Αποκαθηλώθηκαν από την είσοδο του κτιρίου του Αρείου Πάγου τα ιστορικής αξίας κειμήλια

Άρειος Πάγος

Αποκαθηλώθηκαν από την είσοδο του κτιρίου του Αρείου Πάγου τα πορτρέτα των Τερτσέτη και Πολυζωίδη, ενώ ιστορικής σημασίας έπιπλά, καθώς και η βιβλιοθήκη – δωρεά του αείμνηστου προέδρου Στέφανου Ματθία εξαφανίστηκαν.

Μέχρι και η ιστορική απόφαση της καταδίκης του Κολοκοτρώνη εξαφανίστηκε από τον μαρμαρόχτιστο τοίχο της εισόδου στο Ιλίου Μέλαθρον.

Η απογύμνωση της εισόδου από εμβληματικά κειμήλια, η συντήρηση των οποίων έχει κοστίσει τεράστια χρηματικά κονδύλια, ξάφνιασε το νομικό κόσμο που επισκέπτεται καθημερινά το κτίριο του ανωτάτου αναιρετικού δικαστηρίου, ενώ έχει προκαλέσει την οργή δικαστικών λειτουργών και διοικητικού προσωπικού για τις αυθαίρετες επεμβάσεις, οι οποίες αποδίδονται στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας  ανακαίνισε το γραφείο Προέδρου αντικαθιστώντας σπουδαία έπιπλα τα οποία επί σειρά δεκαετιών βρίσκονταν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου και χρησιμοποιηθηκαν από εξαιρετικούς προέδρους που πέρασαν από εκεί.

Το αποκορύφωμα όλων είναι η τοποθέτηση παλιού ξυλόγλυπτου καναπέ στο κυλικείο του δικαστηρίου, εκεί όπου η χρήση είναι συχνή και όχι μόνο από το νομικό κόσμο, αλλά και από κάθε λογής διαδίκους, οποίοι από την εμπειρία των δικαστηρίων δεν δείχνουν όλοι να σέβονται τον χώρο.

Δείτε φωτογραφίες του πριν και του τώρα:

ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ

ΦΩΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις