Τέμπη: Ένα περίεργο πειθαρχικό

πειθαρχικής

Άξια θαυμασμού είναι, πραγματικά, τα αντανακλαστικά του Δικηγορικού Συλλόγου ο οποίος σε χρόνο-ρεκόρ ανακοίνωσε τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας σε βάρος εννιά πολύ γνωστών δικηγόρων που εμφανίστηκαν σε ΜΜΕ με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Του Πέτρου Κουσουλού

Πλέον του γεγονότος ότι δεν μπορώ να αντιληφθώ που έγκειται η «αθέμιτη διαφήμιση» και η «παραβίαση της μυστικότητας» της προανάκρισης, οφείλω να ομολογήσω ότι ανάλογες πρωτοβουλίες αγνοούνται σε σχιζοειδείς συμπεριφορές άλλων συλλειτουργών της Δικαιοσύνης οι οποίοι μέσα σε δικαστικές αίθουσες αποπειρώνται να χτυπήσουν δημοσιογράφους!

Πολλοί λένε, αλλά δεν τους…πιστεύω, ότι με τη συγκεκριμένη ενέργεια ο Δικηγορικός Σύλλογος φρόντισε να μαζέψει το χαλινάρι νομικών οι οποίοι με εμφανίσεις τους έκαναν λόγο για διάχυτες ποινικές ευθύνες -και σε πολιτικό επίπεδο. Απλά να υπενθυμίσω ότι στο κάδρο μπαίνει και ο πλέον άοσμος, πρώην, υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σύμβουλος του οποίου ήταν ο Ευάγγελος Ντογιάκος, γιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μάλιστα ο κ. Ντογιάκος είναι και νομικός σύμβουλος στην ΤΡΕΝΟΣΕ.

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί από την στήλη ΕΔΩΛΙΟ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις