Υπόθεση κοκαϊνης: “Η θετική απάντηση στην πρόταση γάμου ήταν η καταστροφή μου”. Όλη η απολογία της Ε. Πολυχρονοπούλου

κοκαΐνης

“Εμπιστεύτηκα τον λάθος άνθρωπο!”. Αυτό υποστηρίζει στο δια ταύτα της απολογίας της ενώπιον της τρίτης ανακρίτριας η Έλενα Πολυχρονοπούλου, πρώην παίκτρια του Power of Love, δημοσιογράφος και μοντέλο που εν τέλει προφυλακίσθηκε κατηγορούμενη για διακίνηση, μαζί με τον σύντροφό της, 7,8 κιλών κοκαΐνης!

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Το dikastikoreportaz.gr αποκαλύπτει σήμερα ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα αλλά και την προφορική απολογία της 29χρονης γυναίκας ενώπιον των δικαστικών Αρχών. “Δεν είχα ούτε γνώση, ούτε συμμετοχή σε ότι διέπραξε ο συγκατηγορούμενός μου. Δυστυχώς, ούσα ερωτευμένη και ζώντας ημέρες της παραμονής του γάμου μου, ανατράπηκε ο κόσμος μου και συντετριμμένη κινδυνεύω να καταστραφεί η ζωή μου και η ζωή της οικογένειάς μου, επειδή εμπιστεύτηκα τον λάθος άνθρωπο όπως αποδείχτηκε”, είναι οι τελευταίες φράσεις τις οποίες χρησιμοποιεί στην προσπάθεια που κατέβαλλε να αποδομήσει τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Στην αρχή του πολυσέλιδου υπομνήματός της η Πολυχρονοπούλου καταγράφει την πορεία των σπουδών της και την σύντομη επαγγελματική της καριέρα. Αναφέρει ότι απασχολήθηκε ως ηθοποιός στην εκπομπή Διλήμματα που αποτελούσε ένθετο στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου “Φτιάξε καφέ να στα πω” και “Ευτυχείτε” και ότι στη συνέχεια συμμετείχε στην εκπομπή “Αννίτα Κοίτα” όπου προωθούσε προϊόντα των χορηγών της εκπομπής. Παράλληλα επισημαίνει ότι από το 2019 προσελήφθη ως γραμματέας σε γραφείο συνοικεσιών καθώς και ότι από τον Ιούλιο του 2021 αρθρογραφούσε στα περιοδικά “Λοιπόν” και “Yes”, ενώ βοηθούσε και στην επιχείρηση του πατέρα της.

Γνωριμία 

Σε ότι αφορά την γνωριμία και τη σχέση (το 2017) που σύναψε με τον σύντροφό της, Δημήτρη Ρεγγινίδη, που είχε ως αποτέλσμα να την… καταστρέψει, αναφέρει ότι έγινε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου εργάζονταν και οι δυο. “Το σύννεφο που πάντα σκέπαζε τη σχέση ήταν το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη του δεσμού μας κατάλαβα ότι έκανε περιστασιακή χρήση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαϊνης, όπως μου ομολόγησε. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να προσπαθήσω να απομακρυνθώ από εκείνον, καθώς εγώ όχι μόνο δεν είχα σχέση με ουσίες, αλλά ούτε κάπνιζα ούτε έπινα. Δυστυχώς για μένα, όπως σήμερα αποδεικνύεται μεταπείσθηκα από τις διαβεβαιώσεις του, ότι μαζί μου ήθελε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και συνεχίσαμε να είμαστε μαζί με σημαντικά όμως διαστήματα ενδιάμεσων χωρισμών, καθώς ξανά και ξανά διαπίστωνα μεμονωμένα περιστατικά χρήσης εκ μέρους του, που έκαμπταν κάθε διάθεσή μου να τον εμπιστευθώ…Τους τελευταίους μήνες του είχα καταστήσει σαφές ότι, καθώς ήμουν ήδη 29 ετών, έπρεπε να σκεφτώ σοβαρά τη δημιουργία μιας οικογένειας και έπρεπε να λάβει και εκείνος με τη σειρά του να αφήσει πίσω το παρελθόν του με τις ουσίες και να σταθεί δίπλα μου στο ξεκίνημα μιας νέας ζωής. Η απάντησή του ήρθε με μια πρόταση γάμου που μου έκανε κατά τη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών μας στον τόπο κατοικίας του πατέρα του, στα Κουφονήσια τον Αύγουστο το 2021. Η συμπεριφορά που είχε επιδείξει το τελευταίο διάστημα και η αγάπη μου για εκείνον με τύφλωσαν με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να αντιληφθώ ότι τελικά η θετική μου απάντηση στην πρότασή του θα ήταν και η καταστροφή μου…”, αναφέρει χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας όμως ότι τον τελευταίο χρόνο δεν αντιλήφθηκε ότι ο Ρεγγινίδης έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών.

“Δεν πέταξα ναρκωτικά στην τουαλέτα” 

Αναφερόμενη στη δικογραφία και κυρίως στην κατάθεση του αστυνομικού-μάρτυρα η Έλενα Πολυχρονοπούλου υποστηρίζει ότι από την πενθήμερη επιτήρηση δεν προέκυψε συμμετοχή της σε διακίνηση κοκαϊνης. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι το πρωινό της 9ης Σεπτεμβρίου, οπότε και συνελήφθη, είχε μεταβεί σε για φωτογράφιση ρούχων σε επιχείρηση ενδυμάτων στην Ηλιούπολη.

Παράλληλα αρνείται ότι άργησε να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος στους αστυνομικούς ή ότι πέταξε κοκαϊνη στην τουαλέτα. Επισημαίνει ότι στο διαμέρισμά επέστρεψε στις 16.00 το μεσημέρι και μέχρι τις 18.40, όταν έγινε η έφοδος της αστυνομίας, τακτοποιούσε και κάθαριζε καθώς διαπίστωσε ότι ο σκύλος του συντρόφου της είχε ουρήσει εντός του διαμερίσματος! “Τα δε μπολ τάπερ τα οποία αναφέρονται στην κατάθεση αποτελούν τα δοχεία τα οποία προορίζονται για το νερό και το φαγητό του σκύλου…Όπως επίσης με χλωρίνη είναι αναγκαίο να γίνεται κατά το δυνατόν το καθημερινό σφουγγάρισμα του πατώματος από πλακάκι για λόγους υγιεινής…”.

Σε ότι αφορά την καθυστέρηση να ανοίξει στους αστυνομικούς η Πολυχρονοπούλου αντέτεινε ότι “βρισκόταν στο μπάνιο για την ανάγκη της” και ότι δεν χρειάστηκαν περισσότερα από ένα με δυο λεπτά να βγει από το μπάνιο, να φορέσει πρόχειρα ένα ρούχο και να ανοίξει. Επιπλέον επεσήμανε ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη 20 γρ. κοκαϊνης στο διαμέρισμα αλλά ούτε για τη ζυγαριά ενώ υποστηρίζει ότι τα χρήματα που βρέθηκαν προέρχονταν από την εργασία της, από κάποια δώρα προ του γάμου και από οικονομική βοήθεια που είχαν λάβει από τις οικογένειές τους.

“Αν πράγματι διακινούσα με τον συγκατηγορούμενό μου κοκαϊνη και μάλιστα με πωλήσεις σε κιλά δεν θα ήταν λογικό να βρεθεί πακτωλός χρημάτων και όχι αυτό το ποσό που αφορούσε την κάλυψη των αναγκών του γάμου μας;”, διερωτάται και υποστηρίζει ότι εάν όντως διακινούσε κοκαϊνη θα ζούσε σε μια καλύτερη κατοικία, θα είχε καλύτερο αυτοκίνητο και όχι ένα Lancia, θα είχε σημειώσεις και ατζέντα με ονόματα πελατών, θα είχε σύνεργα και συσκευασίες και θα είχε τη δυνατότητα από τις 16.00 που επέστρεψε μέχρι τις 18.20 να εξαφανίσει με την ησυχία της οτιδήποτε ενοχοποιητικό υπήρχε στο σπίτι με αποτέλεσμα να μην βρίσκονταν ποτέ τα 20 γραμμάρια κοκαϊνης.

Διαβάστε ολόκληρο το υπόμνημα της Πολυχρονοπούλου εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπόθεση κοκαΐνης: “Μετέφερα τα ναρκωτικά γιατί με απειλούσε ο «Βασίλης”-Η απολογία του συντρόφου της Πολυχρονοπούλου

Υπόθεση κοκαΐνης: Στην φυλακή η Έλενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφος της

Υπόθεση κοκαΐνης: Στην φυλακή η Έλενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφος της

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις