Δικαστική απόφαση-σταθμός: «Παγώνει» πρόστιμο και «λουκέτο» σε ουζερί στη Θήβα

λουκέτο ουζερί Θήβα

Αναστέλλει την υποχρέωση καταβολής «τσουχτερού» προστίμου καθώς και το «λουκέτο» που επιβλήθηκε σε ουζερί στη Θήβα, το οποίο λειτουργούσε κατά παράβαση των μέτρων για τον κορωνοϊό το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Λιβαδειάς.

Δυσανάλογη ζημία

Κεντρικός άξονας του σκεπτικού, είναι το “λουκέτο” στα καταστήματα εστίασης κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown και η οικονομική ζημία που υπέστησαν από αυτό. Προσμετρήθηκε ακόμα η δυσανάλογη ζημία που θα υποστεί ο καταστηματάρχης αν τελικά γίνει δεκτή η προσφυγή του για το “λουκέτο” έπειτα από καιρό. Σημειώνεται ότι σε Πρωτοδικεία μεγάλων πόλεων μια τέτοια υπόθεση μπορεί να εκδικαστεί σε 2-3 χρόνια.

Οι δικαστές με την απόφασή τους δέχτηκαν την αίτηση αναστολής του ιδιοκτήτη ουζερί και ανέστειλαν την εκτέλεση της πράξης επιβολής προστίμου και αναστολής λειτουργίας του καταστήματος, “υπό τον όρο ότι το κατάστημα του αιτούντος θα λειτουργεί σύμφωνα τις νόμιμες υποχρεώσεις του και τηρώντας τα εκάστοτε θεσπιζόμενα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού” μέχρι να εκδικαστεί και δημοσιευθεί οριστική απόφαση επί της προσφυγής του.

“Ανεπανόρθωτη βλάβη”

Ο ιδιοκτήτης, υποστήριξε στην προσφυγή του ότι “από την άμεση εκτέλεση της πράξης επιβολής προστίμου και εφόσον το κατάστημά του σφραγισθεί, αυτός θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη. Όπως είπε , αν επιβληθεί το “λουκέτο” ,θα επέλθει στην επιχείρησή του οικονομικός κλονισμός, λόγω της αποστέρησης εσόδων και της αδυναμίας εκπλήρωσης των ανειλημμένων οικονομικών του υποχρεώσεων: Ενοίκιο , μισθοδοσία προσωπικού ,ασφαλιστικές εισφορές και ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές”. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης προς απόδειξη των ισχυρισμών του εισέφερε όλα τα οικονομικά του στοιχεία, τις ζημίες που έχει υποστεί τα τελευταία έτη, αλλά και τις ρυθμίσεις χρεών στις οποίες έχει υπαχθεί.

Πηγή: reportaznet.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έδεσσα: Σύλληψη για παράνομη λειτουργία καταστήματος εν μέσω lockdown

 

Γιάννης Γλύκας-Χριστίνα Βαθειά: Χρήση παράνομων αποδεικτικών μέσων – Υπέρ ή και κατά του κατηγορουμένου;

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις