Άρειος Πάγος: Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον δολοφόνο της 11χρονης (έγγραφο)

Άρειος Πάγος

Διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου αρχίζει με εντολή του Αρείου Πάγου για τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο καθ΄ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 11χρονης, Βασιλικής στην Ηλεία.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης σε κάθειρξη εννέα ετών.

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία του χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον 37χρονο.

Δείτε το σχετικό έγγραφο: 

Άρειος Πάγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Γιατί δεν έγινε άρση τραπεζικού απορρήτου;

Δολοφονία 11χρονης: Δίωξη για ανθρωποκτονία και ακόμα τέσσερα αδικήματα στον 37χρονo

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις