Αποφυλακίστηκε ο Ηρακλής Κωστάρης της 17Ν – Είχε καταδικαστεί και για την δολοφονία του Π. Μπακογιάννη

Ηρακλής Κωστάρης

Υπό όρους αποφυλακίστηκε την Πέμπτη, 29.07.2021, ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της 17 Νοέμβρη από το 1987 μέχρι και την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης το 2002.

Ο Ηρακλής Κωστάρης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 23 χρόνια, μεταξύ άλλων και για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ενώ σύμφωνα με την δικογραφία, οι δράστες της δολοφονίας ήταν ο ίδιος και ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ποιος είναι ο Ηρακλής Κωστάρης

Ο Ηρακλής Κωστάρης είχε συμμετάσχει και σε μια σειρά άλλων κακουργηματικών ενεργειών της 17Ν και ήταν γνωστός ως «Χάρης» ή «Τάκης».

Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα και παρόλο που στην αρχή τηρούσε σκληρή στάση και δεν απολογούνταν, στη συνέχεια αρνήθηκε την συμμετοχή του στην 17 Νοέμβρη.

Στην απολογία του, δε, είχε υποστηρίξει ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας. «Οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες», είχε τονίσει τότε.

Από το 2017, όταν συμπλήρωσε τις νόμιμες προϋποθέσεις για ύφ’ όρον απόλυση, είχε υποβάλει σειρά αιτήσεων οι οποίες απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Τα τελευταία χρόνια έπαιρνε τις προβλεπόμενες πενθήμερες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένειά του, ενώ έπαιρνε και εκπαιδευτικές άδειες, καθώς σπούδαζε Πληροφορική.

Τέλος, σημειώνεται πως πριν την αποφυλάκισή του, εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών των φυλακών Κορυδαλλού.

πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις