Υπόθεση ποινικολόγου: Ελεύθερη η Αγγελική Γιαννοπούλου- Τι υποστήριξε στην απολογία της

Γιαννακοπούλου

Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της ενώπιον της 22ης τακτικής ανακρίτριας η 43χρονη δικηγόρος Αγγελική Γιαννοπούλου η οποία είχε κατηγορηθεί για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος(!) μετά την μήνυσης που είχε υποβάλλει ο γνωστός ποινικολόγος τον οποίο είχε μηνύσει για ξυλοδαρμό.

Στην δικηγόρο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι: εγγυοδοσία ύψος 5000€ και απαγόρευση συναναστροφής, συνάντησης επικοινωνίας με οποιονδήποτε τρόπο δια ζώσης τηλεφωνικώς, μηνύματα κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλπ με τον παριστάμενο προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Απόπειρα εκφοβισμού!

Σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz και του dikastikoreportaz η κα Γιαννοπουλου έκανε λόγο για εκφοβιστική μήνυση με σκοπό να αποδομηθει ο χαρακτήρας της ενόψει της σοβαρής δικαστικής διαμάχης που έχει με τον ποινικολόγο στην υπόθεση του ξυλοδαρμού.

Σημεία από την απολογία της

«Με τον μηνυτή είχαμε μια σύντομη ερωτική σχέση, διάρκειας περίπου 2 μηνών, από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2024. Την 28.04.2024 ο μηνυτής μεταξύ άλλων με χτύπησε και την ίδια μέρα αρμοδίως κατέθεσα έγκληση εις βάρος του και την επόμενη μέρα εξετάσθηκα από ιατροδικαστή. Ο ίδιος κατέθεσε εναντίον μου έγκληση μετά από παρέλευση περίπου μισού μήνα, και μόνον όταν είχε ήδη πληροφορηθεί την δική μου έγκληση.

Πριν από λίγες μέρες και (πιθανολογώ) με αφορμή άλλη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, έτερου ζεύγους δικηγόρων, και η δική μου υπόθεση απασχόλησε την δημοσιότητα, χωρίς εγώ να το επιδιώξω.

Μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, πλήθος προσώπων, οικείων του μηνυτή και φυσικά ο ίδιος, εκκίνησαν μια διαδικασία προκειμένου να παρουσιαστώ ως αναξιόπιστη, ψυχικά ασθενής, ότι καταθέτω αναλήθειες και γενικώς ότι δεν μπορεί η δική μου καταγγελία να έχει την ίδια βαρύτητα με την έτερη υπόθεση που απασχόλησε τα ΜΜΕ.

Έτσι εκδόθηκαν δελτία τύπου που βρίθουν ψεμάτων, παρουσιάστηκαν σε εκπομπές μηνύματα που έχω ανταλλάξει με άλλο πρόσωπο – δηλαδή έπραξαν αυτό που με καταγγέλλουν αυτή τη στιγμή ότι έχω διαπράξει – και με πληροφορίες “δημοσιογραφικές” επιχειρήθηκε να κατασκευασθεί μια εικόνα, με μοναδικό σκοπό, την αποδόμηση της προσωπικότητας μου, ώστε στο επερχόμενο δικαστήριο, όπου ο μηνυτής μου θα είναι κατηγορούμενος και εγώ υποστηρίζουσα την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, να φανώ αναξιόπιστη.

«Εμφανίσθηκα στην εκπομπή ‘Ανοιχτές Υποθέσεις’ με μοναδικό σκοπό να σταματήσει ο διασυρμός μου»

Την 28.06.2024 εμφανίσθηκα σε μια εκπομπή με μοναδικό σκοπό να σταματήσει ο διασυρμός μου και να προστατευθώ και όχι για να πλήξω των μηνυτή. Άλλωστε δεν αποκάλυψα την ταυτότητα του, ούτε προσπάθησα να τον σκιαγραφήσω. Δεν εξηγείται άλλωστε, το γεγονός ότι την επόμενη μέρα ακριβώς, να εμφανισθεί η σύζυγος του μηνυτή και επωνύμως να προαναγγέλλει μηνύσεις. Πως τακτοποιήθηκε άραγε ο μηνυτής;

Σε κανένα απολύτως σημείο της επίμαχης τηλεοπτικής εκπομπής δεν παρουσιάστηκε, ούτε φωτογραφήθηκε, ούτε θα μπορούσε να συνδεθεί το πρόσωπο του εγκαλούντος με όλα όσα παρουσιάσθηκαν. Κανείς απολύτως από το κοινό ή οποιοσδήποτε τρίτος δεν θα μπορούσε να συνδέσει το “εβδομηντάχρονος ποινικολόγος” με τον μηνυτή μου.

Υπάρχουν τουλάχιστον χίλιοι εβδομηντάχρονοι ποινικολόγοι στην Αθήνα, δηλαδή σχεδόν αόριστος αριθμός προσώπων, που με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσε ο τηλεθεατής να συνδέσει το πρόσωπο του μηνυτή με τον αναφερόμενο στην εκπομπή.

«Η εμφάνιση μου στις ‘Ανοιχτές υποθέσεις’ είναι ο λόγος της δίωξής μου»

«Φερόμενη γενεσιουργός αιτία της ασκηθείσας δίωξης είναι η εμφάνισή μου στην εκπομπή του OPEN, “Ανοιχτές Υποθέσεις”, της 28.06.2024, η οποία έλαβε χώρα ως εύλογη αντίδρασή μου και προς προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μου στην κατασυκοφάντησή και τον διασυρμό μου, η οποία είχε λάβει χώρα σε προγενέστερο χρονικό σημείο με αφορμή μήνυση, την οποία είχα καταθέσει από τον Απρίλιο του 2024 κατά του μηνυτή για σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία και την οποία ουδέποτε δημοσιοποίησα.

Εν αντιθέσει με τον μηνυτή, ο οποίος από μόνος του ΠΡΩΤΟΣ εξέδωσε δελτίο τύπου, προκαλώντας από μόνος του δημοσιότητα για ένα θέμα, το οποίο εγώ ουδέποτε είχα δημοσιοποιήσει, αλλά αντιθέτως είχα κινηθεί εξαρχής απολύτως θεσμικά, υποβάλλοντας μήνυση για σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα».

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην δίωξη που ασκήθηκε με γραπτή παραγγελία του Εισαγγελέως την 30.06.2024, αναφέρεται με επισήμανση η ποινική απόφαση του Αρείου Πάγου (686/2021), στα πραγματικά περιστατικά της οποίας, ο κατηγορούμενος ανάρτησε χωρίς τη συναίνεση της παθούσας, σε διάφορες διευθύνσεις του διαδικτύου, ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου που αναπαριστούν μικρής διάρκειας ταινίες (videos) ερωτικού περιεχομένου, που είχε παλαιότερα κινηματογραφήσει με τη συναίνεση της τελευταίας, με τη συσκευή του κινητής τηλεφωνίας και στις οποίες εμφανίζεται γυμνή η παθούσα, κατά τη διάρκεια των ερωτικών τους περιπτύξεων και της σαρκικής τους σχέσης.

Οι προαναφερθείσες ταινίες συναποτελούν αρχείο προσωπικών δεδομένων, στο οποίο επενέβη και έλαβε γνώση αυτού ο κατηγορούμενος, αφού τις αρχειοθέτησε και τις αποθήκευσε τόσο στο κινητό του τηλέφωνο, όσο και στον προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ στις συνέχεια τις επεξεργάσθηκε “μοντάροντας” αυτές, ώστε να αποκοπούν οι σκηνές που εμφάνιζαν το πρόσωπό του και να εμφανίζεται μόνο το πρόσωπο και το γυμνό σώμα της.

«Ποτέ δεν δημοσιοποίησα την μήνυση μου εναντίον του»

«Ποτέ δεν δημοσιοποίησα την μήνυση μου εναντίον του, ούτε την διαπροσωπική μας σχέση
κινήθηκα θεσμικά με καταγγελία στην αστυνομία αντίθετα η σύζυγος του εμφανίσθηκε στην εκπομπή με παρουσιάστρια την Τατιάνα Στεφανίδου.

Να σημειωθεί ότι «στην συμπληρωματική του έγκληση αναφέρεται σε γεγονότα που δεν γνωρίζω και αποτελούν εξύφανση μιας ιστορίας που άλλοτε θέλω να τον εκδικηθώ άλλοτε είναι σχέδιο εις βάρους του σε σχέση με την ένωση ποινικολόγων και μαχόμενων δικηγόρων και άλλοτε σε σχέση με την υποψηφιότητα της συζύγου του στις ευρωεκλογές, με κόμμα που δεν κατονομάζει».  Τι από όλα συμβαίνει;

«Θέλει να με αποξενώσει από τα αποδεικτικά στοιχεία που έχω εις βάρος του»

«Αιτείται την κατάσχεση του κινητού μου και του υπολογιστή μου, με μοναδικό σκοπό, να με αποξενώσει από τα αποδεικτικά στοιχεία που έχω εις βάρος του, τόσο για την μήνυση για ενδοοικογενειακή βία όσο και για την παρούσα υπόθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 42χρονος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τον 82χρονο πατέρα του

Υπόθεση ποινικολόγου: Στην ανακρίτρια η Αγγελική Γιαννοπούλου – Τι θα επικαλεστεί

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις