Βασίλειος Νούλεζας: Ο ΔΣΑ θέλει να μας επιβάλλει σιωπητήριο

Νουλέζας
O συνήγορος υπεράσπισης της 33xρονης, Βασίλειος Νουλέζας

Κατά της απόφασης στην οποία προχώρησε  η συντονίστρια των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου ζητώντας  από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες δικηγόρων, οι οποίοι εμφανιζόμενοι σε τηλεοπτικά παράθυρα αναφέρονται στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών και «εκδηλώνουν συμπεριφορές που απάδουν του Κώδικα Δεοντολογίας του δικηγορικού λειτουργήματος», στρέφεται ο δικηγόρος Βασίλειος Νούλεζας.

Σε ανάρτησή του αναφέρει: 

Ο ΔΣΑ μας καλεί Δικηγόρους που ανήκουμε σε ΔΣ επαρχίας (Λάρισας, Πιερίας) απροσδοκήτως ασκώντας βιαστικά παράνομο πειθαρχικό έλεγχο αναρμοδίως χωρίς να δικαιούται για Εξηγήσεις.
Χωρίς να έχουμε παραβιάσει καμία απολύτως διάταξη του “Κώδικος περί Δικηγόρων “και Δεοντολογίας (Ν3026/1954 )όπως τροποπ και ισχύει , τουλάχιστον εγω προσωπικά που ήμουν ιδιαιτέρως προσεκτικός στην διατύπωση στα MME  παρα την ασκηθείσα δριμεία κριτική.
Τονιζοντας κυρίως την μεγάλη ευθύνη του ΟΣΕ και την υποχρέωση αποζημίωσης με βάση νόμους και κοινοτικό δίκαιο
Χωρίς να έχει τελεστεί κάποια πειθαρχικά ελεγκτέα πράξη η παράπτωμα .
Διότι εκπροσωπήσαμε δυναμικά ορθά και ευπρεπώς χωρίς υπερβολές ως Δικηγόροι οικογενειών θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας που ξεκλήρισε οικογένειες χωρίς να αναφερθούμε στο υλικό την ουσία της ανακριτικής δικογραφίας που ακόμη δεν έχουμε λάβει, ούτε καν αναγνώσει, καθώς εγώ τουλάχιστον δεν έχω ακόμη δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά του ήδη προφυλακισμένου Σταθμάρχη Λάρισας που οδήγησε στον θάνατο 57 νέους στην πλειοψηφία τους και άλλων συνυπαιτίων του τραγικού συμβάντος 28/2 στα ΜΜΕ τις οικογένειες θυμάτων στην υπόθεση του πρωτοφανούς και πλέον πολύνεκρου δυστυχήματος Τεμπών που στοίχισε συνολικά την ζωή 113 ανθρώπων.
Διότι αναδείξαμε την τεράστια ποινική ευθύνη και τις εγκληματικές διαχρονικές παραλείψεις του ΟΣΕ του Υπουργού Μεταφορών των προκατόχων του και της Κυβέρνησης.
Θέλουν κάθε ενοχλητική επικριτική αντικυβερνητική φωνή να σιωπήσει.
Να εγκαθιδρυθεί κλίμα εκφοβισμού και τρόμου
Αυτό επιδιώκει το σημερινό πανικόβλητο καθεστώς.
Τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές ούτε σε ανελεύθερα αυταρχικά καθεστώτα δεν ακολουθούνται
Θα απαντήσουμε εξωδίκως στον άκρως ευαισθητοποιημένο ΔΣΑ ,που καλό θα ήταν να ελέγξει νωρίτερα επισταμένως ως οφείλει τους τηλεοπτικούς μόνιμους πανελίστες Δικηγόρους μέλη του.
Ο Δικηγόρος, κατά τον Κώδικα Δικηγόρων είναι υποχρεωτικά μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου, στην περιφέρεια του οποίου ασκεί το Δικηγορικό Λειτούργημα.
Διορίζεται με διάταγμα άμισθος δημόσιος λειτουργός και είναι «συμπράττων Λειτουργός της Δικαιοσύνης». Αποτελείτο ένα μέρος του Τρίπτυχου της Λειτουργίας και Απονομής της Δικαιοσύνης (Δικαστές – Δικηγόροι – Δικαστικοί Υπάλληλοι).
Εμείς οι Δικηγόροι επαρχίας που ενοχλήσαμε τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία Αθηνών , θα συνεχίσουμε ν’ ασκούμε το νομικό καθήκον μας ευόρκως τηρώντας τους κανόνες του Κώδικος περί Δικηγόρων που απόλυτα σεβόμεθα.
Να στηρίζουμε νομικά ,ψυχικά τις πληγείσες οικογένειες των θυμάτων
Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με σπιλώσει και να με στιγματίσει επειδή πράττω το νομικό καθήκον μου.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέμπη: Ένα περίεργο πειθαρχικό

Τραγωδία στα Τέμπη: Δύο συγγενείς των θυμάτων καταθέτουν στην ανακρίτρια Λάρισας

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις