Κοκαΐνη: Παραγγελιά 6 γραμμές από γνωστό σκηνοθέτη

ντίλερ

Νέο μπαράζ αποκαλύψεων σχετικά με το «κύκλωμα» διακίνησης κοκαΐνης με το «επώνυμο» πελατολόγιο, φέρνει στο φως η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ». Με νέους «ζουμερούς» διαλόγους προσώπων της ελληνικής showbiz (μεταξύ των οποίων και δεύτερος γνωστός σκηνοθέτης) αλλά και λεπτομέρειες του τρόπου δράσης τής εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης.

Του ΣΤΑΘΗ ΜΠΑΛΤΑ
Νέες αποκαλύψεις της «Μ» σχετικά µε το 24ωρο ντελίβερι σε πρόσωπα πέραν πάσης υποψίας! – ∆ιάλογοι-«φωτιά» του 33χρονου Αλβανού που ήταν και ο επικεφαλής µε το
παρατσούκλι «καράφλας» – «Ενοχληµένα» τα πρόσωπα που εµπλέκονται καταγγέλλουν τον διασυρµό τους. -Οι κλήσεις, τα SMS και οι βασικές συνεννοήσεις που γίνονταν µέσω Viber και Signal!

Έγγραφα εκατοντάδων σελίδων απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών διαλόγων και μηνυμάτων που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια πολύμηνων ερευνών της ∆ίωξης Ναρκωτικών, βρίσκονται πλέον στη διάθεση της ∆ικαιοσύνης. Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν στο διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Νοέμβριο του 2020, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξάρθρωσης του «κυκλώματος» που «σέρβιρε» ναρκωτικά σε σπίτια και γραφεία «επώνυμων» πελατών.

Οι έξι συλληφθέντες, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες αλβανικής καταγωγής, απολογήθηκαν κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης το πρωί της Παρασκευής 18 ∆εκεμβρίου. Όλοι τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Ο 33χρονος Λεντιάν, ο οποίος εμφανίζεται ως ο εγκέφαλος, δήλωσε εξαρτημένος από τις ναρκωτικές ουσίες επισημαίνοντας ότι έκανε παραδόσεις ναρκωτικών προκειμένου να εξασφαλίζει τη δόση του. Μάλιστα, ανέφερε το όνομα ενός «Εμιλιάνο», τον οποίο χαρακτήρισε ως τον πραγματικό έμπορο. Οι ανακριτές, πάντως, εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο.

Οργάνωση

Από τις έρευνες προκύπτει ότι η σπείρα που πραγματοποιούσε ντελίβερι κοκαΐνης σε πολλές περιοχές της Αττικής, είχε συγκεκριμένο τρόπο οργάνωσης, με αρχηγό και κατανεμημένους ρόλους. Σε γενικές γραμμές, οι άντρες της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ντελίβερι και οι γυναίκες την αποθήκευση των εμπορευμάτων. Η φύλαξή τους ήταν αρμοδιότητα που την ανέθετε ο αρχηγός Λεντιάν, σε διαφορετικό πρόσωπο κάθε φορά.

Ο 33χρονος Αλβανός, ο οποίος χαρακτηριζόταν στις συνομιλίες και με το παρατσούκλι «καράφλας», ήταν το πρόσωπο που «έλυνε και έδενε» στην οργάνωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, εκείνος φερεται να είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων και την πολιτική της… επιχείρησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ξεκαθάρισμα που είχε κάνει στους υπόλοιπους του «κυκλώματος» όταν αυτό ξεκινούσε τη δράση του, ότι δηλαδή αν κάτι… στραβώσει με οποιονδήποτε πελάτη, αναλαμβάνει να το «διορθώσει» ο ίδιος. Για παράδειγμα, αν ο παραλήπτης ήταν δυσαρεστημένος με την ποιότητα των ναρκωτικών, μιλούσε με τον Λεντιάν.

Σύλληψη

Ακαριαία ήταν η αντίδραση του 33χρονου επικεφαλής της οργάνωσης, όταν ένας από τους «ντελιβεράδες» κοκαΐνης συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ∆Ι.ΑΣ. Αντικατέστησε τον συλληφθέντα ονόματι Σέλντι, με ένα νέο μέλος, τον Αντρέι, ενώ έβαλε προσωρινά «στον πάγο» και έναν ακόμα που είχε επιφορτιστεί με τη διακίνηση του «εμπορεύματος».
Μάλιστα, η σύλληψη του Σέλντι από τους αστυνομικούς της ∆Ι.ΑΣ. ήταν τρόπον τινά… επεισοδιακή. Στις 16 Αυγούστου, ο διακινητής επέβαινε στο γκρι «επιχειρησιακό» ΙΧ του, στην περιοχή της Παλλήνης, όταν είδε τους αστυνομικούς να του κάνουν σήμα να σταματήσει. Εκείνος έσπευσε να εξαφανίσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία που είχε μαζί του, με έναν ανορθόδοξο -αλλά συνηθισμένο σε τέτοιες «δουλειές» -τρόπο. Μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, κατάπιε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε 2 γραμμάρια κοκαΐνης!

Καθώς βέβαια οι άντρες της Αστυνομίας τον είχαν δει να επιχειρεί να ξεφορτωθεί τα ναρκωτικά, ο Σέλντι ομολόγησε τελικά την ύπαρξή τους, καθώς και ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε διαδικασία παράδοσής τους σε πελάτη, το όνομα του οποίου δεν αποκάλυψε. Από το στρατηγείο του κυκλώματος στην Καλλιθέα, ο επικεφαλής της οργάνωσης, εκτός από την απομάκρυνση και αντικατάσταση του συλληφθέντα, αποφάσισε το «πάγωμα» όλων των δραστηριοτήτων για 15 μέρες! Φυσικά, φρόντισε να ενημερωθούν με μήνυμα όλοι οι πελάτες για την εξέλιξη αυτή.

«24ωρο non stop»

Η σπείρα δρούσε σύμφωνα με το πρότυπο κανονικής «επιχείρησης». Χρησιμοποιούσαν «υπηρεσιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις και τρία «υπηρεσιακά» αυτοκίνητα ως μέσα για τη διακίνηση των ναρκωτικών. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, οι τρεις που είχαν αναλάβει χρέη διακινητών, εναλλάσσονταν σε βάρδιες καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, για την εξυπηρέτηση των πελατών. Τα υπηρεσιακά κινητά τηλέφωνα τα παρέδιδε αυτός που μόλις είχε τελειώσει τη βάρδια σε εκείνον που τον αντικαθιστούσε. Ήταν μία καθημερινή ρουτίνα.

Για τον λόγο αυτό, είχαν δώσει στην οργάνωσή τους την… επωνυμία «24ωρο non stop». Μάλιστα, περήφανοι για τη συγκεκριμένη ονομασία, παρουσιάζονταν με αυτή στο πελατολόγιο τους κάθε φορά που υπήρχε λόγος ενημέρωσης, όπως για την ύπαρξη καινούργιου διαθέσιμου εμπορεύματος ή για αλλαγή στον τρόπο επικοινωνίας.
Πολλές φορές ανάμεσα στην «24ωρο non stop»… Α.Ε. και τους πελάτες της, εναλλασσόταν ο τρόπος επικοινωνίας. Εκτός από κλήσεις και SMS, οι βασικές συνεννοήσεις γίνονταν μέσω των εφαρμογών Viber και Signal.

Παζάρια

Κατά τη διάρκεια των συνεννοήσεών τους για τις συναλλαγές, οι δύο πλευρές, (διακινητές και πελάτες), προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή προσφορά για τους ίδιους.

Οι πρώτοι τόνιζαν συνεχώς την καλή ποιότητα της κοκαΐνης που πρόσφεραν, προκειμένου να δικαιολογήσουν την τιμή τους, ενώ οι δεύτεροι προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους να προμηθευτούν τη δόση τους καταβάλλοντας μικρότερο ποσό.

Τις περισσότερες φορές, το πάνω χέρι στα… παζάρια είχαν οι διακινητές. Πολλές φορές ακύρωναν την… παραγγελία ακόμα και για διαφορά πέντε ή δέκα ευρώ! Εξαιρέσεις γίνονταν μόνο σε «καλούς» πελάτες, στους οποίους καμιά φορά έκαναν «δώρο» παραπάνω ποσότητα.

Χαρακτηριστική είναι μια συνομιλία της 12ης Ιουλίου, όταν ένας πελάτης, έχοντας περιορισμένα χρήματα να διαθέσει, ρώτησε τον διακινητή βάρδιας, αν μπορούσε να του παραδώσει μισό γραμμάριο κοκαΐνης, με τον τελευταίο να εξοργίζεται και να του απαντάει ότι «αυτά δεν γίνονται». Ο πελάτης «μαζεύτηκε» και του ζήτησε συγγνώμη. «∆εν υπάρχουν μισά, πρέπει να παραγγείλεις τουλάχιστον ένα», του ξεκαθάρισε ο διακινητής.

Ο «λεβέντης»

Στο πελατολόγιο της «24ωρο non stop» βρισκόταν και ο ένας από τους πιο δημοφιλείς ράπερ (Χ.Ι) στην Ελλάδα, με τραγούδια του που φτάνουν τις 25.000.000 προβολές στο YouTube. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», ο ράπερ οργισμένος αρνείται ότι προμηθεύτηκε κοκαΐνη. Υπάρχει, βέβαια, καταγεγραμμένη συνομιλία του με διακινητή του «κυκλώματος», στις 17 Ιουνίου, στην οποία φέρεται να παραγγέλνει ένα γραμμάριο με κωδική ονομασία «ένα λεπτό».

Ντίλερ: Καλημέρα, ρε. Πού είσαι λεβέντη μου;
Χ.Ι.: (Αναφέρει διεύθυνση), ένα λεπτό. Γίνεται;
Ντίλερ: Στείλε μου λίγο τη διεύθυνση, ρε.

Αφού το έκλεισαν, ο ράπερ έστειλε SMS στο οποίο ανέφερε διεύθυνση και το συνθηματικό «ένα λεπτό σε θέλω». Ο διακινητής του απάντησε ότι σε 10 λεπτά θα είναι στο σημείο, με τον ράπερ να απαντάει «άντε να σε δω».

Ο σκηνοθέτης

Από τους καλύτερους πελάτες της «επιχείρησης» φέρεται να ήταν και γνωστός σκηνοθέτης (Α.Α), ο οποίος έχει συμμετάσχει σε ιδιαίτερα επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διαθεσή τους οι Αρχές, εχει «καταγραφεί» βραδινή παραγγελία του (σ.σ του σκηνοθέτη) έξι γραμμαρίων κοκαΐνης!
Σε άλλο διάλογο του σκηνοθέτη με τον διακινητή, το βράδυ της 21ης Ιουνίου, ο προμηθευτής φαίνεται να μπέρδεψε τις περιοχές και να καθυστερεί την παράδοση του εμπορεύματος.

Ντίλερ: Πού είσαι, ρε;
Α.Α: (Αναφέρει διεύθυνση)
Ντίλερ: Εγώ είμαι (αναφέρει διεύθυνση). Συγγνώμη φίλε, μπερδεύτηκα.
Α.Α.: Σου είπα (αναφέρει διεύθυνση). Ο (αναφέρει όνομα) είμαι.
Ντίλερ: Έρχομαι, έρχομαι.
Α.Α.: Σε πόση ώρα;
Ντίλερ: Σε 20 λεπτά.

Μετά από λίγη ώρα, ο προμηθευτής έστειλε μήνυμα στον σκηνοθέτη να κατέβει. Λόγω του ότι η προηγούμενη συνεννόηση είχε προφανώς γίνει μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, δεν είναι γνωστή η ποσότητα που προμηθεύτηκε ο Α.Α., παρά μόνο ότι κατέβαλε το ποσό των 85 ευρώ.

Γκάφα

Παρά τα όσα μέτρα είχε λάβει η οργάνωση – με ψευδώνυμα, χρήση εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων κ.λπ. – για να μην εντοπίζονται οι συνομιλίες της, δεν έλειψαν οι «γκάφες» που ουσιαστικά ακύρωναν τον επιμελή σχεδιασμό της επικοινωνίας με τους πελάτες.
Τα ψευδώνυμα και οι διαφορετικοί τρόποι επικοινωνίας σε ορισμένες περιπτώσεις μπέρδευαν τους ίδιους και τους πελάτες τους.

Μια τηλεφωνική συνομιλία που «έπιασε» ο «κοριός» στις 28 Ιουλίου, αναμφίβολα έκανε τους ανθρώπους της ∆ίωξης Ναρκωτικών να γελάσουν.

Ντίλερ: Ναι
Άγνωστη: ∆ημήτρη;
Ντίλερ: Έλα. Γιάννης.
Άγνωστη: ∆ημήτρη;
Ντίλερ: Έλα κούκλα, ο Γιάννης είμαι.
Άγνωστη: ∆ημήτρη, εσύ είσαι;
Ντίλερ: Ο Γιάννης. Με πήρες το βράδυ τηλέφωνο που ήρθα μια μέρα στο Νέο Ψυχικό, στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί.
Άγνωστη: Ναι, ναι, ναι, ναι. Εγώ Κρις.
Ντίλερ: Πώς;
Άγνωστη: Εγώ Κρις. Που έχω πάει Ψυχικό.
Ντίλερ: Ωραία, να έρθω εκεί;
Άγνωστη: Ε;
Ντίλερ: Να έρθω στο σπίτι;
Άγνωστη: Τι; Τι; Αυτό ∆ημήτρη; Ποιός είναι ο ∆ημήτρη;
Ντίλερ: Εγώ είμαι… ο Γιάννης.
Άγνωστη: Ποιος Γιάννης;
Ντίλερ: Με πήρες τηλέφωνο. Ήρθα μια μέρα στο σπίτι σου. Κατάλαβες; Με το… θέμα. Με το θέμα!
Άγνωστη: Α, συγγνώμη, συγγνώμη, συγγνώμη.
Ντίλερ: Κατάλαβες ποιος είμαι;
Άγνωστη: ∆εν ξέρω, γεια, γεια.
Ντίλερ: Ο ντίλερ!
Άγνωστη: Όχι, όχι, όχι. Λάθος, λάθος, λάθος.

«Δεν κληθήκαμε για κατάθεση και μας… κρέμασαν στα μανταλάκια…»
Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ
«Mας ‘κρέμασαν’ στα μανταλάκια ενώ δεν έχουμε καν κληθεί για κατάθεση!». Ξέσπασμα οργής από πρόσωπο που «φωτογραφήθηκε» τις προηγούμενες ημέρες από ΜΜΕ ότι έκανε παραγγελίες ναρκωτικών μέσω του κυκλώματος delivery κοκαΐνης. Μιλώντας στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» είπε: «Δεν έχω κληθεί από κανέναν, δεν έχω να πω για κάτι που δεν μου έχει γίνει γνωστό. Δεν με έχει καλέσει η Αστυνομία, δεν με έχουν καλέσει οι δικαστικές αρχές, ούτε κανείς άλλος. Ουσιαστικά, θα μπορούσα να μην το ξέρω καν. Όταν με καλέσουν τότε επιφυλάσσομαι να μιλήσω. Εννοείται ότι δεν είναι ωραίο, αλλά όταν χρειαστεί θα πάω με τα χαρτιά μου, τον δικηγόρο μου και όλα». Επικοινωνήσαμε με αρκετά από τα πρόσωπα που το όνομά τους φέρεται να εμπλέκεται στους διαλόγους του κυκλώματος κοκαΐνης. Ορισμένοι έδειξαν την «ενόχλησή» τους για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους καθώς θεωρούν ότι «διασύρονται» στους δικούς τους κύκλους και όχι μόνο, ενώ κάποιος άλλος μίλησε για «απλή συνωνυμία».
Μέσω δικηγόρου
Επικοινωνήσαμε και με τη γνωστή δημοσιογράφο/Tv persona το όνομα της οποίας έχει ήδη αναφερθεί από μέσα ενημέρωσης τις προηγούμενες ημέρες. Μας είπε ότι δεν θέλει να κάνει καμία αναφορά γι’ αυτό και μας παρέπεμψε στον δικηγόρο της Στάθη Μητσοκάλη. Μιλώντας για το θέμα ο ίδιος, ανέφερε τα εξής:
«Είναι λυπηρό το γεγονός μία δημοσιογράφος να “φωτογραφίζεται” τόσες ημέρες –από συναδέλφους της μάλιστα, ακόμα και συνεργάτες της- ήδη σαν ένοχη παρότι ακόμα και σήμερα δεν είναι καν κατηγορούμενη οποιασδήποτε πράξης! Από την πλευρά μου, λοιπόν, θα συμβούλευα όσους βιάστηκαν να την καταδικάσουν να έχουν λίγη υπομονή. Να δούμε πρώτα αν θα μπορέσει τελικά να στοιχειοθετηθεί έστω και η παραμικρή κατηγορία εναντίον της, ακόμα και για απλή προμήθεια ναρκωτικών για προσωπική χρήση, και τότε να συζητήσουμε πώς θα αποκατασταθεί η άδικη προσβολή που τελέστηκε σε βάρος της».
Ο κ. Μητσοκάλης μας είπε ότι: «Γενικά σε περιπτώσεις που αφορούν χρήστες η προμήθεια ναρκωτικών θεωρείται πλημμέλημα και τιμωρείται έως τρεις μήνες με αναστολή. Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι κάποιος αγοράζει μεγαλύτερες ποσότητες και αποδεικνύεται μέσα από την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών ότι τα προορίζει για μεταπώληση σε άλλους χρήστες (βαποράκι) τότε ο νόμος είναι πολύ πιο αυστηρός.»
Σημαντικό θεωρείται επίσης αν το άτομο στο οποίο ανήκει το τηλέφωνο είναι και αυτό το οποίο παρήγγειλε τα ναρκωτικά. Π.χ. μέσα στη λίστα υπάρχουν τηλεφωνικοί αριθμοί που είναι καταχωρημένοι σε ονόματα αλλοδαπών (τα λεγόμενα πακιστανικά τηλέφωνα). Υπάρχει και η περίπτωση μητέρας πολύ γνωστού ηθοποιού, στο όνομα της οποίας έχει εκδοθεί το τηλέφωνο και η οποία θα πρέπει να εξηγήσει ποιος έκανε την παραγγελία της κοκαΐνης. Τα πρόσωπα που φέρονται να αγόρασαν ουσίες μέσω του κυκλώματος delivery ναρκωτικών αναμένεται να κληθούν από τις Αρχές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο Παντελίδης τρέκλιζε, εγώ τον έβαλα στη θέση του συνοδηγού»

Ποιοι επώνυμοι εμπλέκονται με το κύκλωμα κοκαΐνης – Όλη η δικογραφία

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις