Η αυξανόμενη αποδοχή ανακοπών από τα δικαστήρια δεν αποτελεί ένδειξη επιείκιας προς τους οφειλέτες αλλά ένδειξη ότι ο δικαστικός έλεγχος γίνεται πλέον πιο ουσιαστικός.
Η δικηγόρος, LLM Αστικού Δικαίου Μαρία Μοσχοπούλου αναλύει στο τεύχος 45 του περιοδικού Δικαστικό Ρεπορτάζ την αξιοσημείωτη μεταβολή που επέρχεται σταδιακά τα τελευταία χρόνια στη νομολογιακή πρακτική των πολιτικών δικαστηρίων της χώρας σε υποθέσεις που αφορούν ανακοπές κατά διαταγών πληρωμής, επιταγών προς πληρωμή, κατασχέσεων και γενικότερα πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης.
Η δικηγόρος στέκεται ιδιαίτερα στην ανάσυρση των πλημμελειών από το περιθώριο της δικαστικής κρίσης, ενώ εξηγεί την ουσία της αυξανόμενης νομολογιακής τάσης της ακύρωσης των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης.










































