Αντιδημοκρατικές διαδικασίες σε επιστημονική εταιρεία δικαστών

αεροπαγίτες

Βροχή παραιτήσεων δικαστών από το Δ.Σ. της «Εταιρείας Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες» μετά τα παρατράγουδα που σημειώθηκαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης, και τα οποία φέρεται να προήλθαν από συγκεκριμένη ομάδα υποψηφίων.

Μετά την παραίτηση της νεοεκλεγείσης, πρώην προέδρου της Εταιρείας, κ. Διονυσίας Μπιτζούνη και τα επόμενα τρία εκλεγέντα μέλη που κλήθηκαν να συμπληρώσουν το Δ.Σ. υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους καθώς και οι ίδιοι ήταν μάρτυρες αντικαταστατικών διαδικασιών.

Αθρόες εγγραφές νέων μελών ενώ διεξήγετο η ψηφοφορία, λίστα για σταυροδοσία συγκεκριμένων προσώπων με την υπόσχεση της κάλυψης των εξόδων εγγραφής και ετήσιας συνδρομής (μόλις 30 ευρώ), υπεράριθμες εξουσιοδοτήσεις, ήταν τα γεγονότα που προκάλεσαν την αντίδραση δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι αρνούνται να μετάσχουν σε έναν φορέα με 35 χρόνια ζωή και παρέμβαση σε θεσμικά ζητήματα που αφορούν τη Δημοκρατίας τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με τις παραιτήσεις τους εκφράζουν την αντίθεση τους σε αντιδημοκρατικές πρακτικές που δεν συνάδουν με το ήθος, την αξιοπρέπεια και το κύρος που απαιτεί η ιδιότητα ενός δικαστικού λειτουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Λάμπρος Μαργαρίτης» ονομάστηκε το αμφιθέατρο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Για μαστροπεία και παιδική πορνογραφία διώκονται οι τρεις άνδρες που εξέδιδαν την 14χρονη

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις