Δεκτή η αγωγή 600.000 ευρώ του Σάμπυ Μιωνή κατά των εκδοτικών εταιρειών του Γιάννη Φιλιππάκη

Μιωνής

Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αγωγή που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής κατά των εκδοτικών εταιριών του Γιάννη Φιλιππάκη, προκειμένου να διασφαλισθεί η καταβολή από μέρους τους ποσού αποζημίωσης 615.474,92 ευρώ που τελεσίδικα είχε επιδικαστεί υπέρ του κ. Μιωνή. Όπως δήλωσε ο επιχειρηματίας, τα χρήματα που του επιδικάστηκαν θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το δικαστήριο με την απόφαση  584/2022,  διέταξε «τη διάρρηξη της καταδολιευτικής εκχώρησης» των απαιτήσεων του Δημοκρατικού Τύπου ΑΕ στην Εστία Επενδυτική. Σημειώνεται ότι οι εταιρείες του κ. Φιλιππάκη εκδίδουν τις εφημερίδες Δημοκρατία και Εστία.

Παράλληλα ο Εισαγγελέας Εφετών παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γιάννη Φιλιππάκη και του Νίκου Χάβουτη, Διευθύνοντος Συμβούλου των εταιρειών του Ομίλου Φιλιππάκη.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, ο κ. Μιωνής δήλωσε:

«Πρόκειται για μία ακόμη απόφαση που δικαιώνει τόσο εμένα όσο και τον Άγγελο Μεταξά και τον Σταύρο Παπασταύρου, που γίναμε στόχοι μίας αδίστακτης εγκληματικής συμμορίας που ακόμη και σήμερα επιχειρεί με δόλιους τρόπους και τεχνάσματα να απαξιώσει τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Η δικαίωσή μου είναι ηθική. Όσα χρήματα έχω κατασχέσει και θα κατασχέσω στο μέλλον θα δοθούν εξ ολοκλήρου στο Χαμόγελο του Παιδιού, την Κιβωτό του Κόσμου και σε άλλους φιλανθρωπικούς Οργανισμούς. Πιστεύω ακράδαντα ότι απέναντι στην κακία της φασιστικής νοοτροπίας πρέπει πάντα να επικρατεί το καλό και η αγάπη για τους συνανθρώπους μας. Η υπόθεση αυτή δεν πρέπει να ξεχαστεί, πολύ απλά γιατί δεν πρέπει να επαναληφθεί. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυρώθηκε η συμφωνία των υπουργείων Δικαιοσύνης Ελλάδας-Κατάρ – Κ. Τσιάρας για νομοθετικό έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 12 μηνών, με αναστολή, σε 50χρονο που αποκεφάλισε περιστέρι

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις