Αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ απέστειλαν οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση των υποκλοπών μέσω του Predator

τρακτέρ

Αίτημα δικαστικής συνδρομής υπέβαλαν στις αρχές των ΗΠΑ οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση των καταγγελόμενων υποκλοπών επικοινωνιών μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν την συνδρομή των ΗΠΑ, προκειμένου να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη των ηλεκτρονικών διευθύνσεων που περιελάμβαναν τα μηνύματα (SMS) οι οποίες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ήσαν εκείνες που εγκατέστησαν το λογισμικό στα κινητά τηλέφωνα των προσώπων που φέρονται να έπεσαν θύματα του Predator.

Το αίτημα που, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απέστειλαν οι δύο εισαγγελείς στις ΗΠΑ, αφορά την διαβίβαση στοιχείων για νομικά ή φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, καθώς η ψηφιακή διεύθυνση στην οποία καταλήγουν ορισμένες από τις παγιδευμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, φαίνεται να ανήκει σε εταιρία ή εταιρίες με έδρα την Αμερική. Στόχος του αιτήματος είναι να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για την αποστολή των μηνυμάτων-παγίδων.

Στο έγγραφο των εισαγγελικών λειτουργών περιγράφεται προς τις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές, ότι η έρευνα που διενεργείται αφορά την διάπραξη ενδεχόμενων σοβαρών ποινικών αδικημάτων, όπως εκείνου της παραβίασης επικοινωνιών και προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς οι οποίοι συνεχίζουν να εξετάζουν μάρτυρες, αναμένουν και τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν αναθέσει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα κατασχεθέντα κατά τις πρόσφατες εφόδους που οργάνωσαν σε γραφεία και οικίες προσώπων, που συνδέονται με τις εταιρίες που δραστηριοποιήθηκαν με το Predator.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στο «κενό» οι καταγγελίες Πολάκη κατά Πουλη για υπεξαίρεση – Πόρισμα κόλαφος και για τους ελέγχους Παπασπύρου

Πάτρα: Κατάρρευση μετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών της Πισπιριγκου – Τώρα τα βάζει και με τη Χαρά Σπηλιοπούλου!

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις