Χάρης Κονδύλης: «Είμαι εδώ γιατί αγαπώ τη δικηγορία» – Παρουσίαση υποψηφίων & προγράμματος του “ΔΙΕΚΔΙΚΩ περισσότερα στην πράξη”

Κονδύλης

«Είμαι σήμερα εδώ γιατί αγαπώ τη δικηγορία και γιατί αποδέχομαι την ευθύνη του επαγγέλματος και της υποψηφιότητας. Ανήκω στην κατηγορία των μαχόμενων δικηγόρων. Αυτών που περνούν τη ζωή τους στις αίθουσες των δικαστηρίων, στο δρόμο εκεί που “γυρίζεται” η πραγματική ζωή.» δήλωσε ο Χάρης Κονδύλης, υποψήφιος πρόεδρος Δ.Σ.Α. την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 στην παρουσίαση υποψηφίων και προγράμματος του Συνδυασμού “ΔΙΕΚΔΙΚΩ περισσότερα στην πράξη” στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ.

O κος Κονδύλης στην ομιλία του τόνισε πως η δικηγορία διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της και ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη για τον θεσμικό ανασχηματισμό του Δ.Σ.Α. και την εξέλιξη του σε έναν δυναμικό, αναπτυξιακό φορέα που πραγματικοί εντολείς θα είναι τα μέλη του και που θα προστατεύει το δικηγορικό επάγγελμα, προσδίδοντας το κύρος που του αξίζει.

Παράλληλα, πρότεινε την διενέργεια των επόμενων εκλογών με ενιαίο ψηφοδέλτιο, αλλά με συγκεκριμένο όριο σταυροδοσίας και ίδρυση Συμβουλίου Δικηγορίας, ως συμβουλευτικού Σώματος στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι πρώην Πρόεδροι του ΔΣΑ και όσοι δικηγόροι, εν ενεργεία ή επίτιμοι, θήτευσαν σε κυβερνητικές θέσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Οι κεντρικοί άξονες του προγράμματος του συνδυασμού “ΔΙΕΚΔΙΚΩ περισσότερα στην πράξη” είναι:

1) H βελτίωση της καθημερινότητας και την παραγωγικότητας του δικηγόρου με δράσεις για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας για την ταχύτερη εξυπηρέτηση του στο Δημόσιο, στα Υποθηκοφυλακεία και τα Κτηματολογικά Γραφεία και την προώθηση του e-justice και των ηλεκτρονικών καταθέσεων.

2) Η προστασία των πιο αδύναμων και ευάλωτων δικηγόρων με προτάσεις όπως η κατοχύρωση του θεσμού του συνεργάτη δικηγόρου, η καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους νέους δικηγόρους κ.α.

3) Η διαρκής εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση των συναδέλφων μέσα από την αναμόρφωση της άσκησης και την ίδρυση Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης και επιμόρφωσης δικηγόρων

Επιπλέον ο κος Κονδύλης υπογράμμισε την ανάγκη να μην ξανακλείσουν τα δικαστήρια και να μείνουν οι δικηγόροι χωρίς εργασία και πολίτες ανυπεράσπιστοι, όπως κατά την περίοδο της πανδημίας και υπενθύμισε την πρόταση του για εμβολιασμούς και ΔΩΡΕΑΝ rapid tests στα δικαστήρια.

Τέλος, ο υποψήφιος Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. είπε χαρακτηριστικά πως αισθάνεται περήφανος για την ομάδα ικανών και νέων στελεχών που απαρτίζουν τον συνδυασμό, ομάδα που αποτελείται κατά κύριο λόγο από νέους ανθρώπους, ενώ είναι ο μοναδικός συνδυασμός με το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών πάνω από 50%.

Διακεκριμένοι καλεσμένοι από τον ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση όπως ο ο πρ. Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, πρ. Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας, o Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικηγόρων (CCBE) κ. Παναγιώτης Περράκης, ο νομικός – δημοσιολόγος κ. Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, ο επίκουρος καθηγητής Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Δημοσθένης Κασσαβέτης ο Σύμβουλος στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Ιωάννης Χαρακτινιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηνών κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, και ο δημοσιογράφος κ. Άρης Ραβανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράταση ωραρίου των υποθηκοφυλακείων της Αττικής ζητούν οι δικηγόροι – Συναντήθηκαν με τον ΓΓ του υπ. Δικαιοσύνης

Folli Follie: Απορρίφθηκαν οι εφέσεις κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις