ΚΕΕΛΠΝΟ: Στο «κενό» οι καταγγελίες Πολάκη κατά Πουλη για υπεξαίρεση – Πόρισμα κόλαφος και για τους ελέγχους Παπασπύρου

Πουλή

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στο «κενό» και στο αρχείο οι καταγγελίες Πολάκη κατά Πουλη για υπεξαίρεση 243.000 ευρώ. Πόρισμα κόλαφος και για τους ελέγχους της Μ. Παπασπύρου

Άνθρακας αποδείχθηκε ο «θησαυρός» με τις καταγγελίες του πρωην αναπληρωτή υπουργού Υγειας, Παύλου Πολάκη σε βάρος
του πρώην Προέδρου των Εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή για δήθεν υπεξαίρεση ποσού 243.000 Ευρώ και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι κατηγορίες αφορούσαν δαπάνες για την λειτουργία Δομής του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία ήταν διοικητικά υπεύθυνος και ετέθησαν στο Αρχείο έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος. Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση ο Σταμάτης Πουλής είχε δεχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα ανηλεή πόλεμο από τον Παύλο Πολάκη που υπήρξε και ο «αρχιτέκτονας» του κατηγορητηρίου.

Η διαταξη της Οικονομικής Εισαγγελίας δικαιώνει για λόγους ουσίας πανηγυρικά τον Σταμάτη Πουλή ενώ παράλληλα αποτελεί κόλαφο τόσο για τον ίδιο τον Παύλο Πολάκη όσο και για Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχου της τότε Γενικής Επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου, καθώς αποδομεί σε όλη του την έκταση το πόρισμα Ελέγχου που είχαν συντάξει τότε και είχαν στείλει στην Δικαιοσύνη εναντίον του.
Αρχειοθέτηση

Πολάκης

Η από 23-8-2022 Πράξη Αρχειοθέτησης της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος και η σχετική Πορισματική Έκθεση βάζει τέλος στην 4ετή ταλαιπωρία του Σταμάτη Πουλή καθώς αποδέχεται το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που ο ίδιος υπέβαλε και το οποίο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αποτελείται από 12 τόμους συνολικού αριθμού περί των 3.600 σελίδων. Πρόκειται για πλήθος τιμολογίων, ταμειακών αποδείξεων παραστατικών και διοικητικών έγγραφων που ο ίδιος προσκόμισε, παρά το γεγονός ότι τόσο οι ελεγκτές της Παπασπύρου παρέλειψαν να τα αναφέρουν στο πόρισμά τους, όσο και ο τότε Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ είχε αρνηθεί να του τα παραδώσει ,με σκοπό να του στερήσει όλα τα αποδεικτικά μέσα που θα τον δικαίωναν. Μάλιστα για αυτόν ακριβώς τον λόγο στον Θ. Ρόζενμπεργκ είχε απαγγελθεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με την Πορισματική Έκθεση της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος “… από κανένα αποδεικτικό στοιχείο (κατάθεση μάρτυρα ή έγγραφο) δεν προκύπτει ούτε καν πιθανολογείται ότι τα χρηματικά ποσά που μεταφέρθηκαν στους λογαριασμούς του Σταμάτιου Πουλή δεν διατέθηκαν για τον σκοπό που αναφέρεται…”

Σε άλλο σημείο η Πορισματική Έκθεση αναφέρει επίσης επί λέξει: “…To συμπέρασμα τον ελέγχων είναι αόριστο, καθότι δεν παρατίθενται τα αποδεικτικά στοιχεία στα οποία στηρίζονται και θεμελιώνονται οι παραδοχές αυτές. Αντίθετα από τους πίνακες μεταφοράς χρημάτων στους λογαριασμούς του Σταμάτιου Πουλή σαφώς προκύπτουν α) o σκοπός και β) η αιτιολογία καθώς και τα σχετικά παραστατικά έκαστης μεταφοράς και ο φερόμενος ως ύποπτος τέλεσης των παραπάνω αδικημάτων Σταμάτιος Πουλής προσκόμισε και επικαλείται για κάθε περίπτωση και πρόσθετα παραστατικά που δεν κατέστη εφικτό να επισυναφθούν στην δικογραφία από τον Έλεγχο”.

Με απλά λόγια η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος πετάει στον κάλαθο των αχρήστων των έλεγχο της Μαρίας Παπασπύρου και των ελεγκτών της ενώ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι “… με αυτά τα δεδομένα σαφώς προκύπτει ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης των ερευνόμενων ποινικών αδικημάτων και η κρινόμενη υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταμάτης Πουλής για να τεκμηριώσει την αθωότητά του και τη δολιότητα των συκοφαντών του είχε καταθέσει αποδεικτικό υλικό 12 τόμων, 3.600 σελίδων. Αποδείξεις και τεκμήρια που συγκεντρώθηκαν μετά από μεγάλο αγώνα καθώς όλα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία και παραστατικά, στα οποία οι ελεγκτές της Παπασπύρου είχαν γνώση, πρόσβαση και κατοχή αυτών , όχι μόνο τα απέκρυψαν από τον Σταμάτη Πουλή αλλά και τα «εξαφάνισαν» σε τεράστιο υπόγειο δωμάτιο της εισαγγελίας διαφθοράς, ανακατεμένα μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλα άσχετα έγγραφα του νυν ΕΟΔΥ.

Σε επικοινωνία μας με τον Σταμάτη Πουλή, μας δήλωσε “Είναι η τρίτη κατά σειρά δικαστική δικαίωσή μου απέναντι στη συκοφαντική στοχοποίησή μου από τον Παύλο Πολάκη και το παρασύστημα των συνεργών του. Είναι άλλη μια νίκη της αλήθειας και της λογικής απέναντι στις ανήθικες και κατασκευασμένες μεθοδεύσεις ενός βρώμικου μυαλού. Γι’ αυτό και η νίκη αυτή είναι ταυτόχρονα ηθικός, πολιτικός και νομικός διασυρμός του Πολάκη και όλων όσοι υιοθέτησαν άκριτα και δολίως τα ψέματά του. Είναι μία νίκη απέναντι στον Πολακισμό και στους εκφραστές του και αποτελεί για εμένα την μεγαλύτερη έως τώρα πολιτική παρακαταθήκη στον αγώνα μου για το δίκαιο και τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών”. Ο κ. Πουλής παραπέμπει για περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες σε ανάρτηση που θα κάνει μέσω των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Πουλής ήταν αυτός που είχε καταγγείλει στην Εξεταστική Επιτροπή που είχε συστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος της εταιρείας security του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., με εντολή Πολάκη. Υπόθεση που είχαμε αναδείξει και η οποία βρίσκεται στην Δικαιοσύνη μετά και το πόρισμα – κόλαφος από την Αρχή Διαφάνειας περί παρανόμων δαπανών επί ημερών διοικήσεως Πολάκη στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ύψους 8 εκατομμυρίων Ευρώ.

Για την ιστορία κ. Πολάκης έχει επίσης καταδικαστεί τελεσίδικα και από τα Αστικά Δικαστήρια για δυσφήμιση και εξύβριση του κ. Πουλή και τον έχει αποζημιώσει με το ποσό των 3.800,00 ευρώ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Πολάκης θα κληθεί από το δικαστήριο να αποδείξει ότι όσα κατά καιρούς έχει πει εναντίον του Σταμάτη Πουλή δεν είναι υβριστικά και συκοφαντικά καθώς του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και του έχει αρθεί η ασυλία του σχετικά με ανάρτησή του στην οποία αποκαλούσε τον Σταμάτη Πουλή “τσογλάνι” .

Τελικά φαίνεται πως ο Πολάκης βρήκε τον δάσκαλό του στο πρόσωπο του Σταμάτη Πουλή, Α Επιλαχόντα Βουλευτή Δυτ. Αττικής.

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις