Αγωγή της ΑΔΕΔΥ κατά του Θάνου Τζήμερου

Η ΑΔΕΔΥ, έπειτα από ομόφωνη απόφασή της, υπέβαλε αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά του Θ. Τζήμερου, με αφορμή «υβριστική και συκοφαντική» ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook (η οποία περιείχε χυδαιότητες περί «αληταριού» και «κηφήνων εργατοπατέρων»).

Η ΑΔΕΔΥ ζητά από τον Θ. Τζήμερο να αφαιρέσει την προσβλητική ανάρτηση, να δημοσιεύσει κείμενο που να αποκαθιστά το κύρος και την αξιοπιστία της ΑΔΕΔΥ, αλλά και χρηματική ικανοποίηση ύψους 40.000 ευρώ προς τη συνδικαλιστική οργάνωση και 90.000 ευρώ συνολικά προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ποσό που θα διατεθεί προς ενίσχυση των ΜΕΘ.

Η υπόθεση εκδικάζεται στις 11/2/2021. Πριν από την αγωγή της, η ΑΔΕΔΥ ζήτησε μέσω εξώδικου από τον Θ. Τζήμερο να αφαιρέσει την ανάρτησή του, αλλά ο ίδιος ανάρτησε την εξώδικη δήλωση «διακωμωδώντας την με ειρωνικό τρόπο και επιδεικνύοντας για μία ακόμα φορά καταφρόνηση προς την ίδια την ΑΔΕΔΥ και το συνδικαλιστικό κίνημα εν γένει».

Το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά την υβριστική και συκοφαντική ανάρτηση του κ. Θάνου Τζήμερου στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK την 26.11.2020, με ομόφωνη απόφασή της, υπέβαλε σήμερα αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικάζεται στις 11.2.2021, ζητώντας την αφαίρεση της προσβλητικής ανάρτησης, την δημοσίευση κειμένου αποκαταστατικού του κύρους και της αξιοπιστίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και χρηματική ικανοποίηση ύψους 40.000€ προς την ίδια τη συνδικαλιστική οργάνωση και 90.000€ συνολικώς προς τα μέλη της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Το επιδικαζόμενο από το Δικαστήριο ποσό θα διατεθεί προς ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο πλαίσιο της αλληλέγγυας προσπάθειας και του αγώνα όλων μας κατά της πανδημίας.

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να αφαιρεθεί εκουσίως η ανάρτηση από τον κ. Τζήμερο, μέσω εξώδικης οχλήσεως που του εστάλη, την οποία και ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την 14.12.2020 διακωμωδώντας την με ειρωνικό τρόπο και επιδεικνύοντας για μία ακόμη φορά καταφρόνηση προς την ίδια την ΑΔΕΔΥ και το συνδικαλιστικό κίνημα εν γένει.

Διαβάστε επίσης 

Φυλακές Δομοκού: Νέο κρούσμα κορωνοϊού

Κοκαΐνη: Παραγγελιά 6 γραμμές από γνωστό σκηνοθέτη

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις