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την πρόταση «καταπέλτη» του εισαγγελέα, η οποία είχε εκδοθεί το Μάρτιο του 2022.

ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ

Στο βούλευμα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι προκύπτουν ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ότι στα δύο συμβόλαια (Πράξη Δήλωσης Αποδοχής Κληνομιών (εξ ιδιογράφων διαθηκών) και της αγοραπωλησίας της επίδικης έκτασης) βεβαιώθηκε ψευδώς από την συντάξασα και κατηγορουμένη συμβολαιογράφο ότι ο πωλητής και κατηγορούμενος κατέστη κύριος της μεταβιβαζόμενης έκτασης, αποκτώντας την πλήρη κυριότητα με παράγωγο τρόπο, ήτοι λόγω αδιάκοπης σειράς κληρονομικής διαδοχής, καθόσον από τους τίτλους κτήσης, οι οποίοι παρατίθενται και προσαρτώνται στα συμβόλαια αυτά, αφενός δεν προκύπτει η αδιάκοπη διαδοχή εώς του προσώπου του απώτατου δικαιοπάροχου και αφετέρου δεν προκύπτει ότι ο φερόμενος απώτατος διακαιοπάροχος του ανωτέρω κατηγορουμένου κατέστη αληθώς κύριος της επίδικης έκτασης και κατ’ ακολουθία ότι και οι λοιποί διάδοχοί του, ως και ο ίδιος ο πωλητής (2ος κατηγορούμενος) κατέστησαν κύριοι του επιδίκου αποκτώντας από κύριο…

Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στην πρότασή του και με όσα δημοσιεύτηκαν σχετικά με το θέμα στην ιστοσελίδα «documentonews» προκύπτει:

«Πρώτον, ότι η επίδικη και πωληθείσα έκταση των 14.467,49 στρεμμάτων, που πουλήθηκε το 2014 στη μεσιτική Pimana, με βάση ένα βενετσιάνικο έγγραφο που έγινε δεκτό χωρίς να μεταφραστεί, δεν ανήκε στον φερόμενο ως πωλητή, αφού από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι αυτός κατέστη κύριος αυτής, με νόμιμο τρόπο.

Δεύτερον, ότι ψευδώς ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε στην ιδιοκτησία του και το νησάκι Άγιος Ιωάννης (Βρώμη) και το πούλησε στον Εμίρη – νέα κατηγορία για την οποία έγινε η συμπληρωματική ανάκριση.

Τρίτον, ότι όλα αυτά τελούσαν σε γνώση των κατηγορουμένων και μπορούσαν από την μελέτη των προσκομιζόμενων εγγράφων να γίνουν εύκολα αντιληπτά.

Τέταρτον, ότι η συνολική ζημία του ελληνικού δημοσίου και των ΝΠΔΔ, από την απατηλή αγοραπωλησία του 2014, ξεπερνά τα 17,6 εκατομμύρια ευρώ».

Η αντίδραση κατοίκων της Ζακύνθου

Κάτοικοι της Ζακύνθου με ανάρτηση τους στο navagiogate.com αναφέρουν αναλυτικά ότι, η έκδοση του υπ αριθ. 3189/2022 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, δικαιώνει τους αγώνες της ομάδας ανωνύμων του navagiogate .com, αποδεικνύοντας μέσα σε 165 σελίδες οτι η αγοραπωλησία και το βρώμικο ξεπούλημα της μισης Ζακυνθου στις 7-5-2014 ήταν μια απάτη.

Επτά, προς το παρόν, κατηγορούμενοι οδηγούνται για να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με βαρύτατες κατηγορίες.

Στο πέρας αυτής της διαδικασίας και μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια παραλογισμού, Κάποιοι σήμερα θα έπρεπε να ντρέπονται.

Οι ψευδομάρτυρες του Χάρου, οι πανηγυρτζήδες πολιτικοί, κρατικοί υπάλληλοι, αλλά και πληρωμένοι ντελάληδες του εικοσάρικου.

Αυτή ήταν η θεία τύχη για την Ζάκυνθο?

Για αυτούς θα πεινάσουν οι ζακυνθινοί?

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Ο δικός μας ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι οι κάτοικοι να παραλάβουν πίσω τις περιουσίες τους, οι οποίες ακόμη και σήμερα παραμένουν παγιδευμένες στον ιστό της παράνομης αγοραπωλησίας και μέχρι να οδηγηθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης όλοι οι ένοχοι και οι πολιτικοί προστάτες τους.

Κανένας δρόμος διαφυγής για τους ενόχους.

Ο αγώνας συνεχίζεται

ΥΓ Οσον αφορα τα μελη της Επιτροπης ξεπουληματος του Ναυαγιου και τον ομιλο φιλων της επενδυσης ενημερωνουμε οτι αποψε θα υπαρχει σε μεγαλο ξενοδοχειο, βραστο με ντοματα για τους λυπημενους…..προσφορα της ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΙΜΑΝΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφορά των κατοίκων της Ζακύνθου στον Άρειο Πάγο για το σκάνδαλο του Ναυαγιου μετά τις αποκαλύψεις της ΜΠΑΜ

Σκάνδαλο Παρακολουθήσεων: Πυρά Σάγια και Πιτσιόρλα για Τσίπρα και Ρουμπάτη

Οι αποκαλύψεις Κουσουλού για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και την εμπλοκή Σάγια – Πιτσιόρλα στο σκάνδαλο της Ζακύνθου που οδήγησαν στην επιχείρηση σύλληψης του

Δικηγόροι ΜΠΑΜ: “Πρακτικές οι οποίες άκριτα οδηγούν σε διώξεις δημοσιογράφων πλήττουν την ελευθεροτυπία στη χώρα μας”

Επικείμενη παραγραφή κακουργημάτων φλέγουσας δικογραφίας με πλοκάμια διαπλοκής υπό τις ευλογίες …;

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις