Υπόθεση δολοφονίας 49χρονου ταξιτζή στον Εύοσμο: Ισόβια στην μάνα, 6ετή κάθειρξη στην κόρη

ταξιτζή

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η 46ρονη, η οποία κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του 49χρονου πρώην συζύγου της, τον Ιούνιο του 2020, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, στην 19χρονη, κόρη του πρώην ζεύγους, η οποία κρίθηκε ένοχη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Σε αντίθεση με την μάνα, που επέστρεψε στις φυλακές, η κόρη αφέθηκε ελεύθερη ενόψει του Εφετείου, καθώς οι δικαστές αποφάσισαν η έφεσή της να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο να παρακολουθεί τα μαθήματα της Σχολής στην οποία εισήχθη.

Σύμφωνα με την ομόφωνη ετυμηγορία του Δικαστηρίου, η 46χρονη κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ η 19χρονη (κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου) για συνέργεια στην τέλεση της ανθρωποκτονίας (από ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία), με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας.

Κατ’ ουσίαν, τακτικοί και λαϊκοί δικαστές αποφάσισαν ότι η δολοφονία τελέστηκε από την πρώην σύζυγο του θύματος, με συνεργό τη 19χρονη θυγατέρα τους. Το Δικαστήριο μετέτρεψε ως προς το πρόσωπο της νεαρής την αρχικώς αποδοθείσα κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού σε συνέργεια στην ανθρωποκτονία και την αθώωσε για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στη μητέρα, ενώ στην κόρη αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη για φόνο ταξιτζή: Την ενοχή της μητέρας και την αθώωση της κόρης προτείνει η εισαγγελέας

Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Δάνεισε 30.000 ευρώ στον φίλο του για να αγοράσει τα σκευάσματα του «ψευτογιατρού»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις