Η 46χρονη επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Βρετανία και απολογείται για την υπόθεση του εμπρησμού της Marfin.
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί η 46χρονη κατηγορούμενη για την υπόθεση του εμπρησμού της τράπεζας Marfin, προκειμένου να απολογηθεί για την εμπλοκή που της αποδίδεται.
Η 46χρονη επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσής της από τις βρετανικές αρχές.
Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο δικηγόρος της, Κώστας Παπαδάκης, η κατηγορούμενη αρνείται κάθε συμμετοχή στο περιστατικό και υποστηρίζει ότι είναι αθώα. Ο ίδιος έχει επισημάνει πως οι φωτογραφίες στις οποίες βασίζεται η ταυτοποίησή της είχαν εξεταστεί και στο παρελθόν.
Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση. Συγκεκριμένα, θα κριθεί εάν θα αφεθεί ελεύθερη, ενδεχομένως με την επιβολή περιοριστικών όρων, ή εάν θα διαταχθεί η προσωρινή κράτησή της.
Αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση Marfin
Η 46χρονη αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται, ενώ η υπεράσπισή της υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν με βεβαιότητα πως βρισκόταν κοντά στην τράπεζα κατά τον χρόνο της επίθεσης.
Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος της, δεν υπάρχει εργαστηριακό εύρημα που να πιστοποιεί ότι η γυναίκα που εμφανίζεται στο σχετικό υλικό είναι η εντολέας του.
Παράλληλα, σύμφωνα με την υπεράσπιση, ούτε η έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών καταλήγει με απόλυτη βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι η 46χρονη βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο.
Την ίδια ώρα, οι δύο 42χρονοι που κατηγορούνται ως συνεργοί στην ίδια υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί. Ο ένας κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου και ο δεύτερος έχει μεταφερθεί στις φυλακές Ναυπλίου.













































